Henna on hankkinut kirpparilta vihkisormuksensa ja vintage-Ikeaa – ”Usein paljastuu jälkikäteen, että kyseessä on arvokas löytö”
aarteenetsijä
Henna on hankkinut kirpparilta vihkisormuksensa ja vintage-Ikeaa – ”Usein paljastuu jälkikäteen, että kyseessä on arvokas löytö”
Henna Johanssonille kirpparikäynti on kuin meditaatiota ja mieluiten yksin suoritettava operaatio. Hän metsästää etenkin Valencia-sarjan käsin maalattua astiastoa.
Julkaistu 4.7.2023
Unelmien Talo&Koti

Parasta kirppareilla on käydä yksin, jolloin voin syventyä rauhassa tutkimaan tarjontaa. Se on kuin meditaatiota ja täyttää sieluni ilolla. Rakastan katsella tavaroita ja ihailla yksityiskohtia – kummastella aarteita, joita ihmiset lahjoittavat, ja olla osa kiertotalousjatkumoa. Samaa kokemusta ei saa uusista tavaroista

”Viimeksi ostin Torista valaisimen 20 eurolla. Se on valmistettu aikoinaan Neuvostoliitossa.” Kuva: Henna Johansson
”Tunnistan eri materiaalit sormituntumalla, kuten aidon nahan keinonahasta ja eri villalaadut.”
”Ostin vihkisormukseni vintagena, koska timanttien louhintaan liittyy usein eettisiä ongelmia.” Kuva: Henna Johansson

Viimeksi löysin kierrätyskeskuksesta Kermansaven Pupu-mukin ja Diana-henkiset kotimaiset vintagenahkabootsit.

En koskaan osta trendituotteita ja pikamuotia. Jätän sisustusketjujen koriste-esineet kirpparille.

”Kotimaiset vintage­maljakot löytyivät parin euron kappalehintaan kirppikseltä, kaikki ­samasta pöydästä.” Kuva: Henna Johansson

Minulla on hyvä vainu vanhoihin designtavaroihin. Täytyy olla nopea eikä jäädä harkitsemaan. Usein käy niin, että jälkikäteen tavaran taustoja tutkiessani paljastuu, että kyseessä on arvokas löytö.

”Ikean rottinkituolin ostin Torista 20 eurolla. Tuoli on valmistettu vuonna 1999 ja on nykyään niin haluttu, että Suomessa siitä pyydetään satasia, ulkomailla enemmän.” Kuva: Henna Johansson

Paras kirppis on Joensuussa Fidan myymälä. Henkilökunta on ystävällistä, ja tuotteet on hinnoiteltu järkevästi. Kompaktissa myymälässä ehtii piipahtaa vaikka kauppareissun päätteeksi. Joensuun kirppareilla on myynnissä kaikkea mahdollista eri vuosikymmeniltä, enemmän kuin vaikka Helsingissä.

Taikavoimani kirppiksellä on olla läsnä hetkessä ja havainnoida ympäristöä tarkasti. Tunnistan eri materiaalit sormituntumalla, kuten aidon nahan keinonahasta ja eri villalaadut. Jos olen nähnyt jonkun tuotteen esimerkiksi kuvastossa aikoja sitten, tunnistan sen kirpparilla, vaikka näkisin siitä vain vilauksen tavararöykkiön takaa.

Jospa joskus löytäisin Arabian Valencia-sarjan koko astiaston edullisesti. Käsin maalattu astiasto on kaunein tietämäni, eikä sitä valmisteta enää.

”Minulle on kertynyt Arabian Valencia-sarjaa jo miniastiaston verran.” Kuva: Henna Johansson
Kommentoi »