Iso makuuhuone jaettiin remontissa kahdelle veljekselle – nyt molemmilla on omat sopet ja yhteistä leikkitilaa
Lastenhuoneen muutos
Iso makuuhuone jaettiin remontissa kahdelle veljekselle – nyt molemmilla on omat sopet ja yhteistä leikkitilaa
Rintamamiestalon iso makuuhuone remontointiin kahden veljeksen yhteiseksi huoneeksi. Molemmilla on omat makuualkovit tilan päädyissä, keskellä on runsaasti yhteistä leikki- ja temppuilutilaa.
Teksti

Julkaistu 30.5.2023
Meidän Talo
Tilaa oli paljon, mutta se ei ollut järkevässä käytössä. Tumma, mattapintainen katto tuntui raskaalta.

Mitä haluttiin?

Rintamamiestalon kahdesta makuu­huoneesta pienempi oli aiemmin lastenhuoneena, suurempi aikuisten makuuhuoneena. Lasten­huone oli käynyt koululaisille ahtaaksi, eivätkä he enää viihtyneet siellä. Remontissa lapset saivat suuremman huoneen itselleen. Tila on iso, mutta siellä on vain yksi ikkuna, joten se ei taipunut kahdeksi erilliseksi huoneeksi. Molemmille lapsille haluttiin kuitenkin antaa myös ikiomaa tilaa. Huone remontoitiin siten, että sen päätyihin tehtiin lasten omat nurkkaukset ja keskelle jätettiin reilu tila yhteisille puuhille.

Aiemmin huoneen toisessa päädyssä oli seinän levyinen vaatesäilytystila.
Vaatesäilytystilan paikalle tehtiin pienemmän lapsen makuualkovi, joka maalattiin lämpimän keltaiseksi. Paksut samettiverhot ovat Ikeasta.
Vaatekaapin uusiin sisuksiin käytettiin muun muassa Ikean keittiökaapiston runkoja.

Mitä tehtiin?

Huoneen päädyssä olleen vaate­säilytys­tilan muuta huonetta korkeampi lattia purettiin ja madallettiin. Tilaan tehtiin levyttämällä ja maalaamalla pienemmän lapsen makuualkovi. Huoneen toisesta päädystä rajattiin isommalle lapselle oma tila väliseinällä ja leveällä, lasiruutuisella taiteovella. Tumma puu­kuitu­levy­katto maalattiin valkoiseksi ja seinät tapetoitiin. Vanha vaatekaappi rakennettiin sisäpuolelta uudelleen. Huoneen sähköt uusittiin kokonaan.

Tumman katon maalaaminen valkoiseksi teki huoneesta aiempaa valoisamman.
Lasiaukolliset palje­ovet löytyivät netti­kirppu­torilta. Sope Easy -nojatuoli avautuu varavuoteeksi yövieraille.
Lasiovet läpäisevät mukavasti valoa isomman koululaisen omaan tilaan. Sängyn lisäksi soppeen mahtuu kirja­hylly ja koulu­pöytä.
Eläväpintainen tapetti vie ajatukset 1970-luvulle. Hillityn kuosin ja kiinnostavien väri­vaihto­ehtojen ansiosta se sopii moniin tiloihin ja tunnelmiin. Casadeco Tweed -tapetti 51 e/rll, Turun Tapetti ja Matto.

Mitä saatiin?

Ennen remonttia lapset eivät juuri viettäneet aikaa omassa, pieneksi käyneessä huoneessaan. Väljä tila ja mahdollisuus vetäytyä omaan rauhaan ovat tehneet uudesta huoneesta paikan, jossa he viihtyvät kavereidensa kanssa. Mattapintaisen, tumman katon maalaaminen valkoiseksi teki huoneesta selvästi valoisamman, vaikka seinien väri muutettiinkin tummemmaksi. Väljästä ja värikkäästä huoneesta tuli niin viihtyisä, että sieltä on toisinaan yllätetty vanhemmatkin lukemasta tai katsomasta televisiota.

Huoneessa on runsaasti värejä, mutta yleisvaikutelma on valoisa. Vanhoista Lundian hyllyistä saatiin koottua juuri sopivasti säilytystilaa.

Mitä remontti maksoi?

  • Puutavara ja levyt 400 €
  • Vaatekaapin materiaalit 420 e
  • Kipsilevyt 80 €
  • Listat 180 €
  • Tapetit 300 €
  • Maalit 190 €
  • Sähkötarvikkeet 450 €
  • Paljeovi nettikirpputorilta 300 €

Yhteensä 2 320 euroa.

Kommentoi »