Helppo nukkekoti kierrätysmateriaalista – näin loihdit maitopurkista monikerroksisen huvilan
Tee itse
Helppo nukkekoti kierrätysmateriaalista – näin loihdit maitopurkista monikerroksisen huvilan
Ihana askartelutyö on jo miltei käsissäsi, kun teet nukketalon maitotölkistä. Pinnat voi päällystää kartonkien ja kuviopapereiden jämillä. Muovaile kalusteet vaikkapa silkkimassasta, jota on saatavilla monissa väreissä.
13.3.2023
 |
Ihana

Helppo nukkekoti maitopurkista – tarvikkeet:

  • 1,5 litran maitotölkki
  • kuviopapereita
  • kartonkia
  • kaksipuolista teippiä
  • silkkimassaa kalusteiden muovailuun.

Helppo nukkekoti – ohje:

1. Pese, huuhtele ja kuivata maitotölkki. Avaa se yläreunastaan auki.

2. Leikkaa toinen päätyseinä pois. Leikkaa myös saman reunan yläosan kolmio avonaiseksi. Leikkaa talon takaseinän yläreunan kolmio niin, että saat noin 0,5 cm levyiset taitevarat taittein rajatun kolmion reunoille. Nämä taitevarat kiinnitetään talon katon sisäreunoihin, jolloin kolmiosta muodostuu katon pääty. Jos tölkissä on muovikorkki, irrota se ja leikkaa muovikaulus irti niin, että kattoon jää siisti aukko ikkunaa varten.

3. Mittaa ja merkitse tölkkiin kerrosten korkeudet ja ikkunoiden paikat. Leikkaa ikkuna-aukot. Leikkaa paksusta kartongista kerrosten väliin tulevat lattiapalat tölkin sisämittojen mukaisesti, lisää reunoille kiinnitystä varten noin 2 cm taitevarat. Taita ja kiinnitä kaksipuolisella teipillä.

4. Päällystä talo kuviopaperilla. Lisää paperiin taitevarat alareunaan ja kiinnitä kaksipuolisella teipillä. Leikkaa ikkuna-aukot sisäpuolelta. Päällystä talon takaosan yläreunan kolmio kuviopaperilla. Asettele katto muotoonsa ja kiinnitä se harjastaan teipillä. Kiinnitä takakolmion taitevarat kaksipuolisella teipillä katon sisäreunoihin. Leikkaa kattoa varten kartonki, jonka taite asettuu katonharjaan. Mittaa katto niin, että lape tulee hieman talon reunojen yli. Jos käytät korkillista maitotölkkiä ja haluat taloon pyöreän kattoikkunan, leikkaa kartonki auki sen kohdalta.

Jos valitset tölkin, jossa on muovikorkki, saat kaupan päälle kattoikkunan ullakolle. Tee reunuksia ja rajauksia erilaisilla papereilla.

5. Kiinnitä tapeteiksi erilaisia kuviopapereita. Voit pinnoittaa myös lattiat ja katot. Leikkaa ikkuna-aukot auki ulkopuolelta. Leikkaa kartongista tai paperista ikkunoiden ympärille sisä- ja ulkopuolelle reunukset. Leikkaa ja liimaa kapeat kartonkisuikaleet ikkunaristikoiksi. Kiinnitä ikkunoiden reunukset kaksipuolisella teipillä.

Leikkaa ikkuna-aukot ja tee niihin ristikot. Ikkunanpuitteet siistivät kokonaisuuden sisä- ja ulkopuolelta.

6. Muotoile nukketaloon kalusteita pehmeästä silkkimassasta.

1 kommentti