Ihanan ilmava yläkaapiton keittiö! Poimimme 9 silmiä hivelevää toteutusta Avotakassa esitellyistä kodeista
Sisustus
Ihanan ilmava yläkaapiton keittiö! Poimimme 9 silmiä hivelevää toteutusta Avotakassa esitellyistä kodeista
Moni haaveilee nyt yläkaapittomasta keittiöstä. Kun seinä jää tyhjäksi, voit leikitellä laatoilla tai paneelilla. Tai entä jos ripustat kaappien paikalle taulun?
Julkaistu 11.4.2019
Avotakka

1. Laatat heijastavat valoa

Tässä keittiössä liesitaso on piilotettu kätevästi sitä ympäroivään rakenteeseen, jonka tyyli mukailee klassisen keittiön bistrotyylistä sisustusta. Tiililadonta on toteutettu kiiltävillä, valoa heijastavilla laatoilla. Huomaa paistinpannujen ja kattiloiden ripustamiseen tarkoitettu messinkitanko.

Samankaltainen seinälaatta on Equipen Country Blanco Brillo, jota myy Abl-laatat.

2. Urbaani tiililadonta

Kattoon asti kaakeloitu seinä saa keittiön vaikuttamaan korkealta ja ilmavalta. Tiililadottuun laattaseinään on saatu elävyyttä käyttämällä tummanharmaata saumauslaastia. Kapeassa avohyllyssä säilytetään päivittäin käytössä olevia astioita. Keittiön vasemmalle seinälle on integroitu kylmäkoneet.

Kullanvärinen hana ja Artekin Bell-riippuvalaisimet tuovat vähän säihkettä valkoiseen keittiöön.

3. Teollisuustyylillä

Alkuperäinen tiiliseinä on niin komea, että se jätettiin esiin asunnon remontin yhteydessä. Lieden taustana on käytännöllinen rosterilevy, josta on helpompi pyyhkiä rasvaroiskeet kuin rosoisesta tiiliseinästä. Kaapisto on teetetty mittatilaustyönä koivuvanerilevystä, joka on käsitelty Osmo Colorin puuvahalla.

Liesituuletin on kiinnitetty seinässä olevaan rosterilevyyn.

4. Taulun paikka

Jos haluat keittiöön väriä, mutta et halua maalata seiniä, sijoita seinälle värikäs maalaus tai valokuvasuurennos. Tämän keittiön maalaus on asetettu sopivan etäisyyden päähän liedestä ja liesituulettimesta niin, ettei liedeltä nouseva höyry ja roiskuva rasva pilaa sitä. Seinän maalipinta kestää kostealla pyyhkimistä.

Kokkaaja saa väriterapiaa Sami Havian Golden Winter -teoksesta. Kaapiston ovet ovat Ikean Kungsbacka-sarjasta.

5. Veistoksellinen huuva

Vanhan kerrostalohuoneiston keittiössä on alkuperäiset 1950-luvun alakaapit, jotka on maalattu valkoisiksi. Uusi työtaso on graniittia. Minikeittiössä kokataan paljon, ja siksi kunnon liesituuletin on asukkaalle tärkeämpi kuin yläkaapit. Valkoinen huuva näyttää ilmavalta valkoista seinää vasten.

Swegon malliston Casa Tango -liesikupu on samankaltainen kuin kuvan huuva.

6. Kodikas hirsipinta

Komeaa hirsiseinää ei haluttu peittää yläkaapistoilla. Lämmin puu on kodikas kontrasti mustalle laatikostolle, jossa säilytetään lautaset, lasit ja kattilat. Jos haluat kodikkuutta kerrostalokeittiöön, paneloi työtason taustaseinä sisustuspaneelilla. Esimerkiksi Siparilan mallistossa on keittiöön sopivia vaihtoehtoja.

Mattamusta laatikosto on Nixi-keittiöiden.

7. Marmori on klassikko

Vanhan kerrostalokettiön välitilassa on näyttävä marmorilevy ja samasta kivimateriaalista leikattu kapea hylly. Valoa heijasta marmorilevy sopii hyvin klassiseen keittiöön, jossa on peiliovet. Modernit seinävalaisimet ja maalaus tuovat ilmeikkyyttä valkoiseen keittiöön.

Marmorilevy on Abl-laattojen mallistosta. Sen hoitoon sopii Meverudin puhdistusaine.

8. Marokkolaiset kuviot

Omakotitalon keittiön kodikas tunnelma saatiin aikaan laatoittamalla lieden taustaseinä marokkolaisilla betonilaatoilla. Laattojen väreihin sopiva kookas liesikupu viimeistelee keittiön rustiikkihenkisen tyylin. Valkoisiin laatikostoihin on yhdistetty betonitaso.

Marokkolaisia sementtilaattoja (20 x 20 cm) myyvät muun muassa Dokkan ja Domus Classica.

9. Messingin kiiltoa

Modernin keittiön katseenvangitsija on mittatilaustyönä valmistettu messinkikotelo, jonka sisällä on liesituuletin. Harmaalla maalattu taustaseinä korostaa messingin lämmintä väriä ja hohdetta.

Peltisepän tekemä messinkihuuva maksoi 650 €.
Kommentoi »