Hukuttaja vai helikopteriäiti? Katso, millainen viherkasvien hoitaja olet!
Piha ja puutarha
Hukuttaja vai helikopteriäiti? Katso, millainen viherkasvien hoitaja olet!
Yksi kohtelee kasveja kuin lapsiaan, toinen suhtautuu niihin kertakäyttökamana. Löytyykö listalta sinun viherkasvipersoonasi?
11.4.2018
 |
Kotivinkki

1. Sarjahukuttaja

Uskoo, että kasvit tarvitsevat ennen kaikkea vettä, ja heittää siksi säännöllisesti biojätteeseen mädäntyneitä mehikasveja. Vastakohta: näivettäjä.

2. Uutta putkeen

Suurpiirteinen viherpeukalo suhtautuu kasveihin kertakäyttöhyödykkeinä. Kastelee, kun muistaa, ja jos yksi kuolee, hankkii tilalle toisen.

3. Helikopteriäiti

Tupsuttelee sumutepullosta täydellisen huoneenlämpöistä vettä, pyyhkii lehdistä pölyt ja juttelee kasveille, jotta kullanmurut saavat riittävästi hiilidioksidia.

4. Varmistelija

Pelaa varman päälle ostamalla vain mahdollisimman helppohoitoisia kasveja. Luottaa pyhään kolminaisuuteen palmuvehka-anopinkieli-rahapuu.

5. Perinnepirkko

Vaalii ikkunalaudallaan isomummin perintöfiikusta ja Lahja-tädin pistokkaasta kasvatettua kultaköynnöstä. Arabian klassikkoruukuissa, tietty.

6. Snobbailija

Erikoistunut bonsaihin/lihansyöjäkasveihin/chileihin ja puhuu niistä latinankielisillä nimillä. Ei voi lomailla, koska pätevää hoitoapua on mahdoton löytää.

7. Sijaisvanhempi

Usein nuori opiskelija. Hänen kotonaan on tasan yksi äidin ostama viherkasvi, jota äiti myös käy säännöllisesti kastelemassa.

8. Tuulella käyvä

Välillä ylihoitaa, välillä unohtaa. Saa satunnaisesti maanisia mullanvaihto- ja lannoituspuuskia, joiden välissä kasvit saavat pärjätä omillaan.

Kommentoi »