Avotakka

Vaalea ja ajaton! Kerrostalokodin olohuone sai uudella sisustuksella tasapainoisen ilmeen – ja aivan kuin tilaakin olisi enemmän

Vaalea ja ajaton! Kerrostalokodin olohuone sai uudella sisustuksella tasapainoisen ilmeen – ja aivan kuin tilaakin olisi enemmän
Kauniisti remontoidun kerrostalohuoneiston kalustus tuotti perheelle päänvaivaa. Uuden sisustuksen ansiosta olohuoneesta tuli toimiva ja kaunis tila niin arkeen kuin juhlaan.
Julkaistu: 29.9.2021

Ongelma: Muutamia vuosia sitten remontoidun avonaisen olohuone-ruokailutilan sisustus ei loksahtanut kohdalleen. Tilaan toivottiin selkeyttä, harmoniaa ja lisää istumapaikkoja.

Helsingin Ullanlinnassa sijaitsevan kerrostaloasunnon olohuoneessa ja ruokailutilassa oli mukavasti neliöitä, mutta tilan sisustaminen tuntui hankalalta. Pitkään ja kapean malliseen tilaan oli kulku eteisestä, keittiöstä ja makuuhuoneesta sekä lastenhuoneesta, ja oviaukot sekä ikkuna rikkoivat yhtenäisiä seinäpintoja. Sisustus tuntui asukkaista hieman sekavalta, ja vieraiden saapuessa istumapaikat eivät riittäneet mukavaan seurusteluun.

Toiveena olikin selkeyttää sisustusta ja lisätä istumapaikkoja niin olohuoneen kuin ruokailutilankin puolelle. Tyylillisesti oleskelutiloihin toivottiin vaaleaa, ajatonta ja arvokasta ilmettä.

Olohuone ennen muodonmuutosta.

Ratkaisu: suunnittelu lähti sohvan ja nojatuolien valinnasta

Asukkaat pyysivät sisustussuunnittelijaystävänsä apuun ratkomaan haastetta. Suunnittelu lähti liikkeelle huonekalujen optimaalisesta sijoittelusta tilaan. Ruokailutila näkyi ensimmäisenä kotiin tultaessa, joten siitä haluttiin tehdä kutsuva ja kaunis. Ruokapöytä vaihdettiin entistä isompaan. Pieni matto otettiin pois ruokapöydän alta, jotta kaunis kalanruotoparketti pääsi paremmin esille. Aiemmin nurkkaan sijoitettu astiakaappi vaihdettiin sirompaan ja siirrettiin ruokailutilan ja olohuoneen väliin rajaamaan tiloja.

Ruokailutila ja olohuone toimivat nyt yhdessä ja erikseen. Savutammen värinen, sirokantinen ruokapöytä on &Traditionin In Between SK6 ja tuolit Vitran Eames DSR:t. Ruokapöydän valaisimet ovat Louis Poulsenin VL45 Radiohus 250:t.
”Suuri matto kerää kalusteet yhteen ja rajaa istuskelutilan selkeästi omaksi alueekseen.”
Sisustussuunnittelija Elisa Manninen

Olohuoneessa suunnittelu lähti sohvan ja nojatuolien valinnasta. Olemassa oleva Vitran Eames-keinutuoli ja vaaleat pellavaverhot haluttiin säilyttää, muuten kaikki huonekalut, valaisimet ja tekstiilit menivät vaihtoon. Kun nojatuolit irrotettiin selkeästi ikkunaseinästä, tilasta tuli aiempaa ilmavamman oloinen. Suuri antiikkipeili siirtyi eteisestä olohuoneeseen katseenvangitsijaksi.

Mieluisa tv-taso saatiin yhdistämällä Ikean Bestå-rungot, Doorien pellavanväriset ovet ja peitelevyt sekä Superfrontin messinkiset jalat ja vetimet. Vitran Eames RAR -keinutuoli oli asukkailla ennestään. Suuri ja muhkea matto on Layeredin Shaggy Mocha Melange.

Olohuoneen ilmeen kannalta tärkeimmäksi elementiksi muodostui 3 × 4 metrin matto, jonka päälle kaikki tuolit ja sohva mahtuvat. Kookas matto rajaa istuskelutilan omaksi kokonaisuudekseen ja kokoaa kalusteet yhteen.

Ferm Livingin Haze-vitriinikaappi toimii visuaalisena tilanjakana.

Toteutus: toimiva ja kaunis tila niin arkeen kuin juhlaan

Sisustus uusiutui pikkuhiljaa vuoden aikana. Ihan viimeiseksi mietittiin vielä sopivat taideteokset molempiin tiloihin. Muutoksen myötä tilasta tuli toimiva ja kaunis niin nelihenkisen perheen arjen askareisiin kuin isoihinkin juhliin ja illanistujaisiin.

Uusi sohva on Meli Melin Luca Linen. Ruth & Joannan Fiona-tuolit tilattiin Zarrosta. Marmoriset sohvapöydät ovat OX Denmarqin. Suuren taulun maalasi sohvan yläpuolelle toiveiden mukaan Rebekka Ruohola. Nuuran näyttävä mutta siro Apiales 9 -kattovalaisin toimii hyvänä yleisvalona. Vaaleat pellavaverhot olivat huoneessa ennestään.

Kommentoi »