Kodin muutos: tunkkaisesta keittiöstä remontoitiin raikas ja valoisa
Sisustus
Kodin muutos: tunkkaisesta keittiöstä remontoitiin raikas ja valoisa
Tunkkaisesta ja ahtaasta keittiöstä tuli remontissa raikas ja toimiva. Samalla tyyli vaihtui pirteän moderniksi.
Julkaistu 14.3.2017
Meidän Talo

Perhe osti vuonna 2011 rakennetun omakotitalon, mutta joutui pien huomaamaan, että keittiö oli ahdas ja pimeä. Nurkkaan sijoitettu liesi oli liian hallitsevalta, ja se tuntui pienentävän tilaa entisestään. Talon yhtenäisessä alakerrassa keittiö vaikutti erilliseltä saarekkeelta.

Perhe toivoi, että keittiö ehostuisi kevyesti vain ovia ja tasoja vaihtamalla. Hintavertailujen jälkeen he päätyivät lopulta täydelliseen muutokseen. Näin tila pystyttiin hyödyntämään mahdollisimman tehokkaasti ja järkevästi.

Keittiöremontin suunnitteli Suunnittelutoimisto Sisustusjutun Elisa Wallstén. Haasteena oli saada kaikki perheen toivomat asiat mahtumaan pieneen tilaan viinikappia myöten. Mikäli mahdollista, keittiöön ei tulisi lainkaan yläkaappeja.

Vanhassa keittiössä massiivinen kulmaliesi vei liikaa tilaa ja korkeat kaapit tummine päätylevyineen tekivät ilmeestä raskaan. Remontissa liesi siirtyi sivuseinälle ja huuva vaihtui moderniin liesituulettimeen. Pieni viinikaappikin saatiin mahdutettua jääkaapin viereen. 
Vanha graniittitaso tuntui pienessä tilassa raskaalta ja synkältä. Uusi kivitaso on paljon vaaleampi, mutta silti se ryhdistää valkoista keittiötä. Damixan hanan voi tarvittaessa irrottaa ikkunan pesua varten. Keittiötekstiilit ovat Lapuan Kankureiden.

Huolellisen mittauksen jälkeen äärimmäisestä pelkistämisestä luovuttiin. U-muodossa kiertäviin alakaappeihin ei olisi tullut tarpeeksi säilytystilaa. Perinteiset korkeat yläkaapit korvattiin kuitenkin matalilla ja vetimettömillä kaapeilla. Ratkaisu tekee keittiön ilmeestä kevyen ja olohuonemaisen. Toiminnallisuus parani, kun liesi ja uuni siirtyivät kulmasta seinustalle ja vesipiste ikkunan eteen.

Perhe toivoi, että tilaan mahtuisi suuri ruokailuryhmä. Ratkaisu löytyi ovaalinmuotoisesta pöydästä, joka on hyvä valinta lapsiperheeseen. Se ei tuki kulkuväyliä. Jatkettavuuden ansiosta pöydän ääreen voi tiivistää tarvittaessa paljonkin porukkaa.

Vaikka keittiön pinnat ovat vaaleita, lopputulos ei ole viileä tai kalsea. Taidokkaasti mietityt värisävyt tekevät tilasta harmonisen. Lämpöä ja kotoisuutta tuovat lattiasta sävynsä napannut ilmeikäs työtaso sekä uusi, pyöreälinjainen jääkaappi, johon perheen äiti ihastui jo suunnitteluvaiheessa. 

Valkoinen väri ja vetimettömät kaapit häivyttävät kalusteiden keittiömäisyyttä. Matalat yläkaapit tuntuvat keveiltä ja ilmavilta. Kukat, yrtit ja tekstiilit toimivat väripilkkuina ja tuovat lämpöä. 
Keittiö on osa talon alakerran oleskelutilaa, joten oli tärkeää, että se sopisi tyyliltään siihen. Nyt selkeät linjat ja yhtenäinen värimaailma ovat kaunis tausta sisustukselle. 

Keittiöremontin kustannukset:

  • Keittiökaapistot 2 700 euroa
  • Kivitasot 2 219 euroa
  • Liesituuletin, allas ja hana 1 300 euroa
  • Välitilan lasilevy asennuksineen 450 euroa
  • Jenkkikaappi 1 599 euroa
  • Viinikaappi 820 euroa
  • Mikro 270 euroa
  • Pöytä ja tuolit (6 kpl) 1 910 euroa
  • Työt materiaaleineen (sis. purku, rakennustyöt, putki- ja sähkötyöt) 4 800 euroa
  • Kaikki yhteensä 16 068 euroa

2 kommenttia