Meillä kotona -kaupat

Kastelupallo on viherpeukalon näppärä apuri! Mutta miten sitä käytetään? Kurkkaa vinkit & hanki omasi täältä

MAINOS
Kastelupallo on viherpeukalon näppärä apuri! Mutta miten sitä käytetään? Kurkkaa vinkit & hanki omasi täältä
Kastelupallo huolehtii viherkasviesi tai yrttiesi vedensaannista, kun lomailet. Hauska pallero on myös hajamielisen viherpeukalon pelastus! Lue vinkit kastelupallon eli kasteluvahdin käyttöön ja osta omasi tästä jutusta.
Julkaistu: 22.2.2021

Oletko lähdössä pois kotoa, ja viherkasvien pärjääminen huolettaa? Tai oletko hajamielinen kastelija? Kastelupallo on hauska ja kätevä ratkaisu pulmiisi.

Kastelupallon eli kasteluvahdin idea on simppeli: pallo täytetään vedellä, ja se työnnetään kasvin multaan putki edellä, hieman viistosti tai pystyssä. Sitä mukaa kun multa kuivuu, pallosta tihkuu vettä kasvin juurille. Ja silmäteräsi kiittää!

Kastelupallo on kätevä apuri esimerkiksi silloin, kun lähdet matkalle tai jos kasvisi kaipaa tasaista kosteutta, mutta sen kastelu tuppaa unohtumaan. Ja ovathan lasiset, palleroiset kasteluvahdit myös söpöjä!

Nappaa helpot vinkit kastelupallon käyttöön:

  • Ennen kuin työnnät kastelupallon multaan, tee multaan pistoreikä esimerkiksi kynällä tai ohuella kepillä. Näin saat vettä täynnä olevan pallon näppärästi paikoilleen, eikä pallon putki tukkeudu mullasta.
  • Ennen reissuun lähtöä kastele kasvi ja tökkää kastelupallo multaan vasta sen jälkeen. Näin varmistat, että kasvi pärjää ilman huolenpitoasi mahdollisimman kauan. Se, kuinka pitkään vesi riittää, riippuu monesta seikasta: paitsi kastelupallon koosta, myös kasvisi koosta ja vedentarpeesta sekä siitä, kuinka paljon multaa ruukussa on.
  • Muista työntää kastelupallo sellaiseen kohtaan, johon juuret ulottuvat. Näin kasvisi saa hyödynnettyä pallosta tihkuvan veden. Työnnä pallo myös tarpeeksi syvälle, jotta se pysyy jämäkästi paikoillaan.
  • Kastelupalloa käyttäessä ei tarvitse murehtia liikakastelusta. Sen vaaraa ei nimittäin pitäisi olla, sillä vettä ei tule pallosta ulos, jos multa on tarpeeksi märkää.
  • Puhdista kastelupallo tarvittaessa pesemällä se pienellä pulloharjalla. Näin lasi pysyy kirkkaana ja vesi raikkaana!

Tilaa kastelupallot tästä!

Kirkkaat pikkupallot

Muurlan kirkkaasta lasista valmistettujen kastelupallojen pituus on 15 cm. Pakkaus sisältää kaksi palloa.

Väriä ruukkuun

Pakkaus sisältää Muurlan 28-senttisen kastelupallon, jotka auttavat janoisia lempikasvejasi pärjäämään vaikkapa pidemmän viikonloppureissusi yli. Osta omasi suosikkivärissäsi!

Tutustu myös muihin Lil Plotin tuotteisiin!

Voit tilata tässä jutussa esitellyt tuotteet omaksesi Meillä kotona -kaupoista.

Meillä kotona -kaupoista löytyy tuotteita useista eri verkkokaupoista, jotka veloittavat itse toimituskulut myymistään tuotteistaan. Jos siis tilaat tuotteita useammalta myyjältä, kullakin on omat toimituskulunsa. Saman myyjän tuotteet lähetetään yksillä toimituskuluilla.

Näet mahdolliset toimituskulut aina tuotekortista, josta klikkaat valitsemasi tuotteen ostokoriin. Ostokorissasi näet myös erittelyn tuotteiden toimituskuluista.

Kommentoi »