
Viiniasiantuntija Ilkka Sirénin vinkit maitokaupan viinihyllylle – ”Tämä on oiva villasukkaviini syksyn pimeneviin iltoihin”
Matala-alkoholiset 8-prosenttiset viinit ja viinijuomat ovat saapuneet ruokakauppoihin. Nappaa vinkit (ja viinit) niin sushin, juuston kuin pastankin kaveriksi.
1. Australialainen villasukkaviini

Cabernet sauvignon on tunnettu voimakkaista ja luonteikkaista punaviineistä, mutta “no & low”-punaviineissä lajike on usein kömpelö. Tämä viini on poikkeus. Australialainen cabernet sauvignon esiintyy edukseen tavalla, joka saa viininystävän hetkeksi unohtamaan, että kyseessä on matala-alkoholinen juoma. Tuoksussa on mustaherukkaa, luumua ja hentoa vaniljaa. Viini sopii erinomaisesti grillatun naudanlihan, ragu alla bolognesen ja voimakkaiden juustojen kanssa. Tämä on myös oiva villasukkaviini syksyn pimeneviin iltoihin.
”Koti-ilta juustotarjotin ja Chill Out Cabernet Sauvignon!”
2. Monipuolinen rosee

That’s Pink on saksalainen roseeviinijuoma, joka tulee Pfalzin alueelta. Pääosaa viinissä esittää riesling, mutta kauniin vaaleanpunaisen värinsä se on saanut punaiselta pinot noir -rypäleeltä. Raikkaan vadelmainen, limettinen ja greippinen aromiprofiili sekä kielen päällä leikittelevä hento makeus tekee tästä erittäin monipuolisen ruokajuoman esimerkiksi mausteisen curryn tai ramenkeiton kaveriksi. Tarjoile viileänä laadukkaista valkoviinilaseista.
3. Kuohuva punaviini

Rocaforte Lambrusco Rosso on italialainen kuohuva punaviini, joka tulee Emilia-Romagnan alueelta. Punaviinin kuplarakenne sekä tanniinit tasapainottavat viinin makeutta. Tuoksussa on punaisia marjoja, kuten mansikkaa, mustikkaa sekä hentoa yrttisyyttä. Lambrusco on monipuolinen valinta pizzan, pastan ja muiden italialaisten ruokien kanssa. Sopii hyvin myös grillatun kanan ja kovien juustojen kanssa.
”Rocaforte Lambrusco Rosso sopii hyvin pizzan ja pastan kanssa!”
4. Raikas ja eloisa valkoviini

Kuvateksti: Tunnetun ranskalaisen viinintekijän François Lurtonin Les Fumees Blanches White on valmistettu Côtes de Gascognen sauvignon blanc -rypäleistä. Raikkaan hapokas ja eloisa valkoviini, josta löytyy vihreiden omenoiden, sitrushedelmien ja herukanlehtien aromeja, on täydellinen pari kala- ja äyriäisruokien, vuohenjuuston tai vaikkapa klassisen toast skagenin kaveriksi.
5. Erinomainen alkumalja

Sähköisen hapokas riesling-rypälelajike taipuu loistavasti matala-alkoholisten viinien valmistukseen, sillä rypäleiden luontainen hapokkuus tasapainottaa viinikategorialle tyypillistä hentoa makeutta. Omenainen, sitruksinen ja aavistuksen kukkainen saksalainen kuohuva on erinomainen alkumalja, mutta se on myös täydellinen kumppani merenelävien, sushin ja kevyiden kasvisruokien kanssa.