Oletko jo kokeillut näitä? 4 näppärää niksiä, joilla juomien viilennys onnistuu mökilläkin
Ruoka
Oletko jo kokeillut näitä? 4 näppärää niksiä, joilla juomien viilennys onnistuu mökilläkin
Juomien viilennys vaatii välillä kekseliäisyyttä – varsinkin silloin, kun jääkaapissa tai pakastimessa ei ole tarpeeksi tilaa virvokkeille. Poimi vinkit, joilla nautit raikkaista juomista myös haastavissa olosuhteissa!
23.5.2019
 |
Kotivinkki

Juomien viilennys mökillä – 4 näppärää niksiä

1. Jäähdytä jäillä

Pienen jääkaapin pakastelokeroa ei kannata täyttää kalapuikoilla vaan jääpalamuoteilla. Jos haluat, voit jäädyttää niiden sisään marjoja tai syötäviä kukkia, kuten apiloita.

2. Kylmäkalle, mökkiläisen paras kaveri

Hanki kerralla useampia kylmäkalleja, ja pidä osa niistä aina pakasteessa (jääpalamuottien vieressä). Sieltä niitä on helppo napata kylmälaukkuun tai käyttää tarpeen mukaan. Samalla periaatteella toimii vuolukivilaatta, joka on hyvä asettaa pöydässä maitopurkin ja kermanekan alle.

3. Juomat uppeluksiin

Joen tai järven rannalla kannattaa hyödyntää uimaveden kylmyyttä. Kerää pullot koriin tai katiskaan ja laskene viileään syvänteeseen. Jos mökin lähellä on lähde, kanna juomat sinne, sillä sen vesi on vielä kylmempää.

4. DIY-kellari

Kellari on mökkiläisen kylmiö. Jos pihallasi ei ole jo sellaista, voit rakentaa kevytversion yhdessä päivässä. Kaiva varjoisaan paikkaan kuoppa ja upota siihen betoninen kaivonrengas. Tee päälle kansi stryroksilevystä. Mitä syvemmälle jaksat kaivaa, sitä viileämmän kellaristasi saat.

Kokeile myös näitä!

  • Jos jääkaapista loppuu tila, voi juomat pitää kylminä myös kylmälaukussa. Laita eväiden seuraksi kylmäkalle tai pari.
  • Termospullo pitää myös kylmät juomat kylminä. Termarista on myös käytännöllistä tarjoilla juomat suuremmallekin porukalle. Kahvikäytössä ollut termos ei kuitenkaan käy, sillä mokan makua ei saa pois.
  • Keraaminen cooleri pitää juomat viileänä veden voimalla. Astia kastellaan ohjeen mukaan, ja veden haihtuminen viilentää sisään laitetun pullon tai juomapurkin.
Kommentoi »