Helmivillakko lumoaa veikeällä ulkomuodollaan – poimi vinkit kasvin kasvatukseen ja hoitoon
Piha ja puutarha
Helmivillakko lumoaa veikeällä ulkomuodollaan – poimi vinkit kasvin kasvatukseen ja hoitoon
Helmivillakko on kiintoisa mehikasvi, joka näyttää siltä kuin pitkiin lankoihin olisi pujotettu herneitä. Pitkät versot pääsevät parhaiten oikeuksiinsa amppelissa. Kurkkaa jutustamme vinkit helmivillakon kasvatukseen ja hoitoon!
19.9.2018
 |
Kotivinkki

Helmivillakko (Senecio rowleyanus) on kotoisin Lounais-Afrikan kuivilta alueilta. Pitkissä lankamaisissa versoissa kasvavat lehdet ovat kuin pieniä herneitä tai helmiä. Versot voivat olla jopa metrin puituisia.

Helmivillakko on mehikasvi, joka sietää hyvin kuivuutta ja sitä hoidetaan kuten vaikkapa rahapuuta. Helmivillakko kannattaa istuttaa ilmavaan, hiekkapitoiseen multaan.

Helmivillakko kestää voimakastakin leikkausta. Jos verot kasvavat liian pitkiksi, katkaise ne sopivalta mitalta.

Helmivillakko: kasvatus ja hoito

Lämpötila

Helmivillakko kasvaa parhaiten normaalissa huoneenlämmössä. Talviaikaan lämpötila voi olla paljonkin alempi, noin 10 astetta.

Valo-olot

Helmivillakko viihtyy auringossa ja sietää suoraakin auringonpaistetta. Palleroisia lehtiä muodostuu eniten runsaassa valossa.

Helmivillakon kastelu ja lannoitus

Helmivillakko sietää hyvin kuivuutta. Kesällä kastele helmivillakko aina kerralla kunnolla ja anna sitten mullan kuivua parin sentin syvyydeltä kastelujen välillä. Talvella voit kastella vielä harvemmin, mutta kuitenkin niin, ettei lehdistö nahistu ja putoa pois.

Helmivillakko ei tarvitse paljon lannoitusta. Kastele helmivillakkoa miedolla lannoitevedellä pari kertaa kuussa kasvukauden aikana huhti–elokuussa.

Helmivillakon mullanvaihto

Helmivillakolle sopii parhaiten hiekkapitoinen kaktusmulta. Ruukkua ei tarvitse vaihtaa joka vuosi, vaan tarpeen mukaan keväällä.

Helmivillakon lisäys

Voit lisätä helmivillakkoa ottamalla versoista pistokkaita. Anna niiden kuivahtaa ja aseta ne hiekkapitoisen mullan päälle. Painele versoja kevyesti, jotta ne ovat kosketuksissa multaan. Kastele niukasti.

2 kommenttia