Avotakka

1960-luvun svengiä ja lisätilaa pyykkihuollolle – nuorenparin pieni kylpyhuone koki täydellisen muodonmuutoksen

1960-luvun svengiä ja lisätilaa pyykkihuollolle – nuorenparin pieni kylpyhuone koki täydellisen muodonmuutoksen
Nuorenparin ankea kylpyhuone Helsingin Kalliossa sai uuden sävyn asukkaan valitseman väripaletin mukaan. Sisustussuunnittelija Minna Jones nappasi siihen käytännöllistä kodinhoitotilaa keittiön puolelta.
Julkaistu: 25.11.2021

Ongelma: Pieneen kerrostalon kylpyhuoneeseen kaivattiin asukkaiden näköistä tyyliä ja lisää säilytystilaa mutta maltillisella budjetilla.

Nuorenparin kerrostalokodin kylpyhuone oli remontoitu reilut kymmenen vuotta sitten putkiremontin yhteydessä. Se oli kuitenkin rehellisesti sanottuna ruma, eivätkä sen kellertävät pinnat pahemmin puhutelleet uusia asukkaita. Lisäksi tilaa oli aivan liian vähän.

Helsingin Kalliossa sijaitsevaan asuntoon oli tulossa täydellinen pintaremontti, jonka yhteydessä pari päätti uusia myös kylpyhuoneen kauttaaltaan.

Ennen remonttia kylpyhuoneessa ei ollut juurikaan säilytystilaa tai persoonallisuutta.

Ratkaisu: Pyykkihuollolle lisää tilaa seinää siirtämällä

Koska tilaa pyykkihuollolle ei ollut nipistettävissä olemassa olevista neliöistä, päätettiin remontissa tehdä samalla laajennus pesukonetta ja kaappeja varten eli ikään kuin kodinhoito­syvennys. Tila tähän otettiin vieressä olevan keittiön syvennyksestä siirtämällä hieman väliseinää. Näin pienen kylpyhuoneen yhteyteen saatiin myös kätevät kaapistot pyykeille ja liinavaatteiden säilyttämiseen.

Pyykit ja liinavaatteet säilyvät nyt kaapeissa ovien takana, ja tason päällä on viikkaustilaa. Kaapisto rakennettiin Ikean keittiökaapeista, ja niissä on Veddinge-ovet. Mustat nuppivetimet ovat Beslag Designin.

Koko remontissa pyrkimyksenä oli huomioida visuaaliset linjat tinkimättömästi mutta budjetissa pysyen. Siispä materiaali- ja kalustevalinnat pidettiin kustannuksiltaan maltillisina, eikä remontissa lähdetty muuttamaan esimerkiksi vesipisteiden paikkoja, pesukoneen liitäntää lukuun ottamatta.

Työn laadusta ei silti tingitty tippaakaan. Kylpyhuoneen remontista ja laatoituksesta vastasi Meri Niiranen Nokivalo Renovations -yrityksestä.

"Asiakkaani mielestä kylpyhuone on aivan ihana ja toimiva nyt. Se edellinen kellertävä oli kamala."
Minna Jones

Toteutus: Ripaus 1960-lukua modernein maustein

Värimaailmassa sisustussuunnittelija Minna Jones huomioi paitsi asiakkaan toiveet myös talon aikakauden ja tyylin.

Kylpyhuoneen lattiaan valikoitui terrazzo-tyyppinen laatta talon rappukäytävän lattiamateriaalin inspiroimana. Pastellinen vaaleansininen seinälaatta tuo sille hyvän kontrastin ja myötäilee 1960-luvulla rakennetun asunnon muuta tyyliä. Mustat hanat ja yksityiskohdat tuovat kokonaisuuteen modernin aksentin.

Kiiltäväpintaiset Cellon Village-sarjan vaaleansiniset laatat löytyivät K-raudasta kuten myös terrazzo-tyyppinen harmaa Cello Mystone Ceppo di Gre -lattialaatta. Rättipatteri on kotimaisen Laitila Coatingin. Lasitehtaan valmistama suihkuseinä on teetetty mittojen mukaan. Linjakas peilikaappi on Ikean Godmorgon, ja hana on Tapwellin.

Ainoastaan mustakehyksinen suihkuseinä teetettiin mittojen mukaan. Muuten kaikki kylpyhuoneen kalusteet valittiin niin sanotusti suoraan kaupan hyllyltä. Lopputulos on kuitenkin persoonallinen ja asukkaan tyylinen kylpyhuone, jossa käytännöllisyys on keskiössä.

Mustat yksityiskohdat terästävät vaaleansinistä ja tekevät kokonaisuudesta modernin oloisen. Mattamusta suihku ja hana ovat Tapwellin. Musta sampoopulloteline on Frostin ja hankittu Finnish Design Shopista.
1 kommentti