Jaakko Loikkanen: ”Kaipaan omaa rauhallista aikaa – sitten olen vähän parempi ihminen toisillekin”
Ihmiset
Jaakko Loikkanen: ”Kaipaan omaa rauhallista aikaa – sitten olen vähän parempi ihminen toisillekin”
Uutistoimittaja Jaakko Loikkanen nauttii hetkistä, joina kukaan ei vaadi häneltä mitään. Paras oivallus auttaa ymmärtämään vaikeitakin ihmisiä. Tässä jutussa Loikkanen kertoo, mitkä asiat tekevät arjesta parasta.
Julkaistu 7.9.2023
Kotivinkki

Paras paikka kotona

Se on varmaan oma sänky. Tässä elämäntilanteessa, kun lapset ovat pieniä enkä ole itse ihan nuori, hyvät yöunet ovat tärkeitä. Haluan panostaa sänkyyn, sillä siellä viettää niin monta tuntia vuorokaudessa. Nukun pääosin tosi hyvin, ja se on tärkeää jaksamisen kannalta.

Paras tapa siivota

Robotti-imuri on suosikkini. Se on ollut meillä jo pari vuotta. Tosin robotti vaatii vapaan kulun asunnossa, joten lattioilla ei saa olla hirveästi esteitä. Mutta robotti-imuri on nopea tapa tehdä perussiivous. Toki vaikeimmat paikat pitää imuroida ja pölyt pyyhkiä.

Paras vapaapäivä

Sellainen, jona saa syödä aamupalan rauhassa ja lukea Hesarin. Kun aamupala on laskeutunut, pääsee käymään lenkillä, voi syödä hyvän lounaan ja sitten lähteä vaikka uimarannalle. Parasta on juuri se kiireettömyys, kun kukaan ei vaadi mitään. Mutta yhtä hyviä päiviä ovat nekin, kun ollaan koko perhe yhdessä ja mennään vaikka retkelle tai veneilemään.

Paras hetki

Kun olemme kaikki nukkuneet hyvin, ja herään aamulla siihen, että lapset juttelevat ja hassuttelevat huoneessaan keskenään.

Paras tapa rentoutua

Liikunta rentouttaa. Harrastan lenkkeilyä, pyöräilyä, hiihtoa, kuntosalilla käymistä ja laskettelua mahdollisuuksien mukaan. Hiihdon aloitin vasta muutama vuosi sitten uudestaan. Sitä en armeijan jälkeen ollut juuri harrastanut. Myös yksin oleminen on parasta rentoutumista. Olen aika introvertti. Kaipaan omaa rauhallista aikaa – sitten olen vähän parempi ihminen toisillekin.

Paras oivallus

Kaikki ovat keskeneräisiä. Se ajatus helpottaa siinä mielessä, että ei tule vaadittua itseltä ja toisilta kohtuuttomia. Oivallus helpottaa myös niin sanottujen vaikeiden ihmisten ja itsenikin ymmärtämistä ja kestämistä tarvittaessa.

Paras...

Ruoka: Sushi

Juoma: Olut

Tuoksu: Meri

Matkakohde: Tampere

Kulkupeli: Jalat

Kännykkäsovellus: Sähköposti

Vaate: Puku

Keittiöväline: Isältä saatu kokkiveitsi

Kosmetiikkatuote: Deodorantti

Musiikki: Samuli Putro

Biisi: Ikuinen vappu

Musiikki: Suomalainen musiikki

Ravintola: Bertha Tampereella

Herkku: Suklaa

Kahvila: Aamurusko Tampereella

Jälkiruoka Crème brûlée

Radiokanava: Groove FM

Arkiruoka: Pasta

Aamupala: Smoothie

Kasvi: Vaivaiskoivu

Kommentoi »