Pienestä ysärityylin kylpyhuoneesta tilaihmeeksi! Kerrostalokaksion kylpyhuoneremontissa otettiin joka sentti käyttöön
Rakenna ja remontoi
Pienestä ysärityylin kylpyhuoneesta tilaihmeeksi! Kerrostalokaksion kylpyhuoneremontissa otettiin joka sentti käyttöön
Kompakti 90-luvun tyylinen kylpyhuone uudistui remontissa pieneksi mutta käytännölliseksi kotispaksi, jossa ylellisyyttä tuovat mietityt tilaratkaisut, marmorikuvio ja messingin hohde.
19.10.2021
 |
Avotakka

Ongelma: 1990-luvulla remontoitu kylpyhuone tuntui ahtaalta ja epäkäytännölliseltä eikä vastannut ilmeeltään asukkaiden toiveita.

Helsingin Kruununhaassa sijaitsevan kerrostalokaksion asukkaat päättivät toteuttaa kokonaisvaltaisen remontin, jossa uusittiin keittiön ja kylpyhuoneen lisäksi asunnon säilytysratkaisut ja lähes kaikki pinnat nykypäivään ja vastaamaan asukkaiden tarpeita. Pienen kylpyhuoneen laajentamista ei asunnon pohjaratkaisu sallinut, joten tilasta piti saada toimivampi ja viihtyisämpi muilla keinoin.

Kylpyhuone ennen remonttia.
Kylpyhuone ennen remonttia.

Ratkaisu: Pesukone siirtyi kylpyhuoneesta keittiöön

Tulin sisustussuunnittelijana mukaan kartoittamaan kodin mahdollisuuksia. Asukkaat toivoivat, että pesukone siirtyisi kylpyhuoneesta keittiöön, jotta muille toiminnoille jää enemmän tilaa. Ratkaisu osoittautui erinomaiseksi.

Taso ja allas ovat yhtenäistä Hi Macs -kivikomposiittia ja siten helppo pitää puhtaana. Allaskaluste teetettiin mitta­tilauksena puusepällä, Woodmarissa. Siihen tuli tilaa niin hyvin, että peilikaappi voitiin korvata yksinkertaisella peilillä ja seinävalaisimilla. Seinällä ovat Flosin eleettömät Mini Glo-Ball C/W -valaisimet. Pistorasia on allaskalusteen sisällä, joten sähköhammas­harjoja ja partakonetta ei tarvitse pitää esillä.

Kylpyhuoneen takaosassa sijaitseva suihku päätettiin siirtää samalle seinälle wc-istuimen kanssa. Suihkun takana olevaa kotelointia puolestaan kasvatettiin sivulle sen verran, että sen sisään saatiin rakennettua kaunis syvennys shampoille ja suihkusaippuoille.

”Kylpyhuoneen ilmeestä tuli harmoninen, kun kulmien laattalistat ja kattolistat voitiin jättää pois.”

Suihkuseinät olivat pienessä tilassa tarpeen, jotta kylpyhuone ei kastu kokonaan aina suihkussa käytäessä. Nurkkaukseen valittiin malli, jonka lasiovet pystyy halutessaan taittamaan suihkutilan sisään, ja näin kylpyhuoneeseen jää enemmän liikkumatilaa. Tavallinen vessanistuin korvattiin sirolla seinä-wc:llä.

Asukkaiden toiveena oli vaalea, marmorikuosinen kylpyhuone messinkisillä yksityiskohdilla. ABL-laattojen valikoimasta löytyivät täydellisesti sopivat laatat ja Tapwellilta näyttävä messinkinen suihku sekä hana.

Pienen syvennyksen ansiosta suihkunurkkaan ei tarvinnut saada mahtumaan telinettä pesuainepulloille. Myöskään pyyhekuivainta ei haluttu korostaa erityisesti, joten siihen valittiin valkoinen sävy. Malli on Rej Designin Tango. Tapwellin messinkinen suihku ja hana patinoituvat kauniisti ajan saatossa.

Toteutus: Harmoninen ja selkeä ilme

Remontti sujui hyvin osaavan urakoitsijan kanssa. Laattajaot suunniteltiin lopullisesti vasta vedeneristyksen jälkeen, kun kylpyhuoneen mitat olivat tarkasti tiedossa. Näin laatat saatiin seinille mahdollisimman suurina paloina. Tilan ilmeestä tuli harmoninen, kun laattalistat jätettiin kulmista pois ja laatat laitettiin jiiriin. Myös kattolistat jäivät pois selkeän ilmeen luomiseksi.

Allaskaluste teetettiin puusepällä, jotta epäsymmetrinen kulma saatiin hyötykäyttöön. Allaskalusteen sisään sijoitettiin pistorasia sähköhammasharjoja ja partakonetta varten. Näin taso pysyy siistinä, kun kaiken voi säilyttää laatikossa katseilta piilossa.

Suihkunurkka taittuvilla ovilla ja messinki­yksityiskohdilla tilattiin Hietakarilta. Marmorikuvioiset laatat löytyivät ABL-laatoilta. Seinä­laatta on Fab Roma Diamond Statuario Brillante ja lattialaatta HuH Style -mosaiikki Fishboam white.

2 kommenttia