Kokeile trendivärejä sisustuksessa
Sisustus
Kokeile trendivärejä sisustuksessa
Etene ripaus kerrallaan, kun kotiutat muotivärejä. Näillä ideoilla saat kotiin lisää väriä.
10.6.2016
 |
Avotakka

Aloita tyynystä

Jos olet arka käyttämään värejä, aloita harkiten ja lisää niitä pieninä erinä. Jos et ole varma, pidätkö jostain väristä, makustele sitä ensin. Uudet verhot, sohvatyynyt tai matot muuttavat koko huoneen ilmeen, vaikka seinien sävy pysyy samana. Vuoden ykkösväriä vihreää on helppo tuoda kotiin pelkästään viherkasveilla. Totuttelun jälkeen uskallat ehkä hankkia muodikkaan värisen nojatuolin tai maalata makuuhuoneen seinät havunvihreiksi.

Sommitelmia ja väriläiskiä

Väri tekee ison vaikutuksen, kun korostat sitä huoneessa vain parissa kohdassa. Esimerkiksi hehkuvalla pastellisävyllä maalatulle hyllylle koottu samansävyisten esineiden asetelma on pysäyttävä.

Isoa pintaa

Leikittelemällä väripinnoilla muutat sisustuksen ilmeen nopeasti. Rohkeampi päivittää keittiön tai kylpyhuoneen persoonalliseksi vaihtamalla kaappien ja laatikoiden etusarjoihin ajankohtaisen sävyn. Erivärisiä ovia yhdistelemällä voit luoda näyttävän kollaasin, mutta parhaiten kokonaisuus pysyy kasassa, kun käytät eri pinnoissa samaa sävypalettia.

Maalaa koko huone

Trendikkäin seinäväri on joko metsänvihreä tai syvänsininen. Yhden tehosteseinän sijaan maalaa kaikki huoneen seinät samalla värillä. Ajanmukaista on maalata myös listat ja ovet samaan sävyyn kuin seinät. Maalaaminen on helppoa, joten jos kyllästyt, muutamien tuntien vaivalla voit taas vaihtaa seinien sävyä.

Yhdistele ja päivitä

Suhtaudu väreihin kuten vaatevarastoosi − molemmat kaipaavat silloin tällöin päivitystä. Kun totuttelet väreihin pikkuhiljaa, varmuus niiden käytössä lisääntyy. Rohkeasti kokeilemalla huomaat, että oudotkin yhdistelmät saattavat toimia paremmin kuin uskoitkaan. Samalla opit, mistä väreistä pidät ja mitkä värit sopivat kotisi sisustukseen.

Valitse trendiväreistä suuriin pintoihin hillitty sävy ja terästä rohkeammilla. Kuva Muuto.

Saman värin eri sävyistä koottu sommitelma on helppo tapa tuoda kotiin lisää väriä. Kuva Hem.

Muista myös

  • Trendikäs syvä metsänvihreä rauhoittaa ja tekee tummanakin tilasta levollisen. Kokeile väriä etenkin makuuhuoneessa. Erityisen hyvältä väri näyttää luonnonmateriaalien kaverina ja vaaleisiin puupintoihin yhdistettynä. Raikasta messinkisillä yksityiskohdilla.
  • Puuterisen väriskaalan uusin tulokas, utuinen ruusukvartsi pehmentää sisustusta. Väri sopii hyvin tekstiileihin, kuten tyynyihin, torkkupeittoihin ja petivaatteisiin.
  • Lämmin terrakotta huokuu rauhaa ja seesteisyyttä. Kukkaruukuista tuttu sävy on parhaimmillaan sisustuksen aksenttivärinä. Käytä punasaven rinnalla valkoista ja vaaleaa siniharmaata luomaan ryhtiä.

Pääkuva: H&M Home.

Lue lisää:

Kommentoi »