Meidän Talo

Keittiö muutti makuuhuoneeseen! Kerrostaloasunnon remontissa huonejärjestys vaihtui ja keittiö sai uuden, tyylikkään ilmeen

Keittiö muutti makuuhuoneeseen! Kerrostaloasunnon remontissa huonejärjestys vaihtui ja keittiö sai uuden, tyylikkään ilmeen
Lapsiperhe sai huoneita vaihtamalla uuden keittiön ja yhden makuuhuoneen lisää. Uudessa keittiössä tammen sävyt yhdistyvät mustiin kaapinoviin ja yläkaapittomuus tuo ilmeeseen ilmavuutta.
Julkaistu: 11.2.2020
Helsingin Töölössä sijaitsevassa 1930-luvun kerrostaloasunnossa oli tyypillinen huonejärjestys eteishalleineen. Se muuttui, kun nuori perhe halusi asuntoon toisenkin makuuhuoneen.
Vanha makuuhuone sai väistyä keittiön tieltä.

Mitä haluttiin?

Ratkaisevassa asemassa oli keittiö, joka siirrettiin entisen makuuhuoneen paikalle samalla, kun hallista tuli olohuone.
– Haaste oli se, ettei keittiön uudella paikalla ollut iv-poistohormia. Tämä ratkaistiin lopulta vaakavetona entisestä keittiöstä, perheen äiti Mia kertoo.
Yläkaapittoman keittiön säilytystilan määrä jännitti perhettä etukäteen, mutta alakaappien näppäriin vetolaatikoihin mahtuu hyvin tavaraa. Keittiökalusteet ovat Ikean. Ovimalli on Tingsryd, vetimet Bagganäs. Huonokuntoisen vanhan lattian tilalle asennettiin Paradorin kalanruotokuvioinen tammiparketti.

Mitä tehtiin?

Kalustuksen suunnittelu oli pariskunnan mielestä helppoa, sillä suunnitteluohjelmien avulla lopputuloksen näki konkreettisesti. Yläkaapit päätettiin jättää kokonaan pois, minkä vuoksi työtasojen valaiseminen piti ratkaista toisella tapaa. Nyt seinän vieressä on riippuvalaisimet. Ruokapöydän yllä on valokisko, jonka ansiosta valaisimen paikkaa voi siirtää, jos pöydän paikka vaihtuu.
Edellisessä keittiössä pariskunta oli huomannut, ettei pistorasioita voi olla koskaan liikaa. Lisäksi jääkaapin, lieden ja altaan viereen kaipasi aina enemmän lasku- ja työtasoa, joten sitä on nyt paljon. Kaappien oviin Mia haaveili mattamustaa, puoliso halusi viilutetut etusarjat. Lopulta valitut mustat viiluovet ovat käytännölliset, sillä niissä sormenjäljet eivät näy kovin helposti. Myös tasoihin valittu laminaatti on ollut armeliaampi valinta kuin toisena vaihtoehtona ollut puu.
Entisen oven tilalle jätettiin syvennys. Puusepän tekemät avohyllyt tuovat lisää säilytystilaa. Niille voi laittaa tavaroita, joita tarvitaan säännöllisesti mutta joita ei haluta työtasoille tilaa viemään.
Töölöläisperheen keittiössä jokainen yksityiskohta on mietitty harkiten. Tapwellin musta hana tuo sopivasti särmikkyyttä.

Mitä saatiin?

Kaikkiaan koko 77 neliön asunnon remonttiin meni 2,5 kuukautta. Perhe on tyytyväinen lopputulokseen. Täällä kokataan paljon nyt, kun myös perheen pienin syö samaa ruokaa kuin muut.
– On kiva, kun keittiö ja ruokailutila ovat samassa eikä tarvitse kantaa ruokia keittiöstä ruokasaliin.
Liesitason molemmilla puolilla on runsaasti laskutilaa. Kulutusta kestävä laminaattitaso on nostettu seinälle, ja se suojaa tyylikkäästi kokkausroiskeilta. Mustat viiluovet ovat käytännölliset ja helppo pitää puhtaana.
Lämpimät tammen sävyt pehmentävät mustaa keittiötä ja tekevät tilasta kodikkaan. Seinät on maalattu pyyhkimistä kestävällä Tikkurilan Lujamaalilla, sävy on Valamo.

Mitä remontti maksoi?

  • luvat keittiön siirtoon 1500 euroa
  • keittiökalusteet tasoineen 5000 euroa
  • kodinkoneet 1800 euroa
  • keittiön asennus 1500 euroa
  • puusepällä teetetyt hyllyt 450 euroa
  • valaisimet 650 euroa
  • ruokapöytä 500 euroa.
Yhteensä 11 400 euroa.
6 kommenttia