Meidän Talo

Monipuolisuutta makuuhuoneeseen! Nämä 11 ideaa näyttävät, miten sängynpääty voi olla kaikkea katseenvangitsijasta säilytyskalusteeseen

Monipuolisuutta makuuhuoneeseen! Nämä 11 ideaa näyttävät, miten sängynpääty voi olla kaikkea katseenvangitsijasta säilytyskalusteeseen
Kotoisa sängynpääty tuo ryhtiä ja ilmettä makuuhuoneeseen, ja parhaimmillaan se on myös yöpöytä tai nerokas säilytystila. Kurkkaa inspiroivat kuvat!
Julkaistu 21.9.2022

1. Seinä on irti seinästä!

Koko seinän levyinen, noin 10 senttiä syvä pääty tuo tilaan leveyttä ja syvyyttä. Päätyseinäke on toteutettu Siparilan Pala-paneelista tiililadontaidealla, mikä tekee pinnasta eläväisen. Seinän yläosa on maalattu Tikkurilan Tunto Karhealla, sävy L367.

2. Monitoiminen tilanjakaja

Sängynpäädyllä voi myös jakaa tilaa. Tämän korkean ja kompaktin seinäkkeen takana on puusepän tekemä puoliavoin vaatehuone. Seinäkkeen taso korvaa yöpöydät ja älylaitteillekin on mietitty latauspisteet: molemmilla sivuilla on pistorasialliset syvennykset. Myös valaisimet löysivät paikkansa päätyseinästä. Näyttävä tapetti on Rebel Wallsin Lush Foliage.

3. Dynaaminen raitaefekti

Tammirimoista puusepäntyönä valmistettu seinäke tuo hillittyä ryhtiä vaaleaan huoneeseen. Samaan rakenteeseen on saatu kätevästi myös yöpöydät ja valaisimet. Vaakarimoitus näyttää aina dynaamisemmalta kuin pystyrimoitus. Näyttävä päätyratkaisu jatkaa taidokkaasti vaakasuuntaan asennetun tammisäleparketin tyyliä.

Valaisimille on monta paikkaa: tasolla, seinässä tai katossa.

4. Nerokas säilytysihme

Pienen makuutilan sängynpäätynä on liukuovilla varustettu, seinänlevyinen kaappi. Yläkaapit tuplaavat säilytystilan ja viimeistelevät kokonaisuuden. Kaappien väliin jäävä taso saa ilmettä koriste-esineistä. Jos haluat pitää pinnat helposti pyyhittävinä, luo tunnelmaa valaistuksella.

5. Kaksi samassa

Erilaisista levyistä, laudoista ja paneeleista voi tehdä tai teettää oman huoneen ja sängyn mittojen mukaisen rakennelman. Parhaimmillaan pääty on muutakin kuin koriste. Tämä kalanruotokuvioitu sängynpääty on komea tausta muhkealle jenkkivuoteelle. Sen sivuissa on käytännölliset kirjahyllyt sekä pistokkeiden paikat. Päädyn toteutti kouvolalainen Marian Restaurointi & puutyö.

6. Viisi tähteä

Sängynpääty voi olla myös jotain muuta kuin puuta. Ruotsalaisen putiikkihotellin sisustus muhkeine sängynpäätyineen inspiroi asukkaan ompelemaan viidestä tekstiilipalasta koostuvan päädyn itse. Tekstiilit on pujotettu seinään kiinnitettyyn metallitankoon.

Tuhdista kankaasta ommeltu sängynpääty on myös akustinen elementti.

7. Samaa sävyä

Jos kaipaat vain pientä jujua, kokeile samalla sävyllä maalatun seinän ja paneelin yhdistelmää. Puuvalmiista sormipaneelista tehty seinä on viimeistelty yläosasta puulistalla ja maalattu Uulan sävyllä 8515 Varpu.

8. Kodikas tehoste

Mitä jos koko seinä olisi sängynpäätyä? Erilaisilla paneeliratkaisuilla voi kohottaa tai levittää tilaa visuaalisesti. Varsinkin, jos huone on matala, kattoon asti jatkuva panelointi on puolipaneelia parempi ratkaisu. Struktuuripintainen Lunawoodin Jukola-sisäverhouspaneeli on lämpöpuuta.

9. Tilan mukaan räätälöity

Päätyseinä muuttuu säilytystilaksi, kun kiinteät kaapit kiertävät koko seinän jättäen vain päätyosan vapaaksi. Tiikkipuinen sängynpääty on osa mittatilaustyönä valmistettua kaapistoa, jonka molemmilla sivuilla on kätevä avohylly ja kiinteä yöpöytä.

10. Salahuone ja -ovi

Kun huoneessa on reilusti pituutta, sängyn taakse voi rakentaa walk-in-vaatehuoneen. Siitä voi muokata sängylle myös päädyn, näyttävän tai hillityn. Jos haluat saada ovet "katoamaan", sovita ne seinän sävyn. Tummat pinnat, kuviolliset tapetit ja liukuovet ovat täydellisiä salaseinän materiaaleja.

11. Jujuna listat

Listoilla ja maalilla luot persoonallista ilmettä helposti. Tässä makuuhuoneessa päätyseinälle rakennettu listoitus kunnioittaa vanhan asunnon henkeä, mutta profiileiltaan yksinkertaiset listat tekevät seinästä modernin. Listoitetun seinän sävy on Tikkurilan X485 Kashmir.

Kommentoi »