Lymyääkö vintilläsi yllättävä pesämuna? Huutokauppakonkarit paljastavat 6 himoitun keräilyaarteen arvon tällä hetkellä!

Lymyääkö vintilläsi yllättävä pesämuna? Huutokauppakonkarit paljastavat 6 himoitun keräilyaarteen arvon tällä hetkellä!
Arvaatko, mitkä ovat tämän hetken kysytyimmät vintageaarteet? Selvitimme himoittujen esineiden arvon tällä hetkellä.

1. Marimekon kankaat

Kaikki vanha Marimekko kiinnostaa, yhtä lailla tekstiilit kuin muutkin tuotteet. Esimerkiksi käytetyille Mariskooleille löytyy aina ottajia. Kuvan kangas on Maija Isolan Naamio vuodelta 1972.

Hinta-arvio: 55 euroa/pala (136 × 190 cm).

2. Oiva Toikan linnut

Oiva Toikan linnuilla on oma keräilijäkuntansa. Lintuja on valmistettu vuodesta 1972, joten tarjolla on lukuisia malleja ja värejä. Sieppo oli lintuparven ensimmäinen tulokas. Suurimpien ja harvinaisimpien mallien hinnat nousevat muita korkeammalle.

Hinta-arvio: Sieppo 500–650 euroa.

3. Pomona-sarja

Pomona-sarjaan kuuluu värikkäitä, yksinkertaisia marja- ja hedelmäaiheisia astioita. Kuviot suunnitteli Arabian tehtaan koristesuunnittelija Raija Uosikkinen vuonna 1962.

Hinta-arvio: alkaen 50 euroa.

4. 1950–60-lukujen ryijyt

Tekstiileissä nousussa ovat modernit 1950–60-lukujen ryijyt, niin sanotut kolooriryijyt, mutta myös graafisemmat raanut kasvattavat vähitellen suosiotaan. Taidetekstiilejä saa edelleen edullisesti. Laila Karttusen Niitty kukkii -ryijy on 1960-luvulta.

Hinta-arvio: 220 euroa.

5. Pinna- ja keinutuolit

Kotoisat pinnatuolit ja pinnaselkäiset keinutuolit ovat suosittuja ja melko edullisia vintagekalusteita. Pinnatuoleja valmistettiin monella eri tehtaalla, ja variaatioita on liikkeellä paljon. Korkeimpia hintoja maksetaan Ilmari Tapiovaaran tuotannosta, esimerkiksi Fanett-tuoleista, jotka olivat vuodesta 1949 ruotsalaisen Edsbyn ja vuodesta 1955 suomalaisen Askon mallistossa.

Hinta-arvio: Fasett-tuolit 60–140 euroa, muiden ­suunnittelijoiden pinnatuolit muutaman kympin.

6. Lisa Johansson-Papen valaisimet

Ornossa muotoilijana työskennellyt Lisa Johansson-Pape oli johtavia valaisinmuotoilijoita 1950–60-lukujen Suomessa. Hänen lasi- ja metallivalaisimissaan on laadukkaita materiaaleja ja kauniita yksityiskohtia. Hintaan vaikuttaa, onko kupu polttomaalattu vai messinkinen ja onko varressa alkuperäinen nahkapunos vai keinonahka ja onko valaisin kunnostettu.

Hinta-arvio: jalkavalaisinta on myyty huutokaupoissa 3 000–8 000 eurolla.

Vinkit antoivat Kasper Hagelstam (Hagelstam & Co), Jan Lindroos (Helsinki Secondhand) ja Aila Vuotila (Retronomi).

Julkaistu: 15.3.2019
2 kommenttia