17 ideaa: sängynpääty voi olla kaikkea katseenvangitsijasta säilytyskalusteeseen!
Sisustusideat
17 ideaa: sängynpääty voi olla kaikkea katseenvangitsijasta säilytyskalusteeseen!
Kotoisa sängynpääty tuo ryhtiä ja ilmettä makuuhuoneeseen, ja parhaimmillaan se on myös yöpöytä tai nerokas säilytystila. Kurkkaa inspiroivat kuvat!
21.9.2022
 |
Meidän Talo

1. Pyörölistoista tehty

1960-luvun kerrostalokodin asukas on valmistanut itse ilmavan sängynpäädyn puisista pyörölistoista, jotka on kiinnitetty kahteen poikittaiseen rimaan. Maalattujen rimojen maalisävyä vastaa Tikkurilan S302 Greippi. Päiväpeitto on Hayn tikattu Mega Dots.

2. Luova ratkaisu

Kerrostalokodin tilavassa makuuhuoneessa kirjahylly toimii tavallaan myös vuoteenpäätynä. String-hyllyn sijoittaminen sängyn taustaseinälle on mainio, tilaa säästävä idea. Varsinainen sängynpääty on toteutettu maalatulla vanerilevyllä, jonka kuulas sävy täydentää värijärjestyksessä olevaa kirjarivistöä. Pieni pöytä on Vitran, pöytävalaisin Muuton.

3. Seinä on irti seinästä!

Koko seinän levyinen, noin 10 senttiä syvä pääty tuo tilaan leveyttä ja syvyyttä. Päätyseinäke on toteutettu Siparilan Pala-paneelista tiililadontaidealla, mikä tekee pinnasta eläväisen. Seinän yläosa on maalattu Tikkurilan Tunto Karhealla, sävy L367.

4. Monitoiminen tilanjakaja

Sängynpäädyllä voi myös jakaa tilaa. Tämän korkean ja kompaktin seinäkkeen takana on puusepän tekemä puoliavoin vaatehuone. Seinäkkeen taso korvaa yöpöydät ja älylaitteillekin on mietitty latauspisteet: molemmilla sivuilla on pistorasialliset syvennykset. Myös valaisimet löysivät paikkansa päätyseinästä. Näyttävä tapetti on Rebel Wallsin Lush Foliage.

5. Dynaaminen raitaefekti

Tammirimoista puusepäntyönä valmistettu seinäke tuo hillittyä ryhtiä vaaleaan huoneeseen. Samaan rakenteeseen on saatu kätevästi myös yöpöydät ja valaisimet. Vaakarimoitus näyttää aina dynaamisemmalta kuin pystyrimoitus. Näyttävä päätyratkaisu jatkaa taidokkaasti vaakasuuntaan asennetun tammisäleparketin tyyliä.

Valaisimille on monta paikkaa: tasolla, seinässä tai katossa.

6. Klassiseen tyyliin

Vanhan kesähuvilan makuuhuoneeseen on teetetty sängynpääty, jonka pyöristetyt kulmat pehmentävät seinähirsien vaakalinjoja. Pehmustettu sängynpääty ja värikkäät tyynyt löytyivät Les Tissus Colbertilta. Kasvitauluissa on asukkaan kuivattamaa merilevää Floridasta.

7. Nerokas säilytysihme

Pienen makuutilan sängynpäätynä on liukuovilla varustettu, seinänlevyinen kaappi. Yläkaapit tuplaavat säilytystilan ja viimeistelevät kokonaisuuden. Kaappien väliin jäävä taso saa ilmettä koriste-esineistä. Jos haluat pitää pinnat helposti pyyhittävinä, luo tunnelmaa valaistuksella.

8. Kaksi samassa

Erilaisista levyistä, laudoista ja paneeleista voi tehdä tai teettää oman huoneen ja sängyn mittojen mukaisen rakennelman. Parhaimmillaan pääty on muutakin kuin koriste. Tämä kalanruotokuvioitu sängynpääty on komea tausta muhkealle jenkkivuoteelle. Sen sivuissa on käytännölliset kirjahyllyt sekä pistokkeiden paikat. Päädyn toteutti kouvolalainen Marian Restaurointi & puutyö.

9. Sävy sävyyn

Seinänvärinen sängynpääty sulautuu vapaa-ajankodin makuuhuoneen seinään. Eleetön seinärakenne on tehty sormipaneelista ja sen ylle hyllyksi asennetusta laudasta. Itse tehty sängynpääty on persoonallisempi ja usein edullisempi kuin kaupasta ostettu. Rautakaupoista saa sen rakentamiseen sopivia sisustuspaneeleita ja rimoja.

10. Viisi tähteä

Sängynpääty voi olla myös jotain muuta kuin puuta. Ruotsalaisen putiikkihotellin sisustus muhkeine sängynpäätyineen inspiroi asukkaan ompelemaan viidestä tekstiilipalasta koostuvan päädyn itse. Tekstiilit on pujotettu seinään kiinnitettyyn metallitankoon.

Tuhdista kankaasta ommeltu sängynpääty on myös akustinen elementti.

11. Kodikas tehoste

Mitä jos koko seinä olisi sängynpäätyä? Erilaisilla paneeliratkaisuilla voi kohottaa tai levittää tilaa visuaalisesti. Varsinkin, jos huone on matala, kattoon asti jatkuva panelointi on puolipaneelia parempi ratkaisu. Struktuuripintainen Lunawoodin Jukola-sisäverhouspaneeli on lämpöpuuta.

12. Tilan mukaan räätälöity

Päätyseinä muuttuu säilytystilaksi, kun kiinteät kaapit kiertävät koko seinän jättäen vain päätyosan vapaaksi. Tiikkipuinen sängynpääty on osa mittatilaustyönä valmistettua kaapistoa, jonka molemmilla sivuilla on kätevä avohylly ja kiinteä yöpöytä.

13. Salahuone ja -ovi

Kun huoneessa on reilusti pituutta, sängyn taakse voi rakentaa walk-in-vaatehuoneen. Siitä voi muokata sängylle myös päädyn, näyttävän tai hillityn. Jos haluat saada ovet "katoamaan", sovita ne seinän sävyn. Tummat pinnat, kuviolliset tapetit ja liukuovet ovat täydellisiä salaseinän materiaaleja.

14. Jujuna listat

Listoilla ja maalilla luot persoonallista ilmettä helposti. Tässä makuuhuoneessa päätyseinälle rakennettu listoitus kunnioittaa vanhan asunnon henkeä, mutta profiileiltaan yksinkertaiset listat tekevät seinästä modernin. Listoitetun seinän sävy on Tikkurilan X485 Kashmir.

15. Funktionaalinen ratkaisu

Makuuhuoneen säilytystila on maksimoitu seinänkokoisella vaatekaapistolla, jonka keskelle jää tila parivuoteelle. Ellokselta hankittu sängynpääty sopi millilleen kaapistojen väliin. Kaapisto on toteutettu Ikean rungoilla ja Köksfolkin ovilla.

16. Rentoa tunnelmaa

Loft-kodin parvella sijaitsevaan makuutilaan mahtuu 160 sentin levyinen parivuode. Pieneen tilaan sopii paremmin keveä, vaalea sängynpääty kuin tumma ja raskas malli. Pellavakankaalla huputettu sängynpääty on Cobellon. Rouheat tekstiilit tuovat tilaan sopivasti väriä.

17. Kaarevat muodot

Korkeaan, pehmustettuun sängynpäätyyn on mukava nojailla, jos harrastaa sängyssä lukemista. Kahdesta pehmustetusta päädystä on toteutettu art deco -henkinen vuodekokonaisuus. Samettimaisella tekstiilillä verhottu pääty on Jotexista. Seinä on maalattu Teknoksen sävyllä T1709, joka toistaa petauksen väriä.

Muokattu 3.10.23 klo 16.35: Juttuun lisätty uusia ideoita.

Kommentoi »