Juhannuskimppu
Piha ja puutarha
Juhannuskimppu
Juhannuksen kaunein kimppu kootaan rennosti suoraan maljakkoon. Poimi kukat pihapiiristä tai osta kaupasta.
28.4.2015
 |
Kotivinkki

Näitä tarvitset

punakosmosta (kimpussa keskellä valkoinen, suurikukallinen lajike) ’Black Prince’ viinikärhöä (alhaalla vasemmalla) ’Ruby Wedding’ punatähtiputkea (oikealla keskellä) ’Lachsschönheit’ siankärsämöä (puikkelehtii punatähtiputken ympärillä) ’Chameleon’ metsätyräkkiä (korkein tummalehtinen oksa) isosudenporkkanaa (roikkuu alas ja sivuun oikealle) Tee näin

1. Poimi tai osta noin 3–7 erilaista kukkaa. Valitse kolmasosaan kimpusta näyttäviä kukkia, ja loput kukat täydentää niitä. Ota 1–2 kukkaa  varalle. Poista kukkien alalehdet ja leikkaa niihin uudet, vinot imupinnat. Pistä lehdet heti veteen odottamaan. 2. Valitse kukille sopivan kokoinen maljakko. Kimppu saa olla valmiina mielellään lähes yhtä korkea kuin sen maljakko. Asetelma on helpompi tehdä melko kapeasuulliseen maljakkoon. 3. Aloita asettelemalla korkeimmat ja näyttävimmät kukat maljakkoon. Asettele ne niin, että oksan tai varren pohja nojaa maljakon toiseen sivuun ja oksa kulkee vähän vinosti maljakon suun yli. Kun asettelet suurimmat kukat tällä tavalla hiukan ristiin, ne pysyvät paremmin paikallaan. Huolehdi, että suuret kukat ovat sopivan erillään toisistaan. Käytä kolme, viisi tai mahdollisesti seitsemän suurikukallista kukkaa. 4. Lisää suurimpien kukkien väliin pienempiä ja tiiviimmin kukkivia kukkia. Käytä 3, 5 tai 7 vartta myös näistä kukista. Näitä kukkia ei tarvitse asetella säännöllisesti – ne eivät hallitse kimppua. Jatka kukkien asettelua, kunnes kimpun kukat saavat toisistaan tukea, eikä kimppu näytä laihalta. 5. Katso kimppua kauempaa ja kaikista suunnista: Onko se tasapainoinen? Ovatko värit tasapainossa? Jos asetat kimpun esimerkiksi sivupöydälle, voit tehdä siitä hiukan yksipuoleisen. Jos kimpussa on tarpeeksi kukkia, voit varovasti vetää niitä hiukan ulospäin ja käännellä niitä. Jos joku kukka on selkeästi pidempi ja törröttää, poista se kokonaan ja leikkaa varsi lyhyemmäksi. Jatka, kunnes olet tyytyväinen.

Sovella Floristien suosimat tiiviit ja kiinteästi sidotut kimput vaativat tietyn tekniikan opettelemista. Hyviä kimppukukkia ovat esimerkiksi akileija, jalokärhö, koiranputki, saksankurjenmiekka ja pensasruusut. Kokeile myös syreenin ja tuomen oksia. Kuvan kimpussa katseenvangitsijana on punakosmos.

Kommentoi »