Meillä kotona -kaupat

Japandi-trendi yhdistää skandinaaviseen sisustukseen japanilaista harmoniaa – tässä 10 tärppiä, joilla tuot tyylin kotiisi

MAINOS
Japandi-trendi yhdistää skandinaaviseen sisustukseen japanilaista harmoniaa – tässä 10 tärppiä, joilla tuot tyylin kotiisi
Rauhoittavaa minimalismia, luonnollisia sävyjä ja selkeitä muotoja. Trendikäs japandi-tyyli arvostaa luontoa ja näkee kauneutta yksinkertaisessa ja myös epätäydellisessä. Avotakan toimituspäällikkö Miia Kauhanen listasi 10 suosikkiaan, joilla tuot kotiisi Japani-henkeä. Katso poiminnat ja osta tuotteet Meillä kotona -kaupoista!
Julkaistu: 11.8.2020

Japandi: 10 tyylitärppiä

1. Yksinkertainen on kaunista

Pelkistämisen taito osataan niin pohjolassa kuin Japanissa. Japandi-tyyliin sopivat huonekalut ovat selkeitä ja hiljaisen kauniita. Tavoite ajattomuudesta koskee sekä muotoa että materiaalin kestävyyttä. Cane-Linen valkoiset Turn-pöydänjalat on tehty alumiinista. Tilaa erikseen Cane-linen valkeaharmaa koivuvanerinen Turn-pöytälevy (180 x 90 cm) tai yhdistä omaan puukanteen.

2. Mustat kontrastit

Pohjoismaissa suositaan tyypillisesti vaaleita sisustusvärejä, kun taas Japanissa käytetään rohkeammin myös tummia sävyjä, kuten mustaa. Japandi-tyyli pelaa näiden kontrasteilla: jos tausta on vaalea, tuo sen päälle tummaa tehostetta. Ferm Livingin Arum-seinävalaisin on kaunis yksityiskohta. Sen muoto muistuttaa taipuvaa lumpeenlehteä.

3. Käsityö arvossa

Japanilaisia ja suomalaisia yhdistää niin käsityön arvostus kuin rakkaus luontoon. Keraaminen Bloomingvillen Bea-kulho on tehty käsin, ja siinä on kasvin painokuva. Epäsäännöllisen pyöreä kulho sopisi vaikka pienen ikebana-asetelman maljaksi.

4. Myrskynsininen kuin kendokaapu

Japandi-tyyliin kuuluvat olennaisesti luonnonmateriaalit. Tämä päiväpeitto ei koreile kuosilla, vaan sen juju on kohokuvioisessa pinnassa. Scandi Livingin paksu Kimono-päiväpeite on kudottu pellavan ja puuvillan seoksesta. Saatavana myös muita sävyjä.

5. Niukkuus luo harmoniaa

Sirolinjaiset mustat kalusteet ja esineet vievät usein ajatukset Japaniin. Gejstin Nivo-hylly on mustaksi käsiteltyä saarnea. Kun hyllylle sommittelee tavaraa vain niukasti ja ilmavasti, sekä hyllyn että esineiden kauneus korostuu. Nivo-hyllystä on myös muita kokoja ja tammea ja valkeaa metallia yhdistelevä versio.

6. Luonnollinen ote

Yksinkertainen muotoilu ja luonnonmateriaalit luovat käyttöesineisiin arjen kauneutta. OYOY Living Designin saarnesta tehdyt Yumi-salaattiottimet sopivat tuliaiseksi pehmeän minimalismin ystävälle.

7. Puu, japandin kivijalka

Vaaleassa puussa suositaan luonnollisia pintakäsittelyjä. Bloomingvillen valkoöljytyssä tammipenkissä on nahkaremmillä kiinnitettävä harmaa istuinpehmuste. Jätä kalusteen ympärille tyhjää tilaa, älä kuorruta tavaralla. Rauhoittava, stressitön tila syntyy tarkoin harkituista yksinkertaisista esineistä ja neutraaleistä väreistä.

8. Ei mitään turhaa

Tässä tyylissä koriste-esineetkin ovat käytännöllisiä. Funktionaalisuus ja selkeät muodot lyövät kättä OYOYn messinginvärisessä Mizu-metallikannussa. Sen kelpaa jättää esille – vaikkapa ruukussa kasvavan japaninvaahteran viereen.

9. Pehmeä kuin sammal

Japandi on minimalistinen tyyli. Mattoon varma valinta on hillitty kuosi tai tasaväri. Aytmin roosassa Stilla-matossa on kaunis pisaran muoto – viittaus luontoon on aina plussaa. Matto on tehty Uuden-Seelannin villasta ja puuvillasta. Maton koko 130 x 160 cm.

10. Roso kuuluu japandiin

Japanilainen estetiikan termi wabi-sabi on kauneuden näkemistä myös epätäydellisessä ja rosoisessa. Keraaminen Novinne-vaasi näyttää rustiikkiselta kuin ajopuun pinta. Tämän pariksi riittää yksi kiemurainen oksa. Saatavilla myös isompi malli.

Kommentoi »