Etsitkö Paratiisia tai haluatko eroon KoKosta? Iittalan myymälä ostaa nyt käytetyt astiasi – ehkä samalla reissulla löytyy se puuttuva vintagehelmikin

Etsitkö Paratiisia tai haluatko eroon KoKosta? Iittalan myymälä ostaa nyt käytetyt astiasi – ehkä samalla reissulla löytyy se puuttuva vintagehelmikin
Suomalaisten suosikkiastiat lähtevät kiertoon entistä tehokkaammin! Iittalan myymälöihin avataan paljon toivottu Vintage-palvelu, joka ostaa ja myy vanhoja Iittalan ja Arabian astioita.
Julkaistu: 18.3.2019

Keräiletkö intohimoisesti Arabian ja Iittalan astioita? Tai ehkäpä keittiönkaappisi pursuaa niitä liiaksikin, ja olisi aika tehdä kuppien ja kippojen tyhjennysoperaatio? Seuraa iloisia uutisia: Iittalan myymälöihin aukeaa nyt Vintage-palvelu, joka ostaa ja myy käytettyjä Iittalan ja Arabian astioita.

– Testasimme Vintage-palvelua viime kesänä kolmessa myymälässämme. Ihmiset olivat halukkaita sekä myymään että tekemään löytöjä. Kuluttajat ovat kovasti kyselleet, milloin palvelu tulee takaisin, kertoo vintagesta vastaava liiketoimintajohtaja Nora Haatainen Fiskars Groupista.

Ruska-astiat ovat taas palanneet keräilijöiden suosioon.

Vintageosasto aukesi 18. maaliskuuta Iittala & Arabia Design Centre Storessa Helsingin Arabianrannassa ja Iittala Outlet Palokassa Jyväskylässä. Huhtikuussa Vintage tulee Vantaan Iittala Outlet Tammistoon. Vintage laajenee myöhemmin tänä vuonna myös muihin Iittalan myymälöihin Suomessa.

Juomalasit käyvät kaupaksi

Vintage-palvelu ostaa käytettyjä, ehjiä Iittalan ja Arabian arjen käyttöastioita, jotka tulevat myyntiin edulliseen hintaan. Kun asiakas tuo astioitaan myyntiin, hän voi valita, haluaako maksuksi käteistä vai lahjakortin.

Viime kesänä myymälöihin tuotiin Nora Haataisen mukaan monipuolisesti erilaisia astioita ja sarjoja vuosien varrelta. Kysyttyjä sarjoja olivat esimerkiksi Ruska, Kastehelmi, Teema ja KoKo.

–Lisäksi juomalasit myytiin lähes heti sitä mukaa, kun niitä tuli myyntiin, Haatainen vinkkaa.

Värikkäät KoKo-astiat ilahduttavat myös käytettyinä.

Vintage-palvelun myyjät on koulutettu tekemään astioille laatuarvio. Ostohinnat perustuvat kokoon ja laatuun.

–Arabialla on vuosien aikana ollut yli 9000 sarjaa. Emme voi odottaa, että yksittäinen myyjä tunnistaa näistä ihan jokaisen, kertoo Haatainen.

Melkoinen ikivihreä! Teema-astiat pysyvät suomalaisten suosikkina vuodesta toiseen.

Entä jos kuluttaja tuo Vintage-palveluun jonkin erittäin harvinaiseksi epäilemänsä astian?

– Myyjät suosittelevat viemään sellaisen esineen ulkopuoliselle asiantuntijalle arvioitavaksi. Joskus tietenkin saattaa käydä niin, että jokin harvinainen esine kulkeutuu Vintage-myymäläämme ja sieltä sitten jokainen voi tehdä edullisen löydön.

Vintage-palvelun henkilökunta tekee myyntiin tuotaville astioille laatuarvion.

...ja loput kierrätetään!

Mitä sitten tapahtuu astioille, jotka eivät läpäise seulaa? Nora Haatainen kertoo, että loput toimitetaan kierrätettäväksi. Keramiikka murskataan hienoksi jauheeksi, jota käytetään tiilimassan valmistamisessa. Lasimurska taas hyödynnetään eristeenä käytettävän vaahtolasin ja lasivillan valmistamisessa.

– Tähän asti kuluttaja on joutunut yleensä laittamaan keramiikan ja rikkoutuneet lasiesineet sekajätteeseen. Nyt tarjoamme yksityishenkilöille mahdollisuuden kierrättää nämä molemmat meidän myymälöissämme, Haatainen sanoo.

Myymälät tulevat Haataisen mukaan ottamaan kierrätykseen myös muiden valmistajien keraamisia ja lasisia kattamisen astioita.

4 kommenttia