Kesälomalaisen puuhapaketti: 10 simppeliä askarteluideaa kotiin ja mökille
Tee itse
Kesälomalaisen puuhapaketti: 10 simppeliä askarteluideaa kotiin ja mökille
Vapaalla on aikaa askarrella ja tuunata kaikkea kivaa vaikkapa mökille. Nämä ideat valmistuvat nopeasti ja tarvikkeet löytyvät helposti. Sovella simppelit ohjeet kesäkotiisi sopiviksi!
6.6.2017
 |
Unelmien Talo&Koti

Luontokuvat tauluiksi

Kesä on luontoseikkailujen aikaa! Nappaa mukaasi kamera ja ryhdy luontokuvaajaksi. Kauneimmista kukkakuvista voi tehdä helposti kasvitauluja.

Tarvitset: taulupohjia, valkoisella pohjalla otettuja kukkakuvia (taulupohja käy kuvausalustaksi) ja väritöntä liimaa. 

Tulosta kukkakuvat sopivan kokoisina. Leikkaa kukat irti paperista läheltä kukan ääriviivoja. Levitä liimaa kuvan taakse ja liimaa se taulupohjaan. Sivele liimavesisekoistusta vielä kuvan päälle ja reunoihin.

Muistojen ja muistettavien oma paikka

Mittaamattoman arvokkaat onnittelukortit ja tärkeät muistilaput ripustetaan esille taittomittatelineeseen kodin tai mökin paraatipaikalle!

Tarvitset: taittomitan, pyykkipoikia, 4–5 ruuvia ja washiteippiä.

Aseta mittaan 4–5 pyykkipoikaa: yksi molempiin päätyihin ja muut tasaisesti mitan matkalle. Ruuvaa mitta seinään näistä kohdista. Lisää pyykkipoikia mittaan tarpeellinen määrä. Jos pidät väreistä, koristele pyykkipojat washiteipeillä.

Piste i:n päälle

Kymmenen pisteen maalaukset! Pistekuviothan maalaa kuka vaan, mutta vain sinä voit valita kaikkein ihanimmat värit.

Tarvitset: askartelu- tai kalustemaaleja, pieniä pyöreitä superlontöpöttimiä. Myös pumpulipuikot ja erikokoiset kynänpäät sopivat pisteiden painamiseen.

Aloita maalin paineleminen isoimmista palleroista. Maalaa seuraavat pallerot edellisen kerroksen päälle vasta, kun se on kuivunut kunnolla. Yhdistele vuorottelemalla erikokoisia, yhden tai useamman pisteen ryhmiä toisiinsa.

Lempilipaston viehkeät vetimet

Mitä isompi lipasto, sitä useampi laatikko – ja vielä useampi nuppi. Tee tuunauslaatikostoon vetimet itse ja säästä.

Tarvitset: myssyyn pumpulilankaa, toista väriä kiristynauhaan ja vanhat nupit. Vetimeen puuhelmiä ja kestävää narua.

Virkkaa litteä ympyrä kiintosilmukoilla, lisää silmukka 1. kerroksella jokaiseen silmukkaan, 2. kerroksella joka toiseen silmukkaan ja niin edelleen. Jatka kunnes kiekko riittää nupin päälle. Tee viimeinen kerros ketjusilmukkalenkkejä. Vie niiden läpi kiristysnauha. 

Aamiaispöydän suosikkikulhot

Kesämökin uniikki astiasto syntyy puisista kulhoista, jotka piristyvät askartelumaaleilla.

Tarvitset: puisia kulhoja ja askartelumaaleja. Kokeile esimerkiksi sinistä, vihreää ja valkoista.

Maalaa kulhojen pohjat maalilla ja anna kuivua. Voit käyttää muutamiin kulhoihin valmiita maaleja ja sekoittaa muihin uusia sävyjä yhdistelemällä värejä toisiinsa. Käytössä kulhot on syytä pestä vauhdikkaasti käsin tai käyttää niitä pienten asioiden säilyttämiseen.

Korostusta kesäkattaukseen

Puno alusia kattauksille ja laseille. Näin suojaat pöydän pinnan ja luot kattaukselle täysin oman teemansa.

Tarvitset: tukevasta pahvista leikattuja kiekkoja, erilaisia naruja ja nauhoja, liimaa.

Leikkaa pahvista alusen kokoinen ympyrä. Leikkaa sen reunaan pariton määrä sentin mittaisia viiltoja. Pujota loimilanka aina keskipisteen kautta viiltoihin vastakkaiselle puolelle kiekkoa. Aloita punominen keskeltä. Vie nauhat vuoroin loimilangan alta ja päältä. Käytä päättelyihin liimaa. Poista lopuksi punontapahvi. Jos alusta kaipaa tukea, liimaa sen pohjaan vielä ohut pahvi.

Kodinhengettären käsityöt

Kesätiskaaja tekee käsityötkin laiturilla, varpaat vettä vispoen. Vohvelikankaiset liinat hän ompelee käsin ja neuloo vielä tiskirätinkin.

Tarvitset: vohveli- ja puuvillakangasta.

Leikkaa ensin liinakankaat. Tee kanttaukset toisesta kankaasta. Leikkaa niitä varten kankaasta kolmen sentin levyistä kaitaletta, joka riittää pyyhkeen ympäri. Taita nauha kahtia ja vielä puolisenttiä molemmilta laidoilta sisäpuolelle. Silitä taitteet ennen nauhan ompelua pyyhekankaaseen. Ompele huomaamattomin pistoin molemmilta puolelta.

Herkkuja hamahelmistä

Muistatko vielä hamahelmet? Tee niistä suloisia magneetteja englantilaisten lakritsien malliin ja koristele jääkaapinovi lakupaloilla!

Tarvitset: lakritsien värisiä hamahelmiä ja helmialustan, magneettitarralevyä ja leivinpaperia.

Kokoa alustaan mieleiset lakritsit ja silitä leivinpaperin läpi ehyeksi. Kiinnitä taakse magneetilevyn pala. Magneettien kanssa samanhenkinen tarjotin on tehty pieniin kehyksiin sopivaksi ja liimattu sen taustapahviin.

Seinäkollaasi "perintölautasista"

Jos seinälle kaavailemiasi perintölautasia ei ole odotettavissa, tee ne itse. Saat niin hulppean kokoelman kuin itse haluat.

Tarvitset: valkoisia lautasia, paperilautasliinoja, decoupage-lakkaa ja askartelumaaleja.

Leikkaa paperiliinasta kuvioita ja sommittele ne lautasen pintaan. Liimaa kuviot lakalla valmistajan ohjeen mukaan. Maalaa askartelumaalilla lautaselle sopivan värinen reunus.

Käsinkosketeltava taideteos

3D-tauluun et tarvitse erillisiä laseja kuten elokuvissa. Kärhön lonkerot ovat käsin kosketeltavissa.

Tarvitset: vanhat kehykset, pienen kulmaraudan ja pätkän lautaa.

Hio, maala tai puhdista kehykset. Kiinnitä kulmarauta laudan pohjaan sekä kehyksen taakse alariman keskelle. Huomaa, että kulmaraudan ja kehysten paksuus ovat toisiinsa sopivat, jotta rauta ei jää näkyviin.

Koonnut Anette Nässling

Kommentoi »