Kaisa Mäkäräinen rakennutti itselleen unelmiensa kodin: "Kun on asunut paljon hotelleissa, tietää mikä toimii ja mistä tykkää"
Sisustus
Kaisa Mäkäräinen rakennutti itselleen unelmiensa kodin: "Kun on asunut paljon hotelleissa, tietää mikä toimii ja mistä tykkää"
Kaisa Mäkäräisen ja Jarkko Siltakorven hirsitalossa näkyy pohjoiskarjalaisten tekijöiden ja asukkaiden oma kädenjälki. Inspiraatiota sisustukseen on saatu Euroopan harjoitusleireiltä ja kisamatkoilta.
Julkaistu 13.6.2017
Meillä kotona

Kaisa Mäkäräisen uuden kodin rakentaminen alkoi huhtikuun alussa 2016. Urheilijan arki on otettu huomioon jo talon suunnittelussa, joka toteutettiin asukkaiden ja Honkarakenteen yhteistyönä.

– Sanoin, että kun lähden ensimmäisen lumen harjoitusleireille marraskuussa, tämän pitää olla valmis. Hirsitalo nousi todella nopeasti. Viime vuonna oltiin onnekkaita säidenkin suhteen, kun toukokuussa satoi ehkä yhtenä päivänä. Ja aikataulu piti, vaikka loppuvaiheessa oli aika tiukkoja viikkoja, Kaisa kertoo.

Olohuoneen ja ruokailutilan hirsiseinät on vahattu sisäpuolelta vaaleiksi. Ruokailutilan pöytä ja tuolit BoConcept, sohva kurikkalaisen Hakolan mallistosta.
Kahvipöydän tuolit ovat suvun perintöä, jotka isäntä Jarkko on entisöinyt uuteen asuun. Olohuoneen kattolamput Secto Design.
Komea Tulikiven takka on olohuoneen katseenvangitsija. Halkohylly Puuartisti.

Kaisa on nauttinut uuden kodin rakennuksen tuomasta vaihtelusta.

– Olin viime syksynä normaalia enemmän kotona, jätin muun muassa yhden Euroopan leirin väliin. En laita mitään sen piikkiin, että on ollut taloprojekti. Oli kiva, että sai olla välillä muiden asioiden kuin urheilun kanssa tekemisissä. Kun perusrakennusasioiden valikointi alkoi puuduttaa, käytin aikaa sisustustuotteiden miettimiseen. Kun on asunut vuosien mittaan paljon hotelleissa, on päässyt testaamaan mikä toimii ja mistä tykkää.

Opettajan työstään virkavapaalla oleva Kaisan avomies Jarkko Siltakorpi on toiminut sekä Kaisan huoltajana harjoituksissa ja kilpailuissa että ollut mukana talon rakennusprojektissa. Teknisen työn opetuksessa karttunut osaaminen on tullut tarpeeseen. Matkapäiviä kertyy kilpaurheilijan huoltajallekin paljon, joten isäntäväki on ollut paljon poissa rakennusaikana.

Kaisa pääsi muuttamaan uuteen kotiinsa lokakuun 2016 lopussa. Keittiössä on jo juotu yhdet mitalikahvit tänä keväänä. Kaapit Keittiömaailman A la Carte. Riippuvalaisimet Nordlux.
Eteisen seinän Home4You tammipaneelin on Kaisa itse liimannut paikoilleen. Saarnipenkki on kontiolahtelaisen Puuartistin tuotantoa. Korit on teetetty mittojen mukaan Polvijärvellä.
Urheilevan pariskunnan talossa tarvitaan saunatiloista täysin erillinen kodinhoitohuone, jonka kaapeissa on tilaa urheilukengille ja -vaatteille.

Kaisa pystyi kisa- ja harjoitusmatkoilla ollessaankin hoitamaan rakennuksen materiaalitilauksia ja laskujen maksua. Projektille palkattiin jo ennen talokauppoja myös ulkopuolinen projektipäällikkö, joka hoiti alusta asti rakennusluvat ja sopimukset tekijöiden kanssa.

Talon pihatöissä riittää vielä puuhaa. Muun muassa hyötypuutarha on perustettu patiolle, enää kasvikset puuttuvat, samoin siirtonurmi. Puutarhatöistä Kaisa ehtii nauttia paremmin lähivuosina, koska tämä kesä kuluu vielä tarkkaan harjoitusleireillä Vuokatissa ja Italiassa.

Yksi makuuhuoneista on varattu kuntosaliksi. Hirsiseinä on täällä jätetty alkuperäisen väriseksi. Trinity tammiparketti on jalan alla miellyttävän tuntuinen.
Saunan seinän tervaleppäpaneelit on valmistanut kontiolahtelainen Contiopanels. Vaaleiksi vahatut lauteet ovat liperiläisen Erikoispuu Parkkisen tuotantoa. Seinien värikäsittelyn Tikkurilan Supi Saunavahalla on tehnyt Kaisa itse.
3 kommenttia