Tulilatva ihastuttaa hehkuvan värikkäillä kukinnoillaan – katso ohjeet kasvin hoitoon ja uudelleen kukittamiseen
Piha ja puutarha
Tulilatva ihastuttaa hehkuvan värikkäillä kukinnoillaan – katso ohjeet kasvin hoitoon ja uudelleen kukittamiseen
Tulilatva löytyy kukkakauppojen valikoimista likimain läpi vuoden. Tulilatvan hoito on suhteellisen helppoa, mutta uudelleen kukittaminen vaatii vaivannäköä.
27.3.2017
 |
Viherpiha

Tulilatvan hoito – näin saat kasvin menestymään

Valo-olot

Tulilatva (Kalanchoe Blossfeldiana-Ryhmä) vaatii paljon valoa, mutta ei kestä syksyä ja talvea lukuun ottamatta suoraa aurinkoa.

Tulilatvan kastelu

Kastele tulilatvan multa aina kunnolla ja anna sen sitten kuivahtaa ennen uutta kastelua.

Tulilatvan lannoitus

Kukkivaa tulilatvaa ei tarvitse lannoittaa.

Tulilatvan uudelleen kukittaminen

Tulilatva hankitaan yleensä kertakäyttökasviksi, joka heitetään kukinnan jälkeen pois. Se ei ole erityisen vaikea kasvatettava, mutta uudelleen kukittamisessa pitää nähdä tolkuttomasti vaivaa.

Tulilatva on lyhyen päivän kasvi. Sen eri lajikkeissa on hieman eroja, mutta pääsääntöisesti kasvi ei kuki, jos se ei saa olla täysin pimeässä vähintään 14 tuntia vuorokaudessa noin kuukauden ajan. Pimentämisen voi tehdä esimerkiksi laittamalla mustan paksun jätesäkin tulilatvan päälle tai viemällä sen pimeään komeroon joka päivä, josta se sitten otetaan päivittäin valoon alle kymmeneksi tunniksi. Jo yhden kerran pimentämättä jättämisen unohtaminen tai komeron avaaminen kesken pimeän antamisen voi vaikuttaa tulilatvan kukintaan.

Pimeäkäsittelyn voi antaa mihin vuodenaikaan tahansa, ja tulilatva kukkii siitä noin kahden-kolmen kuukauden kuluttua.

Ilman pimeäkäsittelyäkin tulilatvasta saa kivan, muutaman vuoden kauniina pysyvän viherkasvin. Silloin versoja kannattaa typistää pari kertaa vuodessa, jotta kasvi haaroisi mahdollisimman tuuheaksi.

7 kommenttia