Kaikki uusiksi! Hanna Sumarin kylpyhuone sai remontissa ihmekaton, pehmeän sävymaailman ja ripauksen luksusta
Rakenna ja remontoi
Kaikki uusiksi! Hanna Sumarin kylpyhuone sai remontissa ihmekaton, pehmeän sävymaailman ja ripauksen luksusta
Hanna Sumarin aikansa elänyt kylpyhuone remontointiin kauniiksi ja käytännölliseksi hemmottelukeitaaksi. Kaikki tekniikka on piilossa suihkuseinän ja erikoisen ihmekaton sisällä.
Julkaistu 26.2.2019
Meidän Talo

Kun ostimme vuonna 1947 rakennetun huvilan Espoosta parikymmentä vuotta sitten, teimme taloon täydellisen remontin. Kolme tytärtämme saivat talon yläkerrasta omat huoneet ja yhteisen kylpyhuoneen. Se olikin neitosten ahkerassa käytössä 18 vuotta, mutta nyt kaikki kolme ovat muuttaneet pois kotoa. Koska talossamme on kaksi muutakin pesutilaa, yläkerran kylppäri oli pitkään käyttämättä. Kun viemäri eräänä päivänä tukkeutui, haaveissa ollut remontti alkoi pakon edessä.

Kaikki piti uusia. Laatat olivat tyyliltään aikansa eläneet, saumauksissa oli vikaa, silikonit repsottivat, ja suihkukulmaus oli kammottava rämä.

Tältä kylpyhuone näytti ennen remonttia.

Halusin kylpyhuoneeseen valoa ja avaruutta. Mukana sai olla myös ripaus luksusta, kuten sadevesisuihku, ikkuna, hyvä meikkivalo ja pehmeä yleisilme. Koska meillä ei ollut remontin kanssa erityistä kiirettä, saimme suunnitella ja toteuttaa kaikessa rauhassa. Ja minä hidastin toteutusta keksimällä matkan varrella uusia ideoita, kuten laattojen latomisen kalanruotokuvioon myös WC-istuimen taakse. Jokainen reunalaatta oli leikattava 45 asteen kulmassa, mikä tarkoittaa remontissa paitsi aikaa myös rahaa. Mutta lopputulos on vaivan arvoinen.

Aikaa vei myös viemärin siirtäminen nurkasta keskelle tilaa. Purimme lattian ja rakensimme sen kokonaan uudelleen. Samalla myös suihkun ACO-linjalattiakaivo saatiin kauniisti seinän viereen.

Svedbergsin tammiviiluinen Forma-laatikosto ja siihen integroitu allas kiinnitettiin seinään, mikä helpottaa siivousta. Altaan yläpuolella on taulumainen DK-peilikaappi. Meikkivalo tulee tasaisesti alhaalta ja ylhäältä.

Remontin suunnitteli Värisilmän Tunnetila-palvelun kauppias, sisustussuunnittelija Aino Rajasuo toiveitteni mukaan. Hänen loistava ideansa oli erikoinen tekstiilikatto, joka avarsi matalaa huonetta ja antoi sille huolitellun ilmeen. Katto kätkee vesijohdot ja sähkövedot. Jos huonekorkeutta olisi ollut enemmän, sinne olisi saanut myös valaistuksen.

Uutta on myös yläkerran aulaan puhkaistu ikkuna, jossa on hiekkapuhallettu lasi. Se luo mukavasti avaruutta neljän neliön kylpyhuoneeseen. Sain kuin sainkin ikkunan keskellä taloa sijaitsevaan tilaan.

Kattovalaisimet sekä Hansgrohen Raindance-kattosuihku upotettiin Ninapinta strech -kattoon, joka on muovin ja kumin yhdistelmää. Se on tehty mittojen mukaan ja sovitettu paikoilleen kuumalla ilmalla. Katto vaimentaa ääniä ja vähentää kaikumista. Sen voi pestä tarvittaessa miedolla pesuaineliuoksella.
Suihkuseinä muodostuu laatoitetusta wc-istuimen seinäkkeestä ja lasiseinästä, johon sai upotettua myös kätevät hyllyt pesuaineille.
Väliseinä erottaa suihkun muusta tilasta. Seinäkkeen sisään saatiin asennettua wc-istuimen ja suihkun tekniikat, jotka myös määrittelivät seinän koon. Värisilmän Rewind Vanilla -lattialaattojen hiekan sävyn mukaan valittiin Frame Milk -seinälaatat, joiden reunoissa on aavistus lämmintä beigeä.

Mitä remontti maksoi?

  • Erikoiskatto asennuksineen 800 e
  • Kalusteet 3 200 e
  • Vesikalusteet 3 270 e
  • Laatat 1 350 e
  • Massat ja saumausaineet 200 e
  • Työt 13 300 e

Yhteensä 21 320 euroa.

6 kommenttia