Floristin yksiössä kukkii ja vihertää – ”Elämässä saa olla ripaus hippi-iloa”
Sisustus
Floristin yksiössä kukkii ja vihertää – ”Elämässä saa olla ripaus hippi-iloa”
Floristi Hanna Piipon tukholmalaiskodissa parveke on kuin pieni puutarha. Poimi ihanat ideat viherkasveilla sisustamiseen ja kukka-asetelmiin.
26.7.2017
 |
Kotivinkki

Floristi Hanna Piippo asuu Tukholman Vasastanissa yksiössä, jossa on 36 neliötä. Kesällä Hanna pitää parvekkeen ovet usein auki, jolloin tila tuntuu ilmavammalta ja parvekkeen ja sisäpihan vehreys virkistää.

Kodin pääväri on ehdottomasti vihreä. Musta tuoli on löytö roskalavalta Kalliosta.

”Pidän erilaisista viherkasveista ja ryhmittelen niitä kokonaisuuksiksi. Suurikokoiset ja lehtevät viherkasvit, kuten peikonlehti ja lyyraviikuna, tuovat rehevää tunnelmaa. Korallikaktus ja himalajanposliinikukka ovat taas kivan rentoja ja laskeutuvat alaspäin."

Lasinen kastelupallo helpottaa viherkasvien hoitoa, sillä se pidentää kasteluväliä ja pitää huolta viherkasvien kosteudesta loman ajan. Kastelupallo Samuji.

Hanna teki leikkidinosauruksen selkään kolon, maalasi sen mustaksi ja istutti siihen kaktuksen.

”Kaktuksilla syntyy pieniä asetelmia, ja niillä voi leikitellä. Kaiken ei tarvitse olla niin vakavaa.”

Herkät ja vallattomat unikot kuuluvat Hannan lempikukkiin. Vaikka ne kestävät maljakossa vain hetken, ne ovat sen arvoisia.

”Kukkatyylini on rento, naisellinen ja yllättävä. Ilmavat asetelmat ovat mieleeni.”

Hanna halusi pelkistetyn keittiön kontrastiksi komeat marokkolaiset lattialaatat, jotka ovat helppohoitoiset.

”Pidän valoisasta kodista ja vaaleista pinnoista. Valkoinen on hyvä tausta väreille. Kodissa saa olla jänniä asetelmia ja yllätyksellisyyttä ja elämässä ripaus hippi-iloa. Sekoitan eri tyylejä, kuten marokkalaista tunnelmaa ja retroa. Sisustan tunnepitoisilla asioilla ja esineillä, joiden pitää puhutella minua ja sopia sieluntilaani.”

Purppurakäenkaali on kaunis katseenvangitsija ruukuissa ja amppeleissa. Sen tummat lehdet tuovat kontrastia, vaaleanpunaiset kukat ovat sirot ja herkät.

Parveke avautuu rauhalliselle sisäpihalle. Vanhoista puulaatikoista saa oivallisia kasvitasoja parvekkeen ruukkupuutarhaan.

”Haluan käyttää parvekkeella muitakin kasveja kuin perinteisiä kesäkukkia. Monet puuvartiset kasvit ja perennat ovat mielenkiintoisempia kuin kesäkukat. Ehdoton suosikkini on japaninvaahtera. Sitä voi kasvattaa hyvin ruukussa ja yrittää talvettaa esimerkiksi kellarissa. Ei kannata arastella monivuotisten kasvien käyttämistä ruukkupuutarhassa ja parvekkeella. Pieni puu tuo lisäksi korkeutta istutuksissa ja näyttää talvellakin kauniilta, jos sen jättää ruukussa ulos ja talvenkatseenvangitsijaksi.”

Kommentoi »