Kodin muutos: taikametsä virkisti olohuoneen
Sisustus
Kodin muutos: taikametsä virkisti olohuoneen
Olohuone tuntui sekavalta ja takka tyyliltään väärältä. Uusi tapetti ja hillitty väritys muuttivat linjattoman huoneen kodikkaaksi.
Julkaistu 11.4.2017
Meidän Talo
Ennen muutosta olohuone oli kokoelma sekalaisia huonekaluja. Nurkassa jököttävä takka tuntui raskaalta eikä se liittynyt muuhun sisustukseen. Perhe ehti harkita jopa sen purkamista.

Olohuoneen sisustuksesta puuttui punainen lanka. Se ei tuntunut viihtyisältä eikä kodikkaalta. Asukkaita harmitti etenkin tilan viimeistelemättömyys, eikä edellisten omistajien jäljiltä oleva takka istunut tyyliltään muuhun sisustukseen. Myös valaistus kaipasi päivitystä: sohvalla ei nähnyt lukea. Lehdille, peleille ja muille pikkutavaroille ei ollut järkevää säilytyspaikkaa.

Sohvan taustaseinään liisteröitiin vaaleapohjainen tapetti, jossa oli messinginvärisiä yksityiskohtia. Näin takka saatiin näyttämään keveämmältä, se ikään kuin naamioituu osaksi seinää.

Muut seinät maalattiin pehmeällä vaalealla sävyllä. Aluksi ajatuksena oli vain vaihtaa entisen sohvan ja nojatuolin päälliset, mutta lopulta päädyttiin uusimaan myös kalusteet. 

Irtovalaisimet ja epäsuoraa valoa antava valolista parantavat huomattavasti tilan valaistusta. Valolista rakennettiin kiinnittämällä levy katon ja seinän rajassa olevan kotelon alapintaan ja asentamalla sen reunaan led-valonauha. Valonauhan kytkennän teki sähkömies.

Tilan selkeämpi ilme syntyi värimaailmaa yhtenäistämällä. Harmoninen sävymaailma saa tilan tuntumaan viimeistellyltä ja kodikkaalta. Paikka olohuoneen pikkutavaroille löytyi rahista, jonka sisällä on säilytystilaa. Rahi ajaa myös sohvapöydän virkaa. Purku-uhan alla ollut takka ei enää häiritse, vaan se on kaunis osa tilaa.

Muutoksen lähtökohdaksi otettiin takan värit. Niinpä luukkujen messinki toistuu tapetissa, sohvanjaloissa ja sohvatyynyissä. Cole & Sonin Woods & Pears -tapetti löytyi Värisilmästä. BoConceptin Safi-nukkamatto kokoaa kalustuksen yhteen. 
Valaistusta parannettiin asentamalla sivuseinän yläosaan valolista. Levyn reunassa kulkeva led-nauhaan valo heijastuu pehmeästi katosta. Jalkavalaisin taas antaa lukuvaloa. Muutoksen suunnitteli sisustussuunnittelija Elisa Wallstén suunnittelutoimisto Sisustusjutusta.

Olohuoneen remontin kustannukset:

  • Tapetti, 2 rll 260 €
  • Sohva, nojatuoli ja rahi 2 200 €           
  • Matto 850 €
  • Valaisin 350 €
  • Valolippa materiaaleineen ja töineen 250 €
  • Maalit 50 €

Kaikki yhteensä 3 960 euroa.

Kommentoi »