Kotivinkki

Huovutetut säärystimet

Huovutetut säärystimet
Kumiteräkengät kelpaavat hameenkin kanssa, kun puet niiden päälle ryhdikkäät säärystimet. Kurkkaa ohje ja huovuta saappaillesi varret!
Julkaistu: 30.8.2011

Huovutetut säärystimet ovat valmiina korkeudeltaan noin 25 cm ja ympärysmitaltaan noin 35 cm.

Näitä tarvitset:

  • Novita Huopanen Lampola (087) Piki 100 g
  • Novita Huopanen (281) keltainen 50 g
  • Novita Puro (844) takkatuli 50 g -lankoja
  • sukkapuikot nro 8 tai käsialan mukaan

Tee näin:

Neulo sileää neuletta suljettuna neuleena: neulo kaikki kerrokset oikein. Aina oikein -neule suljettuna neuleena: neulo vuorotellen 1 krs oikein ja 1 krs nurin. Tiheys 12 s ja 15 krs sileää neuletta = 10 cm. Ohjeessa on otettu huomioon noin 40 prosentin kutistuminen.

 1. Luo ruskealla langalla (Piki) 60 s ja jaa s:t neljälle puikolle, 15 s kullekin. Neulo aina oikeaa suljettuna neuleena 4 krs ja jatka neulomalla sileää neuletta suljettuna neuleena. Kun olet neulonut sileää neuletta 4 krs, vaihda työhön kirjava lanka ja jatka sileän neuleen neulomista raidallisena: neulo kirjavalla 8 krs, ruskealla 8 krs, kirjavalla 8 krs, ruskealla 8 krs, keltaisella 8 krs ja ruskealla 8 krs. Neulo vielä kirjavalla 4 krs sileää neuletta, 4 krs aina oikeaa ja päätä s:t. Neulo toinen varsi samoin.

2. Viimeistely: Laita säärystimien sisälle muovi tasona siten, että se tulee reunojen yli. Ompele reunat kiinni puuvillalangalla. Kiinnitä muovi myös keskeltä muutamalla pistolla.

3. Huovuta säärystimet pesukoneessa. Käytä 40-asteista kirjopesuohjelmaa ja tavallista pyykinpesuainetta. Laita koneeseen lisäksi vähän muuta pyykkiä, esimerkiksi kaksi pyyheliinaa. Muotoile varsia voimakkaasti käsillä vetäen ja harjaamalla. Prässää kostean liinan läpi painamalla.

Kuva Pia Ingberg

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Oletko kokeillut tuftausta? Nyt viimeistään innostut! Tilaa tarvikepaketti Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »