Jenna uudisti eteisen ilmeen tapetoimalla seinät vanhan kasvikirjan sivuilla: ”Nyt saamme ihailla kauniita kuvia joka päivä!”

Jenna uudisti eteisen ilmeen tapetoimalla seinät vanhan kasvikirjan sivuilla: ”Nyt saamme ihailla kauniita kuvia joka päivä!”
Jenna Myllymäki tylsistyi peruseteiseen, joka oli maalattu beigellä maalilla. Hän inspiroitui muutaman euron kirppislöydöstään, kasvikirjasta, ja kiinnitti sen suloiset sivut tapettiliimalla seinään. Pinnan hän suojasi lapsiperheen menoa kestäväksi.
Julkaistu: 26.6.2018

Jenna, mikä sai sinut uudistamaan perheenne eteisen?

"Eteinen oli ennen ihan yksivärinen ja melkoisen tylsä beigen sävyllä maalattu. Se oli ihan ok, mutta ei tuntunut omalta. Minulla on ollut jo kauan nämä kirppislöytökirjat, joiden sivut olin repinyt talteen odottamaan käyttöä. Osan olen käyttänytkin kortteihin ja muuhun askarteluun. Onneksi sivuja jäi paljon vielä varastoonkin, joten niitä riitti seinän verran, kun lopulta keksin tämän idean."

Mistä sait idean?

"Näin jossain kuvan Aku Ankoilla tapetoidusta seinästä ja siitä se ajatus sitten lähti. Eteisen seinä oli tarpeeksi pieni, että sivut riittivät hyvin. Seinän alaosan panelointi auttoi asiassa. Nyt saamme ihailla kauniita kuvia eteisen seinällä joka päivä."

Miten toteutit idean?

"Kasvikirja oli aika vanha ja sen sivut melko paksuja, joten ne pystyi kiinnittämään tapettiliimalla seinään helposti. Kuivumisen jälkeen lakkasin pinnan kalustelakalla, koska lapsiperheessä eteisen seinät saavat kestää yhtä sun toista. Nyt tahrat eivät pääse imeytymään paperiin."

Onko eteinen poikinut lisää tuunausideoita?

"No kieltämättä on. Makuuhuoneen seinäkin kaipaisi tapettia pintaansa. Nyt pitäisi vain löytää sellainen kirja, missä olisi kauniita kuvia siihen tarkoitukseen."

Ja jos sopivaa kasvikirjaa ei löydykään?

Jos haluat toteuttaa idean kasvikirjamaisesta seinästä, mutta et löydä sopivaa kirjavanhusta käyttöösi, voit käyttää myös valmista tapettia. Sandbergin Botanica-valokuvatapetti näyttää tältä. 16,8 metrin pituinen rulla maksaa noin 290 euroa.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tilaa Pihlgren ja Ritolan tapetit Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »