Keittiökalusteet loivat linjan koko kodin sisustukselle – katso kerrostaloasunnon kuuden viikon muodonmuutos!

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Topi-Keittiöt
Keittiökalusteet loivat linjan koko kodin sisustukselle – katso kerrostaloasunnon kuuden viikon muodonmuutos!
Helsingissä sijaitseva 1950-luvun kerrostalokoti oli nuhjuinen ja vanhahtava, ja uudet asukkaat halusivat tehdä siihen täydellisen pintaremontin. Koko koti koki täydellisen muodonmuutoksen vain kuudessa viikossa. Katso kuvat ennen remonttia ja remontin jälkeen!
Julkaistu: 23.8.2018

Helsinkiläisen nuorenparin tyylikäs kolmio sijaitsee Roihuvuoressa 1950-luvun lopulla rakennetun kerrostalon toisessa kerroksessa. Talo on kokonaisvaltaisesti lvis-saneerattu kolme vuotta sitten.

– Kotimme remontointi aloitettiin välittömästi asuntokauppojen jälkeen marraskuussa 2017 vanhojen kalusteiden ja pintojen purkamisella. Uuden rakentaminen aloitettiin ennen vuodenvaihdetta ja valmista oli jo tammikuun toisella viikolla, pariskunta kertaa.

Remontissa uusittiin käytännössä kaikki sisätilat. Kaikki vanhat keittiökalusteet ja muut kaapit, lattiat, laatoitukset ja tapetit purettiin. Tilalle asennettiin uudet tyylikkäät pinnat ja kaapistot. Lattiaan valittiin korkkivinyyli, seinistä osa maalattiin ja osa tapetoitiin. Lisäksi tehtiin uusia väliseiniä sekä täytettiin makuuhuoneiden välinen ovi. Kaikki väliovet vaihdettiin. WC-tilat tasoitettiin ja laatoitettiin uudestaan.

Katso keittiön ennen ja jälkeen -kuvat liu'uttamalla palkkia

Kodin laaja remontti sujui jouhevasti ja sovitulla aikataululla. Vanhojen kalusteiden ja pintojen purkamisen pariskunta teki kahdestaan. Remonttitöissä apuna olivat miehen isä ja setä, joilla on pitkä kokemus rakennusalalta.

– Työ kävi heiltä nopeammin kuin olisimme ikinä osanneet toivoa. Uusien pintojen rakentaminen, märkätilojen tasoittaminen ja laatoittaminen sekä tapetointiyöt valmistuivat kahdessa viikossa, asukkaat kertovat.

Kalustesuunnittelussa asukkaita auttoi Topi-Keittiöiden Kalajoen myymälän Jemina Jussinniemi, joka suunnitteli kiintokalusteet.

– Kalusteasennuksesta vastasi Topi-Keittiöiden suosittelema FSD-Asennuksen Dino, joka teki huipputarkkaa työtä nopeasti, mutta laadusta tinkimättä. Saimme Topilta avun myös keittiön ja kylpyhuoneen putki- ja sähkötöihin, pari kiittelee.

Topi-Keittiöt toimitti kaikki kiintokalusteet

Eniten remontissa muuttuivat kylpyhuone ja keittiö. Vanhat, niin sanotusti pitkästä tavarasta tehdyt kalusteet uusittiin nykyaikaisilla kalusteilla, ja laatat ja pinnat vaihdettiin. Kaikki tämä vaikutti tietysti hurjasti tiloihin.

Uusien keittiökalusteiden ovet ovat Topi-Keittiöiden Hella-mallistosta. Ovi on suorareunainen, maalattu mdf-peiliovi. Vetimet ovat Topin mallistosta (nro 78), tasot ovat betonikuvioista laminaattia. Keittiöön saatiin myös uusia toiminnallisuuksia, kuten vedettävä maustekaappi.
Hidastimilla varustetuissa tandemlaatikostoissa voi säilyttää esimerkiksi lautasia. A-Design-sarjan Tandembox-laatikoissa on sisustustarvikkeina mm. seinäkejakajat.

– Keittiöstä tehtiin avarampi poistamalla huoneeseen johtanut väliovi kokonaan. Kylpyhuonetila toimi ennen vain wc- ja suihkutilana, mutta remontin jälkeen se toimii myös kodinhoitohuoneena. Siellä on kuivaava pesukone ja uusi taso, pariskunta esittelee.

Myös päämakuuhuone sai ison muutoksen, kun se jaettiin väliseinällä ja liukuovella. Näin saatiin luotua kokonaan uusi vaatehuone asuntoon.

Makuuhuoneeseen saatiin valoa ja avaruutta, sekä vaatehuone liukuovien taakse.

Pariskunta hankki kaikki kodin kiintokalusteet samalta valmistajalta.

– Topi-Keittiöiden kalusteet ovat aidosti kotimaista laatua, tulevat kotiseudultamme sekä edustavat ajatonta designia. Topilta saimme kokonaisvaltaisen ja nopean palvelun suunnittelusta asennukseen, asukkaat sanovat.

Topi valikoitui toimittajaksi hyvin pitkälle sen vuoksi, että sieltä löytyy kalusteet kaikkiin kodin tiloihin.

– Meillä on nyt Topin kalusteita eteisessä, kylpyhuoneessa, keittiössä ja vaatehuoneessa.

Klassinen mutta silti trendikäs tyyli miellytti

Kalustemallit pariskunta valitsi yhteistyössä keittiösuunnittelijan kanssa.

– Halusimme ajattoman ja klassisen mallin, jossa kuitenkin on tämän päivän trendit ja sävyt olennaisesti mukana. Toki malliston sopiminen uuteen lattiaan ja muuhun tilaan oli myös erittäin tärkeää.

– Keittiössä mattavalkoinen Hella-ovi yhdistettynä betoninharmaisiin tasoihin sekä kontrastina musta välitilalevy, on mielestämme onnistunut kokonaisuus.

Kylpyhuoneeseen valikoitui uusi Lumme-ovimalli, jonka värien kontrastit sopivat täydellisesti uusiin laattoihin.

– Pidämme isona plussana uuden Lumme-ovimallin kalvopinnoitetta, joka pitää kalusteet pitempään hyvässä kunnossa märkätilassa.

Kylpyhuone oli tylsä ja toimimaton ennen remonttia.
Uudessa kylpyhuoneessa on nyt myös vaatehuolto. Ovimalli on mattapintainen, kalvopinnoitettu mdf-ovi Lumme. Tasot ovat betonikuvioista laminaattia.

Vaatehuoneen ja eteisen kalusteet ovat suosittua Kosketus-sarjaa. Siinä viehätti sen kaunis yksinkertaisuus ja ajaton ilme. Topi-Keittiöiden mallistosta löytyivät toimivat ratkaisut myös vaatehuoneeseen ja eteiseen.

Vaatehuoneeseen saatiin käytännölliset säilytystilat Topi-Keittiöiden tuotteilla.

– Näin saimme Topin suunnittelijan kautta täydelliset vaihtoehdot tilojen jakamiseen ja sulkemiseen. Myös kodinkoneet tulivat Topin kautta. On erittäin kätevää, että Topi sisällyttää laadukkaat Electroluxin kodinkoneet keittiösuunnitelmaan, niin meidän ei tarvitse murehtia kodinkoneiden sopivuudesta uusiin kalusteisiin.

Kaikki toiveet toteutuivat kuten pitikin

Koti tuntuu mittavan remontin jälkeenkin vielä omalta.

– Olemme ylpeitä, että kodissa näkyy vahvasti oma kädenjälkemme ja toiveemme toteutuivat konkreettisesti juuri niin kuin halusimme. Kotimme on tunnelmaltaan avoin, lämmin ja rauhallinen, asukkaat huokaavat.

Kodin molemmille puolille avautuu pihamaisema, joka rauhoittaa ympäristöä ja tunnelmaa etenkin kesällä.

– Parasta kotonamme on yhdenmukaisuus, joka tulee siitä, kun kaikki on laitettu kuntoon kerralla eikä pienissä osissa.

Kodin kokonaisilme on remontin jälkeen harmoninen ja rauhallinen.

Kodista huokuu eri tilojen välinen harmonia, vaikka jokaisella tilalla onkin oma selvä käyttötarkoitus. Tällä hetkellä remonttivaiheessa on vielä vierashuone.

Kiintokalusteet istuvat saumattomasti muuhun sisustukseen.

– Haluamme, että kaikki tilat voidaan käyttää monipuolisesti hyödyllisesti eikä hukkatilaa tule. Sisustustyylimme on selvästi skandinaavinen ja avara. Haluamme pitää tilat mahdollisimman vapaina, koska pidämme ihmisten kutsumisesta vieraaksemme ja haluamme, että kaikilla on tilaa nauttia kotimme avoimuudesta.

Kiinnostuitko Topi-Keittiöiden palveluista? Varaa aika myymälään tästä!

Kommentoi »