Jokaisen heppafanin unelma! Iida rakensi tyttärelleen jättikeinuhevosen – "Idea muhi pidemmän aikaa mielessäni"
Tee itse
Jokaisen heppafanin unelma! Iida rakensi tyttärelleen jättikeinuhevosen – "Idea muhi pidemmän aikaa mielessäni"
Iida Hietala rakensi neljässä kuukaudessa jättikeinuhevosen, jonka esikuva on perheen Justiina-hevonen. Mini-Justiinaksi nimetyn hepan säkäkorkeus on huimat 125 senttiä.
16.2.2022
 |
Meillä kotona

Iida, mistä sait idean uskomattoman upeaan keinuhevoseen?

Keinuhevonen oli hieman myöhässä valmistunut joululahja 2-vuotiaalle tyttärelleni. Idea jättimäisestä keinuhevosesta muhi pidemmän aikaa mielessäni. Olen tehnyt paljon keppihevosia ja käsityöt ovat minulle muutenkin tuttuja.

Hevoset myös ovat meidän perheellemme tärkeitä, sillä meillä on omia hevosia kolme kappaletta. Jättikeinuhevonen on itse asiassa tehty yhden hevosen ulkonäöstä mallia ottamalla.

Keinuhevosen esikuva oli Iidan Justiina-hevonen. Oikean Justiinan säkäkorkeus on 170 cm. Keinuhevonen nimettiin Justiinan mukaan Mini-Justiinaksi.

Keinuhevosen säkäkorkeus on huikeat 125 senttiä! Miten ihmeessä se on valmistettu?

Materiaalin valitseminen oli haastavaa, sillä keinuhevosen täytyi olla sen verran kevyt, että sitä voi liikuttaa mutta kuitenkin sen verran tukeva ja painava, että se kestää ihmisen painon ja keinumisen. Lopulta päädyin rakentamaan keinuhevosen rungon mieheni avustuksella metalliputkista, jotka mieheni hitsasi yhteen.

Keinuhevosen runko on valmistettu yhteen hitsatuista metalliputkista.

"Projekti oli sen verran isotöinen, että heppa ei ihan heti ole saamassa kaveria."

Kun runko oli kasassa, veistin sen päälle käsin keinuhevosen muodon finnfoamista, ja täytin kaikki raot uretaanilla. Päälle on liimattu ruskea kangas, johon olen maalannut kynäruiskulla varjostuksia ja ruunikkohevoselle tyypilliset mustat jalat. Hevosen harja on tehty kuituhiuksista ja ripset siimasta. Isäni teki puujalat ja hioi ne millintarkasti.

Keinuhevonen sai muotonsa finnfoamin avulla.

Millainen projekti oli kokonaisuudessaan?

Aikaa keinuhevosen valmistumiseen meni neljä kuukautta ja reippaasti yli 100 tuntia. Tämä projekti oli sen verran isotöinen, että heppa ei ihan heti ole saamassa kaveria. Rahaa projektiin kului noin 500 euroa.

Iida perheineen asuu vanhassa hirsitalossa, ja Mini-Justiina sopii kuin nakutettu talon tyyliin.

Mitä mieltä tytär oli lahjastaan?

Tyttäreni ratsastaa mielellään ponilla, joten keinuhevonen oli hänelle kovin mieluisa lahja ja se on tehnyt hänestä entistä suuremman heppahullun. Toistaiseksi hän on halunnut keinua sillä joka päivä! Aluksi häntä tosi jännitti keinua niin korkealla, mutta keinuhevonen on onneksi tukeva, ja tyttäreni keinuessa aikuinen on aina hänen vieressään. Hänellä on myös aina keinuessaan kypärä päässä.

Mini-Justiina kestää myös aikuisen painon, joten Iidan 2-vuotiaalla tyttärellä ja uudella ratsulla on rutkasti yhteisiä vuosia edessä.

5 kommenttia