Mikä oivallus ja rahansäästö! Johanna ja Ilpo nikkaroivat sängynpäädyistä koristeellisen pihaportin

Mikä oivallus ja rahansäästö! Johanna ja Ilpo nikkaroivat sängynpäädyistä koristeellisen pihaportin
Sehän on selvä pihaportti, huomasi Johanna Jokinen, kun hänen tyttärensä oli heittämässä Ikean metallista sängynrunkoa pois. "Roinamaakariksi" tunnustautuvan Johannan ja hänen puolisonsa Ilpon piha on täynnä toinen toistaan kekseliäämpiä kierrätysluomuksia.
Julkaistu: 5.6.2019

Johanna, rakensitte miehesi Ilpon kanssa sängynpäädyistä upean pihaportin. Mistä idea tuli?

Tytär kertoi luopuvansa vanhasta sängystään. Tuumasin, että mitään ei heitetä pois, vaan minä otan sängyn. Vasta sitten aloin miettiä, mitä koristeellisesta sängystä saisi kehitettyä. Tunnustan, että olen tavallinen roinamaakari. Kotiin ja pihalle on kertynyt kaikenlaista tavaraa materiaaliksi projekteihin. Minä suunnittelen ja Ilpo pääosin toteuttaa.

Aiemmin olen ripustanut sängynpäädyn koristekiekuroita aittamme seinälle. Nyt mieleen tuli, että tämä tyttäreltä saatu sängynpäätyhän näyttää aivan pihaportilta.

Aitan oven yläpuolella on sängynpäädystä tehty katseenvangitsija. Jutun kuvat: Johanna ja Ilpo Jokinen
Uutena takorautaiset pihaportit ovat tyyriitä, joten tässä ratkaisussa säästää rahaa.
Johanna pitää koukeroista, joten rautasänky oli hänen mieleensä. Sänky on Ikean Leirvik-parisänky.

Mutta yksi sänky ei riittänyt, eikö vain? Mistä löysitte toisen?

Toinen aivan samanlainen Ikean sängynpääty löytyi Facebookin roskalavaryhmästä. Saimme senkin ilmaiseksi.

Miten rakensitte portin? Mistä pylväät on tehty?

Portin reunoilla olevat pylväät on sahattu vanhasta sähkötolpasta. Pylväiden päähän kiinnitin betoniset pallot, jotka olin tehnyt aiemmin käyttäen muotteina erikokoisia lampunkupuja. Ilpo porasi palloihin reiät ja kiinnitti ne kierretapeilla pylväisiin.

Kaivoimme tolpat maahan, ja Ilpo ruuvasi tolppiin ja sängynpäätyihin saranat. Maalasin pylväät ja rautaiset saranat valkoisiksi.

Saranat todennäköisesti ruostuvat ajan myötä, mutta se ei haittaa Johannaa. Kun näin käy, voi taas keksiä, mitä asialle tekisi!
Aina välillä täytyy kävellä tien puolelle katsomaan, miltä portti näyttää.
Kuvan reunoilla näkyvät aidat ovat sänkyjen jalkopään päädyt. Ne jatkuvat pensasaitaan asti.

Mitä portille tuli hintaa?

Lähes kaikki tarvikkeet ovat omasta takaa tai saatuja. Ainoastaan saranoita ostimme neljä hintaan 8 euroa/kappale. Uutena takorautaiset pihaportit ovat tyyriitä, joten tässä ratkaisussa säästää rahaa.

Mitä mieltä olet portista nyt, kun se on valmis?

Olen tyytyväinen! Aina välillä täytyy kävellä tien puolelle katsomaan, miltä portti näyttää. Teimme sen silmäniloksi, ja yleensä pidämme porttia auki. Portti tuli kuitenkin myös tarpeeseen. Pieni lapsenlapsemme on vikkelä jaloistaan, ja tonttimme vierestä kulkee autotie. Portti hidastaa lasta ainakin jonkin verran.

Johannan ja Ilpon piha Sastamalan Mouhijärvellä on täynnä kekseliäitä DIY-ideoita. Punaisena lankana on pieni budjetti ja kierrätys. Koristeellisessa huvimajassa muun muassa säilytetään tulevien projektien materiaaleja.
Kuin kukkia ja tähtiä! Huvimajan seinään on kiinnitetty vanhojen hanojen ja työkalujen osia.
Aitaan syntyi somia rinkuloita betonista erilaisten kakkuvuokien avulla.
Kotitalon seinää koristavat haravista ja sahoista tehdyt koristeet. Sahoihin on merkitty oman ja naapurin talon numerot.
Pienen suihkulähteen voi tehdä vaikka kottikärrystä!
Kommentoi »