7 innostavaa ideaa isoäidinneliöistä – virkkaa jämälangoista kevyt neuletakki, popcorn-tyyny ja muut ihanuudet
Tee itse
7 innostavaa ideaa isoäidinneliöistä – virkkaa jämälangoista kevyt neuletakki, popcorn-tyyny ja muut ihanuudet
Isoäidinneliöistä voi rakennella isompia ja pienempiä luomuksia, joiden runsas värikkyys ei voi olla ihastuttamatta. Työt myös syövät jämälankavaraston tehokkaasti. Kurkkaa ideat, joiden avulla virkkaat uutta ja tuunaat vanhaa!
Julkaistu 12.7.2022
Meillä kotona

1. Neuletakki isoäidinneliöistä – ajaton neule palvelee vuodesta toiseen

Isoäidinneliöistä tehty neule on omiaan kevään ja kesän lämpimiin päiviin. Neuleen ilmettä on helppo muuttaa värivalinnoilla – kokeile pastellinsävyjen lisäksi vaikka graafisen mustavalkoista. Myös helman ja hihojen pituutta voi säädellä oman maun ja virkkuuinnon mukaan.

2. Värikäs poncho on ilo silmälle – nostalginen vaate valmistuu moderneista isoäidinneliöistä

Monikäyttöinen poncho on tarpeeksi silloin kun takki olisi liikaa. Värikäs vaate virkataan isoäidinneliöiden moderneista versioista. Lopuksi pääntiehen pujotetaan nyöri ja helma koristellaan hapsurivistöllä.

3. Isoäidinneliöhame – vanha vaate kaunistuu mummonruuduilla

Tylsä tai käytössä virttynyt hame saa ryhtiä ja jatkoaikaa värikkäällä ruutupinnalla. Neliöiden väliin virkataan yksiväriset kiilaosuudet. Katso isoäidinneliöhameen ohje!

4. Repullinen ruutuja – tilkkupinta koristaa repun persoonalliseksi

Isoäidinneliöreppu on toinen hauska tuunausidea. Tarvitset uudistumista kaipaavan repun ja kasan langanloppuja. Yksitellen virkattavat tilkut liitetään lopuksi yhteen ja kiinnitetään repun päälle.

5. Suloinen ruutulaukku kulkee aina mukana

Pienestä laukusta tulee taatusti rakas luottoveska, kun koristat sen pinnan ruuduilla. Valitse lankojen värit vaikka suosikkiasuihisi sopiviksi. Kurkkaa ohje isoäidinneliölaukkuun!

6. Virkattu tyyny popcorn-ruuduista – kokeile isoäidinneliötä uudella tavalla

Tässä popcorn-tyynyssä on ihanaa mummolahenkeä modernilla twistillä. Kolmiulotteiset popcorn-silmukat tuovat isoäidinneliöön ihan uuden ilmeen. Tee tyyny sateenkaaren väreistä tai valitse omat suosikkisävyjä.

7. Isoäidinneliöpeitto – viltti, joka kestää sukupolvelta toiselle

Isoäidinneliöistä virkattu peitto on aikaavievä projekti, mutta lopputulos palkitsee. Viltti saa mielenkiintoisen elävän pinnan, jos vaihdat väritystä ruudusta toiseen. Jo viidellä tai kuudella sävyllä saa paljon erilaisia väriyhdistelmiä.

Kommentoi »