Huovutetut säärystimet
Tee itse
Huovutetut säärystimet
Kumiteräkengät kelpaavat hameenkin kanssa, kun puet niiden päälle ryhdikkäät säärystimet. Kurkkaa ohje ja huovuta saappaillesi varret!
Julkaistu 30.8.2011
Kotivinkki

Huovutetut säärystimet ovat valmiina korkeudeltaan noin 25 cm ja ympärysmitaltaan noin 35 cm.

Näitä tarvitset:

  • Novita Huopanen Lampola (087) Piki 100 g
  • Novita Huopanen (281) keltainen 50 g
  • Novita Puro (844) takkatuli 50 g -lankoja
  • sukkapuikot nro 8 tai käsialan mukaan

Tee näin:

Neulo sileää neuletta suljettuna neuleena: neulo kaikki kerrokset oikein. Aina oikein -neule suljettuna neuleena: neulo vuorotellen 1 krs oikein ja 1 krs nurin. Tiheys 12 s ja 15 krs sileää neuletta = 10 cm. Ohjeessa on otettu huomioon noin 40 prosentin kutistuminen.

 1. Luo ruskealla langalla (Piki) 60 s ja jaa s:t neljälle puikolle, 15 s kullekin. Neulo aina oikeaa suljettuna neuleena 4 krs ja jatka neulomalla sileää neuletta suljettuna neuleena. Kun olet neulonut sileää neuletta 4 krs, vaihda työhön kirjava lanka ja jatka sileän neuleen neulomista raidallisena: neulo kirjavalla 8 krs, ruskealla 8 krs, kirjavalla 8 krs, ruskealla 8 krs, keltaisella 8 krs ja ruskealla 8 krs. Neulo vielä kirjavalla 4 krs sileää neuletta, 4 krs aina oikeaa ja päätä s:t. Neulo toinen varsi samoin.

2. Viimeistely: Laita säärystimien sisälle muovi tasona siten, että se tulee reunojen yli. Ompele reunat kiinni puuvillalangalla. Kiinnitä muovi myös keskeltä muutamalla pistolla.

3. Huovuta säärystimet pesukoneessa. Käytä 40-asteista kirjopesuohjelmaa ja tavallista pyykinpesuainetta. Laita koneeseen lisäksi vähän muuta pyykkiä, esimerkiksi kaksi pyyheliinaa. Muotoile varsia voimakkaasti käsillä vetäen ja harjaamalla. Prässää kostean liinan läpi painamalla.

Kuva Pia Ingberg

Kommentoi »