Kasarityylistä 2020-luvulle! Tessan ja Mikon kotia ei uskoisi 80-luvun keltatiilitaloksi – "Kotiin ajaessa pihatiellä pitää lähes joka kerta hidastaa ja ihailla"

Kasarityylistä 2020-luvulle! Tessan ja Mikon kotia ei uskoisi 80-luvun keltatiilitaloksi – "Kotiin ajaessa pihatiellä pitää lähes joka kerta hidastaa ja ihailla"
Onko tämä talo todella rakennettu 80-luvulla? Tessa ja Mikko Niemen Perniön maaseudulla sijaitseva tiiliverhoiltu omakotitalo koki mustan maalin avulla upean muutoksen.
Julkaistu: 8.9.2021

Tessa, talonne ulkomuoto on muuttunut lähes kokonaan, mistä idea remonttiin syntyi?

Talomme on mieheni kotipaikka, jonka ostimme appivanhemmiltani vuonna 2011. Alkujaan talo oli perinteinen 80-luvun keltatiilitalo ruskeilla ikkunanpokilla. Talon väritys ei koskaan ollut meidän kummankaan mieleen, ja viime syksynä aloitimme talon kokonaisvaltaisen remontin sisältä ja jatkoimme sitä myös ulos.

Talo ennen remonttia.

Jo useamman vuoden ajan ajatuksissa oli maalata talo valkoiseksi, mutta tulimme siihen tulokseen, että valkoiseksi maalaamalla talo näyttäisi edelleen oman ikäiseltään. Halusimme muokata talosta täysin meidän mieleisemme ja tuoda sen 2020-luvulle, joten päädyimme mustaan väriin. Mustat talot ovat aina ihastuttaneet meitä kumpaakin tyylikkyydellään.

Teittekö remontin kokonaan itse?

Muutos tehtiin täysin omin voimin pensseliä, telaa ja ruiskua apuna käyttäen. Jokaiselle pinnalle on ollut käytössä oma, sille tarkoitettu maalinsa. Työtä tehtiin lähinnä viikonloppuisin ja iltaisin muun arjen rinnalla.

Mustat talot ovat aina ihastuttaneet meitä kumpaakin tyylikkyydellään.

Kuinka paljon remontti on maksanut?

Talon maalaukseen tarvittavat maalit ja välineet tulivat kustantamaan noin 2000–3000 euroa. Kaikista kuluista ei tullut pidettyä niin tarkkaa kirjaa.

Talo remontin jälkeen. Kuva: Marika Loimulahti

Kuva: Marika Loimulahti

Miltä tuntuu tulla täysin uuden näköiseen kotiin?

Fiilikset muutoksesta ovat mielettömät! Kotiin ajaessa pihatiellä pitää lähes joka kerta hidastaa, jotta voi hetken aikaa ihastella lopputulosta ohikulkijan silmin. Talomme sai hurjasti ryhtiä uudesta ulkomuodostaan ja sen väri tuntuu sopivan tähän pihaan ja ympäristöön täydellisesti. Välillä en meinaa uskoa, että tämä todellakin on meidän kotimme.

Kuva: Marika Loimulahti
Kuva: Marika Loimulahti

Millaisia kommentteja olette saaneet vierailta ja naapureilta?

Kommentit talostamme ovat olleet todella positiivisia. Jo muutaman seinän valmistuttua naapureilta tuli viestejä, kuinka talostamme tulee upea. Yksi naapuri kertoi huvittuneensa ikkunasta katsoessaan, sillä talomme oli yhtäkkiä vain "kadonnut" kokonaan. Jopa appivanhemmat, jotka tämän talon ovat rakennuttaneet, kehuivat talon muutosta onnistuneeksi alkujärkytyksestä toivuttuaan.

Olen saanut paljon yhteydenottoja puhelimitse ja somen kautta tutuilta ja tuntemattomilta, jotka ovat halunneet kuulla lisää projektistamme. Moni on halunnut tulla myös paikan päälle katsomaan.

Yksi naapuri kertoi huvittuneensa ikkunasta katsoessaan, sillä talomme oli yhtäkkiä vain "kadonnut" kokonaan.

Vieläkö teillä riittää remontti-intoa?

Remontti on edelleen kesken, mutta jatkuu hyvää vauhtia. Tarkoitus on vielä toteuttaa parvekkeen laajentamista, terassin rakentamista ja piharemonttia.

Kaikki tämä tekeminen on ollut todella mukavaa siksi, että mieheni Mikko on äärimmäisen kätevä käsistään ja remonttihommat ovat hänelle tuttuja jo ammattinsakin puolesta. Oli hienoa nähdä, miten hän osaamisellaan teki priimaa jälkeä. Kun on hyvä tiimi kasassa, hulluimmatkaan ideat eivät jännitä!

Kuva: Marika Loimulahti
Kuva: Marika Loimulahti

21 kommenttia