Sohva kuin muumi, täyden kympin matto & 7 muuta poimintaa – Avotakan sisustustoimittaja esittelee Habitaren 2019 parhaat ideat

Sohva kuin muumi, täyden kympin matto & 7 muuta poimintaa – Avotakan sisustustoimittaja esittelee Habitaren 2019 parhaat ideat
Avotakan sisustustoimittaja Anna Aromaa kiersi vuoden 2019 Habitare-messut. Tässä hänen 9 poimintaansa.
Teksti Emmi Nissi
Kuvat Antti Vettenranta

1. Sohva kuin muumi (huomaa säärystimet!)

"Joanna Laajiston Hakolalle suunnittelema Bobo-sohva on vastustamaton pullukka, tästä muodosta tulee mieleen muumi! Tukholman huonekalumessuilla alkoi näkyä pyöreitä sohvanmuotoja vastaiskuna vuosikausia jatkuneille kulmikkaille muodoille. Puujalkojen päälle puettavat säärystimet ovat erityisen hauskat."

Hakola, osasto 6c10

2. Tuunaa bambupunoksella vaikka vanha kaappi

"Tämä on hyvä idea! Pienkäsityöläisten tuottamaa, käsinpunottua bambuverkkoa voi ostaa neliöhinnan mukaan itselleen sopivan määrän ja sillä voi kustomoida vaikka vanhan huonekalun. Tällähän voisi peittää vaikkapa koko katon tai rakentaa huoneen sisään vaatehuoneen."

Tikau, osasto 6h2

3. Täyden kympin matto

"Tässä on messujen kaunein matto! Roots Livingin hamppumatossa on hauska struktuuripinta. Neutraalista väristä huolimatta tämä ei näytä ollenkaan tylsältä!"

Roots Living, osasto 6b41

4. Syksy alkaa tietenkin torkuilla

"Näitä tekee mieli hypistellä. Ja sehän on tunnettu fakta, että tyynyjen lisäksi myöskään torkkupeittoja ei yksinkertaisesti voi koskaan olla liikaa."

Lapuan Kankurit, osasto 6b48

5. Laattavalinta tekee kylppäristä ylellisemmän

"Kylpyhuone on tärkeä huone, mutta jostain syystä moni valitsee silti valkoiset tai harmaat laatat. ABL-laattojen kiiltävä, eläväpintainen laatta toisi kylpyhuoneeseen ylellistä kylpyosastotunnelmaa."

Signals-näyttely, 6b2

6. Kirkkaita perusvärejä, pitkästä aikaa

"Murretut sävyt ovat olleet pitkään suosiossa, mutta olisiko nyt aika nähdä kirkkaita perusvärejä? Väriyhdistelmästä tulee mieleen poptaide ja Andy Warhol. Kirkkaiden värien kanssa on hyvä muistaa tunnelmavalaistus, ettei värikombosta tule liian hyökkäävä. Tällaisen kulmauksenhan voisi maalata vaikka kodin nurkkaan – lapsetkin varmasti tykkäisivät!"

Signals-näyttely, 6b2

7. Vastustamaton vaatekaappi

"Tämä sävy on rohkea veto! Topi-Keittiöiden vaaleanpunainen vaatekaappi on vastustamaton. On hauskaa, että vaatekaapin kaltainen arkinen kapistus saa ylleen näin kivan karkkivärin. Sävy muuten näyttäisi hauskalta hiekanväristä seinää vasten."

Topi-Keittiöt, osasto 6g59

8. Sohvatyyny kuin pannumyssy

"Japanilainen Minä Perhonen on hauska tuotemerkki. Tämä tyyny olisi mahtava koriste sohvalle."

Minä Perhonen, osasto 6f50

9. Moderni pirttipöytä

"Kristoffer Heikkisen koivusta valmistetussa pöydässä on sellaiset mittasuhteet, että se sopii myös pieneen kerrostalokeittiöönkin. Pöydän pyöristykset tekevät pöydästä uuden näköisen."

Talentshop

Julkaistu: 11.9.2019
Kommentoi »