Meidän Talo

Minna remontoi 38-neliöiseen kaksioonsa tilavan avokeittiön – katso ennen & jälkeen -kuvat ja hinta!

Minna remontoi 38-neliöiseen kaksioonsa tilavan avokeittiön – katso ennen & jälkeen -kuvat ja hinta!
Minna Juola rakastaa astioita ja kokkaamista, ja siksi keittiö on hänelle kodin tärkein huone. Yhdessä isänsä kanssa hän remontoi kaksioonsa tumman ja tunnelmallisen avokeittiön.
Julkaistu: 4.4.2022

Minna Juolan ei pitänyt remontoida yhtään mitään, saati ostaa asuntoa. Hän oli aloittamassa työt sukellusyrityksessä Balilla, ja Tampereen-kotikin oli jo laitettu vuokralle. Kevättalvella 2020 alkanut koronapandemia ei kuitenkaan ottanut laantuakseen ja syksylle suunniteltu muutto ulkomaille kariutui. Ystävän nurkissa ei voisi loputtomiin asua, joten Minna päätyi selaamaan asunto­ilmoituksia.

Keittiö ennen remonttia.
Keittiön ja olohuoneen välistä puhkaistiin lisää seinää avokeittiötä varten. Se vaati luvan rakennustarkastajalta. Remontin valmistusta viivästyttivät erikoismitoitetut keittiökaappien ovet, jotka teetettiin erikseen. Vesipiste ja uuni säilyttivät remontissa aiemmat paikkansa, mutta uuteen niemekkeeseen integroitu liesituuletin vaati asennusluvan.

Uudelle kodille oli kolme kriteeriä: asunnon oli mahduttava budjettiin, oltava remonttikuntoinen ja keittiön avokeittiöksi muunnettavissa.

– Keittiö on minulle tärkein huone. Rakastan astioita ja kokkaamista. Minusta on kiva laittaa ruokaa ja kutsua ihmisiä käymään. Haluan, että keittiö ja olohuone ovat yhtä tilaa, jotta keittiössä ei tarvitse väkertää yksin, Minna selittää.

”Rakastan sitä, että saan laittaa ruoan kivalle astialle. Minulta löytyy kuppeja yli 30 henkilölle.”

38-neliöinen kaksio löytyi Lempäälästä. Valkoinen keittiö oli Minnan mielestä tylsä, mutta tilassa oli muuten potentiaalia. Kun selvisi, ettei keittiön ja olohuoneen välinen seinä ollut kantava, uuden keittiön suunnittelu saattoi alkaa. Minna oli haaveillut vuosia mustasta keittiöstä, jossa olisi ruokapöydän korvaava niemeke. Toivottua lämpöä toisivat puunsävyiset yksityiskohdat. Hän oli nähnyt Ikeassa keittiön, jossa oli puuseinäinen syvennys ja halusi samanlaisen.

– Olen aina tykännyt skandinaavisesta mutta en superkliinisestä tyylistä. Myös bohohenkisyys miellyttää minua, Minna sanoo.

Minnan haaveena oli tilava avokeittiö, jossa voisi samaan aikaan kokata ja seurustella vieraiden kanssa. Baari­jakkarat ovat Minnan isän tekemät. Idean nahkapäällisiin Minna sai vastaavanlaisesta rottinkipunoksesta.

Minna toteutti remontin sähkö- ja putkitöitä lukuun ottamatta pääosin kahdestaan isänsä kanssa. Hyväkuntoiselle tammiparkettilattialle riitti hionta ja valkolakkaus, mutta muuten kaikki pinnat laitettiin uusiksi. Työskentely oman vanhemman kanssa sujui Minnan mukaan jouhevasti. Ainoastaan Minnan idea kätkeä sähköjohdot kattoon saunaa varten tilatulla sormipaneelilla huvitti isää aluksi.

Kun remontti valmistui talvella 2021, Minna kutsui ystävät viikonlopuksi kylään, jotta pääsisi heti kunnolla kokkaamaan. Uusi keittiö ansaitsi juhlansa.

Minna halusi keittiöön ainoastaan vetolaatikostoja ovellisten kaappien sijaan. Säilytystila on maksimoitu kapealla kulma­laatikostolla, joka on kätevä paikka mausteille. Laatikostojen ovet ovat mattapintaiset.
Pop-up-pistorasian saa piilotettua huomaamattomasti keittiötasoon silloin, kun kodinkoneet eivät tarvitse virtaa. Taso on laminaattia.
Keittiö on pirkkalalaisen Gastrokeittiöiden valmistama. Valaisinmyyjänä vuosia työskennellyt Minna on tarkka kodin valaistuksen toimivuudesta ja ulko­näöstä. Keittiön katto­valaisin on koottu erilaisista polttimoista, sopivista johdoista ja kattokupista. Sähkövedot kätkevä katon kotelointi on lämpökäsiteltyä haapaa.

Näin paljon keittiöremontti maksoi:

  • Keittiökalusteet, hana ja kodinkoneet: 11 200 e
  • Katon kotelointi: 200 e
  • Maali: 50 e
  • Asbestikartoitus: 158 e
  • Parketin hiominen ja valkolakkaus: 256 e
  • Putkityöt: 128 e
  • Sähkötyöt (sisältää muun asunnon sähkötyöt): 1 400 e
  • Pistorasiat: 130e
  • Valaisimet: 148 e

Yhteensä 13 670 euroa.

4 kommenttia