Avotakka

Koiratarvikeyrittäjä Maarit Kallio Sohvaryhmä-podcastissa: "Lemmikkibuumi johtuu halusta palata perusasioiden äärelle"

Koiratarvikeyrittäjä Maarit Kallio Sohvaryhmä-podcastissa: "Lemmikkibuumi johtuu halusta palata perusasioiden äärelle"
Ei kiitos eläinkaupan krääsälle! Miten syntyy lemmikkikoti, joka olisi sekä toimiva että kaunis? Yrittäjä Maarit Kallio neuvoo suosimaan luonnonmateriaaleja ja kestäviä, meleerattuja pintoja. Hän suunnittelee tuotteita, jotka miellyttävät sekä koiraa että omistajaa.
Julkaistu: 27.8.2021

Karvoja, tassun jälkiä ja kynnen raapaisuja. Lemmikkikoti on myös pörröisiä perheenjäseniä varten, mikä näkyy väistämättä sisustuksessa. Millä valinnoilla syntyy koti, joka kestää ja miellyttää myös kissoja ja koiria? Ja miten lemmikkejä rakastava sisustaja voi silti välttää rumat kompromissit ja tekoturkishirvitykset?

Sohvaryhmän kolmannen kauden toisessa jaksossa vierailemme kissakodissa ja soitamme Mustasaareen Maarit Kalliolle, jonka perustama Kind for dogs tekee sisustuskelpoisia, koirien testaamia lemmikkitarvikkeita.

Kuuntele Sohvaryhmä-podcastin Maarit Kallio -jakso:

Maarit, miksi lemmikkitarvikkeista valtaosa on niin rumia?

Lemmikkitarvikemaailmaa ohjaa ajatus, että koirille voidaan valmistaa tarvikkeita edullisista materiaaleista ajatellen, että koirat ovat vain koiria ja niiden käytössä tarvikkeet kuitenkin kuluvat helposti.

Miksi halusit perustaa oman koiratarvikkeita luovan brändin?

Siinä yhdistyy moni minulle tärkeä asia, kuten koirat ja sisustus. Koirat ovat olleet minulle tärkeä osa elämää lapsuudesta saakka. Halusin luoda brändin, joka kantaa pehmeitä arvoja. Kind for dogsissa on paljon mukana omaa itseäni.

Maarit Kallion oma dalmatialainen Kumppis on mukana tuotekehityksessä testaajana.

Kumman mieleen tuotteet on suunniteltu, koiran vai omistajan?

Suunnittelussa on ajateltu kumpaakin. Onkin ihana ollut saada kiitosta siitä, että tuotteeni sopivat sisustukseen ja koirakin on tyytyväinen ja pitää esimerkiksi koiranpedistään.

Teen todella paljon töitä sen eteen, että löydän materiaalit, joista minä ja koirat molemmat pidämme. Ajatuksenani on, että tuotteet ovat miellyttäviä, kauniita ja kestäviä käytössä.

Omat dalmatialaiseni Elmo ja Kumppis ovat alusta asti olleet mukana tuotekehittelyssä. Aina kun tulee jokin uusi materiaali harkintaan, koirani pääsevät testailemaan. Ihan ensimmäisissä kokeiluissa pedin patjasta tuli niin kova, ettei vanha koirani pitänyt siitä. Omista koiristani näen tyytyväisyyden esimerkiksi uuteen villapeittoon siitä, että ne kaivautuvat heti villan lämpöön. Koiranpeti on mieluinen, kun koirani tykkäävät mennä siihen ja nukahtavat heti helposti ja jopa vähän kilpailevat, kumpi saa käyttää petiä. Meillä on kotona koiranpetejä melkein joka huoneessa, mutta usein ne löytää yhdessä samasta paikasta.

"Koirat muistuttavat siitä, miten tärkeää on ylläpitää luontosuhdetta. Lemmikit auttavat unohtamaan arjen hälinät."

Mistä lemmikkibuumi mielestäsi kertoo?

Uskon, että ihmiset kaipaavat nyt palaamista perusasioiden äärelle. Koirilla on ihana ominaisuus, että ne muistuttavat siitä, miten tärkeää on ylläpitää luontosuhdetta. Lemmikit auttavat unohtamaan arjen hälinät.

Mitä sisustusvinkkejä antaisit koirakotiin?

Kehottaisin kiinnittämään huomiota erityisesti materiaalivalintoihin. Luonnonmateriaaleissa on luontaisesti ominaisuuksia, jotka ovat paitsi esteettisiä myös hyviä koiran hyvinvoinnille. Esimerkiksi villa lämmittää kylmällä ja viilentää lämpimällä.

Eläväiset pinnat, kuten meleeratut kankaat, ovat aika armollisia lemmikkikodissa, kun taas yksivärisillä pinnoilla tassun jäljet ja karvat näkyvät helposti. Omassa kodissani karvaongelma on ratkaistu robotti-imurilla. Aika vähän olen koirieni takia joutunut tekemään kompromisseja sisustuksessa, mutta puulattiasta olen joutunut luopumaan.

Kommentoi »