Kaipaako koti freesausta? Näillä vinkeillä sisäseinien maalaus onnistuu
Rakenna ja remontoi
Kaipaako koti freesausta? Näillä vinkeillä sisäseinien maalaus onnistuu
Seinien maalaaminen on helpompaa, kun yhdistät telaan jatkovarren ja käytät katonrajassa rajaajaa. Varmista, ettei sisäilma ole liian kuivaa.
12.5.2017
 |
Kotivinkki
  1. Valitse maali huoneen mukaan. Kiiltävämpi kestää enemmän kulutusta: siksi olo- ja makuuhuoneissa suositaan himmeitä ja täyshimmeitä maaleja, keittiöissä ja eteisissä himmeitä ja puolihimmeitä. Tarkastele värimallia siinä valaistuksessa, ympäristössä ja asennossa, johon se tulee. Jos maalia saa pikkupurkeissa, maalaa ensin koealue varmistuaksesi oikeasta sävystä.
  2. Paras lämpötila maalaukseen on normaali huoneenlämpö, noin 20 astetta. Ilma ei saisi olla kovin kuivaa: muuten maali voi kuivua liian nopeasti ja pinnasta tulee raidallinen. Sulje patterit ja tuuleta ennen aloittamista. Voit käyttää myös ilmankostutinta.
  3. Putsaa aiemmin maalattu seinä pesuaineella tai maalipesuliuoksella. Tasoita kolot ja naarmut tasoitteella, anna kuivua ja hio ympäröivän pinnan tasoon. Hyväkuntoista seinää ei tarvitse yleensä pohjamaalata, mutta jos seinää on tasoitettu, maalaa se kertaalleen pohjamaalilla.
  4. Maalaa ensin katon-, lattian- ja seinien rajat pensselillä. Saat rajoista siistit myös käyttämällä rajaajaa. Maalaa sitten isot pinnat telalla kaistaleissa. Ota telaan riittävästi maalia ja levitä sitä muutaman telanvedon leveydeltä koko seinän korkeudelle. Tasoita alue alhaalta ylös yhtenäisin vedoin, hieman aiemman alueen päälle: näin vältyt saumoilta. Jatkovarsi helpottaa telausta. Maalaa aina yksi seinä kokonaan valmiiksi, älä pidä välissä taukoa.
  5. Jos jatkat töitä seuraavana päivänä, sulje välineet maalista märkinä tiiviisti muovipussiin. Vältyt telalaatikon pesulta, kun vedät sen päälle muovipussin jo ennen kuin kaadat maalia laatikkoon. Jos suojaat listoja ja sähkörasioita teipillä, poista ne, kun maali on vielä märkää. Kuivunut maali voi irrota teipin mukana.

Asiantuntija: tekninen neuvoja Terhi Kohonen, Tikkurila

Kommentoi »