Ilouutisia suomalaisille: beige palaa! Sisustustoimittaja vinkkaa, miten käytät väriä olematta lattea

Ilouutisia suomalaisille: beige palaa! Sisustustoimittaja vinkkaa, miten käytät väriä olematta lattea
Kansainvälisten trendiennusteiden mukaan neutraali beige kurottaa nyt kirkkaiden sisustusvärien rinnalle. Beige on kaikkea muuta kuin vaisu väri, kun yhdistelet sen eri sävyjä, vinkkaa Avotakan sisustustoimittaja Anna Aromaa.
Julkaistu: 27.5.2019

Soija, tofu tai herkkusieni! Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Beige on tekemässä paluuta sisustajien suosioon – ainakin jos on uskominen kansainvälisiä trendiennusteita.

Beige on nousussa! Vasemmalla ylärivissä Pantonen Soya Bean 13-0919 TCX ja vieressä Tikkurilan Y462 Tofu. Alarivissä vasemmalla on Sandbergin Nippon-sarjan Kanoko-tapetti ja Tikkurilan maalisävy G467 Herkkusieni.

Beige ei ole kaikkein helpoin väri. Sisustuksesta tulee helposti lattea, jos seinät, kalusteet ja tekstiilit ovat saman sävyisiä. Parhaimman lopputuloksen saat, kun yhdistät beigen eri sävyjä niin, että yksi sävy on selvästi tummempi kuin muut sävyt. Näin saat särmää sisustukseen.

Beige on tavallaan yhtä neutraali väri kuin harmaa, mutta se on harmaata huomattavasti lämpimämpi. Sisustukseen beesi tuo pehmeyttä ja kodikkuutta. Yhdistä beigeen heleitä punaisen sävyjä, kuten korallia ja tomaatinpunaista. Myös muodikas liila on kaunis pari beesille.

Jos haluat sisustuksesta maanläheisen, yhdistä beesiin kaakaonruskeaa ja oliivinvihreää.

Beige ei ole tylsä! Trendikkäässä olohuoneessa on yhdistelty tummia ja vaaleita beesin sävyjä sekä sileitä ja karheita materiaaleja. Kuva House Doctor.

Aiotko maalata beigellä? Kun valitset seinämaalia, testaa värimalleja luonnon- ja keinovalossa. Jos epäilet värin sopivuutta, osta puolen litran purkki ja tee koemaalaus – se maksaa vaivan.

Myös tekstiilien materiaalit vaikuttavat sisustuksen tunnelmaan. Nyt on trendikästä yhdistää sileitä ja rouheita materiaaleja: pellavaa, juuttia ja samettia.

Beigeä näkyy nyt siellä täällä

Gardeon-tuolin istuin on muotoon valettua muovia, jalat ovat metallia, 79,95 €, Ellos.
Kaunissa kaislamatossa (120 x 180 cm) on salmiakkikuviot, 39 €, Veke.
Näppärä Tokyo-samettirahi (40 x 44 cm) 59 €, Jotex.
1 kommentti