Avotakka

Ilo irti väreistä! Syksyn kaunein asetelma syntyy jo muutamasta hehkuvan sävyisestä kukasta

Ilo irti väreistä! Syksyn kaunein asetelma syntyy jo muutamasta hehkuvan sävyisestä kukasta
Daaliat, krysanteemit ja miekkaliljat loistavat nyt keltaisesta ja oranssista syvään viininpunaiseen. Yhdistä ne helmeileviin heiniin ja marjoihin ja muista, että kukkia voi laittaa muuallekin kuin maljakkoon. Poimi tyylikkäät, inspiroivat ideat!
Julkaistu: 18.10.2018
Kokoa eloisa ryhmä erilaisista vaaseista. Asettele kukkia useaan maljakkoon tai kukita niistä yksi näyttävästi. House Doctorin iso vihreä ruukku ja HK Livingin sininen maljakko, Cilla’s. Bloomingvillen ruskea maljakko, Mia Design. Vaaleanpunaisista Gradvis-sarjan vaaseista iso ja pieni kahden maljakon setistä, Ikea.
Luonto auttaa kimpun värien valinnassa. Syksyisessä puutarhassa jänönputken kirkkaat vihreät ovat sulassa sovussa jaloangervon tummien sävyjen rinnalla ja sekoittuvat tuleentuneiden koristeheinien ja viljan keltaiseen. Keskivihreä hirssi on kuin iloinen sade kaiken keskellä. Kukat, Järvenpään kukkatalo.
Kun koristelet kotia vieraita varten, älä unohda sisäänkäyntiä. Ylväs miekkalilja sopii vastaanottamaan tärkeät vieraat. Kun lyhyt h-hetki on ohitse, leikkaa kukkiin uudet imupinnat ja laita ne runsaaseen veteen. Hyvällä onnella saat vielä maljakollisen kukkia.
Daaliat ovat upeita myös sellaisenaan.
Heinät ja angervot keventävät keltaisia krysanteemeja. Sekoita joukkoon ruostekukkaa ja marjaisia oksia, heleää neilikkaa ja jänönputkea. Kählerin Hammershoi-vaasi, Mia Design. Gubin lasikantinen sohvapöytä, Zarro.
Kokoa gladioluksen kukinnoista ja yksittäisistä oksista hetkellinen kukkateos kattaukseen tai toivottamaan vieraat tervetulleiksi. Sommitelmaa voi jatkaa lisäämällä kauniisti kuihtuneiden kukkien rinnalle uusia.
Krysanteemeista, peruukkipensaan lehdistä ja pelkistä krysanteemin terälehdistä syntyy helppo ja yksinkertainen asetelma, joka muuttaa muotoaan veden kuljettamana. Kulho on helppo sijoittaa ilahduttajaksi yllättäväänkin paikkaan. Suupuhallettu Tidvatten-kulho, Ikea.
Maljakoiksi voi koota vaikka tyhjiä parfyymipulloja tai perintökalleuksia. Oikealla takana oleva rasia ja etualan maljakko Republic of Fritz Hansen. Muut maljakot ja pullot Proloque Shop. Pöydällä on punaisia ilmakasveja. Edessä vasemmalla isopalpakko ja takana erikoinen koristeheinä. Oikealla koristelaukkaa, matalalla vihreä green trick -neilikka.
Kahdenlaisista daalioista syntyy dynaaminen koriste. Leikkaa varret lyhyiksi ja asettele kukinnot vadille tai laakeaan lasiastiaan. Vahvat, toisiaan tukevat värit toimivat parhaiten. Pelkät terälehdetkin ovat kaunis koriste.
Keksi uusia paikkoja kukille. Kanaverkosta saa muotoiltua pohjan, johon kukat voi pujottaa. Käytä vesisuppiloita tai muotoile verkkopallo maljakkoon, jolloin saat kätevän pohjan ja tuen asetelmalle.
Käytä runsautta hersyvään kimppuun paria kukkalaatua enemmän ja liitä mukaan yksittäisiä eri sävyisiä ja muotoisia kukkia. Puutarhan ja tienpiennarten kaunistukset kannattaa käyttää hyödyksi. Ehkäise nuupahtamista keräämällä luonnonkukat illalla ja laittamalla ne yöksi runsaaseen veteen viileään paikkaan. Kuvan kimppuun on sidottu daalioita, koristelaukkaa, neilikkaa, heiniä, leukoijaa, preeriaeustomaa, kukonheltta ja vadelman oksa.
Kaunis kranssi on tehty villiviinistä ja koristeltu daalioilla, vadelmalla, neilikalla ja koristelaukalla. Jos haluat ilosta pitkäkestoisemman, kiinnitä kukille vesisuppilot rautalangalla kranssiin. Vesisuppiloita saa ostaa hyvin palvelevista kukkakaupoista.
Kommentoi »