Kokolattiamatto tulee taas – mutta aivan uudella tavalla! Katso kodin upea muutos!
Sisustus
Kokolattiamatto tulee taas – mutta aivan uudella tavalla! Katso kodin upea muutos!
Kokolattiamatto peitti kovan puulattian, ja kodin ilme muuttui kertaheitolla. Sisal-maton avulla avokeittiön ja oleskelutilan akustiikka parani huomattavasti.
16.4.2018
 |
Meidän Talo

Kun asukas näki uuden kotinsa ensimmäistä kertaa, hyppäsi tumma kirsikkaparketti silmille. Väri ei tuntunut omalta ja teki yleisilmeestä tunkkaisen. Asukkaan haaveissa alkoi siintää lämmin ja ääntä vaimentava kokolattiamatto.

Koska kokolattiamatto tuli myös keittiöön, valinta osui julkiseen tilaan soveltuvaan mattoon. Pinta pysyy hyvänä, kun sisalmatosta poistaa tahrat tuoreeltaan. Parsonrussellinterrieri Kentsukin viihtyy uudella lattialla

Kokolattiamaton materiaaliksi oli helppo valita luonnonkuituinen sisal, koska se kestää kulutusta ja hylkii likaa. Laadukas luonnonmateriaali sitoo ilmasta pölyä, jolloin se on helppo imuroida pois.

Keittiö ennen. Tumma kirsikkaparketti ei miellyttänyt asunnon uutta omistajaa.

Kokolattiamatto asennettiin suoraan parketin päälle

Remontti aloitettiin irrottamalla kaikki lattialistat sekä keittiökalusteiden sokkelit. Hyväkuntoista lattiaa ei tarvinnut purkaa, joten kokolattiamatto voitiin asentaa suoraan parketin pinnalle. Ammattitaitoinen asentaja sai kinkkiset saumakohdat siisteiksi ja laski menekin, jolloin hukkaa jäi mahdollisimman vähän. Myös vuotien kuvion jatkuminen yhtenäisenä sekä asennussuunta suhteessa luonnonvaloon oli otettava huomioon. Kumipohjainen kokolattiamatto kiinnitettiin listojen alle ja tarroilla lattiaan. Koko remontti kesti kaksi päivää.

Sisalkuituinen kokolattiamatto pehmentää keittiön kovia pintoja ja tuntuu ihanalta jalan alla. Pehmeäsävyinen Cunera Incata -matto on hankittu Catalinasta. Oleskelutiloihin soveltuvien sisalmattojen hinnat alkavat noin 70 eurosta neliö.

Kokolattiamatto lisäsi kodikkuuden tuntua

Vaikka kokolattiamatto oli rohkea valinta kovalla kulutuksella oleviin tiloihin, asukas on tyytyväinen keittiön, eteisen ja oleskelutilojen uuteen ilmeeseen. Loppusilauksen toivat uuteen tyyliin sopivat lattialistat. Pehmeä kokolattiamatto parantaa akustiikkaa, lisää kodikkuutta ja luo yhtenäisen ilmeen. Tumma keittiökaapisto näyttää aivan uudelta vaaleaa lattiaa vasten, eikä aluksi kellertäviltä tuntuneita seiniäkään tarvinnut maalata. Vaalea lattia saa tilan näyttämään avarammalta. Myös siivous helpottui, kun pöly ja koirankarvat eivät pyöri ilmassa.

Kun kynnyksiä ei ole, kokolattiamatolla päällystetyt tilojen lattiat nivoutuvat kauniisti toisiinsa. Ludwig&Vilgotinin rapisevat flanellilelut ovat Kentsun mieleen.

Mitä maksoi?

  • kokolattiamatto, sisalkuitu, julkisen tilan kulutuksenkestävyys, 50 neliötä, 6 000 e
  • asennus 600 e
  • jalkalistat 250 e

Yhteensä 6 850 euroa

1 kommentti