Kesäasunto Hangosta
Sisustus
Kesäasunto Hangosta
Hankolaisen kesäkodin sisustuksessa luotetaan klassiseen sinivalkoiseen. Täällä pöytään katetaan aina posliiniastiat, sillä lomalla elämästä kuuluu nauttia.
Julkaistu 23.8.2016
Kotivinkki

Rottinki ja sinivalkoinen värimaailma kuuluvat kesäkodin vakisisustukseen. ”Vaihtelen välillä huonekalujen järjestystä ja tuon uusia tekstiilejä, mutta väritys pysyy kutakuinkin samana. Sinivalkoinen raita ja kukkakuosit ovat ikisuosikkejani. Suosin sinivalkoista myös pukeutumisessani, olen käyttänyt väriyhdistelmää koko ikäni. Se on klassinen, merihenkinen ja aina muodissa”, asukas kertoo.

Asunto sijaitsee Hangon Bellevuessa: se on entinen kylpylä, joka sijaitsee Hangon hiekkarannan itäpuolella. Hangon kaupunki perusti 1878 valtion tuella merikylpylän, joka oli suosittu terveydenhoitopaikka. Lopulta Bellevue myytiin yksityisasunnoiksi, jotka toimivat pääosin kesäkoteina. Asuntoja on noin 30, ja niistä löytyy niin yksiöitä kuin sataneliöisiä huoneistoja.

Parhaat astiat ovat kauniissa järjestyksessä olohuoneen lasikaapissa. ”Katan aina posliiniastiat pöytään itseänikin varten. Lomalla täytyy olla puhdasta ja raikasta, hyvä fiilis. En ymmärrä ajatusta, että kesäasuntoon tai mökille viedään se, mikä ei enää kaupunkiasuntoon kelpaa. Ihan kuin oltaisiin jollain lasten telttaretkellä. Kun ollaan lomalla, pitää olla puhtaat, ihanat lakanat, ei vanhoja eriparilakanoita. Sehän on nautinnollisin aika vuodesta.”

Vieraille tarkoitettu makuuparvi on valoisa, ja sieltäkin näkee siivun merta. 

Keittiö on eteisen jatkeena ja vie vain pienen osan huoneiston pinta-alasta. Käyttöastiat säilyvät hyvin vaakakaapissa. ”Keittiöni voisi olla modernimpi, mutta tämäkin kelpaa minulle tällä hetkellä mainiosti. En oikeastaan kaipaa mitään muutoksia.”

Eteisestä aukeaa ikkunan kautta näkymä olohuoneeseen. Pöydällä olevat lampaat ovat keraamikko Stina Buchtin tekemät. Lasi­maljakko on Tapio Wirkkalan.

Tärkeitä merellisiä esineitä on aseteltu ikkunalaudalle.

Makuuhuone on soma paikka, joka noudattaa raikasta sisustuslinjaa. ”Huonekalut olen hankkinut jo aikoja sitten. Toisinaan saatan ostaa jonkin pienen uuden jutun, kuten jakkaran, maton, tyynyn, tuolin tai koriste-esineen. Pidän erityisesti korikalusteista, sillä ne sopivat hyvin huoneistoni tunnelmaan ja väreihin”, asukas kertoo.

Eteiskäytävästä nousevat portaat suoraan nukkumaparvelle.

Huvilassa on myös yleiset tilat, joissa voi järjestää juhlia tai istuskella aamupalalla sekä lueskella lehtiä. Tilat olivat kylpylän ruokailu- ja juhlatiloja.

Kommentoi »