Unelmien Talo&Koti

Högforsin hella ja 40-luvun astiakaappi! Eevin leikkimökki on supersuloinen – ja aivan kuin oikea koti

Högforsin hella ja 40-luvun astiakaappi! Eevin leikkimökki on supersuloinen – ja aivan kuin oikea koti
Valtavien terijoensalavien alla on vaaleanpunainen leikkimökki, jonne viisivuotias Eevi kutsuu ystävänsä mehulle ja kekseille. Eevin äiti on aina haaveillut vanhan talon remontoinnista, ja tämä miniprojekti täytti hänen haaveensa viikossa.
Julkaistu: 16.6.2020
Leikkimökin terassilla on niin kova meno tyttöjen juostessa eestaas, että ovi ei ehdi olla pitkään kiinni. Eevi valitsi itse leikkimökin vaaleanpunaisen värin. Ovi, ikkunanpuitteet ja terassin kaide ovat raikkaan valkoiset.
Eevin äiti on metsästänyt vanhoja, siroja astioita ja keittiötarvikkeita leikkimökkiin. Mintunvihreä kattila, leikkuulauta ja moni muu ihanuus olivat mökissä kuitenkin jo valmiina.
Leikkimökin seiniä koristaa Pip Studion Early bird -tapetti, jonka Eevi valitsi äidin avulla kolmesta vaihtoehdosta. Edelleen toimiva hella on Högforsin Rapid 3. Sekin oli leikkimökissä alkujaan, joskin pahasti ruosteessa. Hellan pinta hiottiin näkyviin ja käsiteltiin liesimustalla. Se sai alleen mittojen mukaan tehdyn hyllyn, jonka alla on säilytystilaa. Vaikka hellassa ei oikeasti polteta puita, koivuklapit ovat kaunis lisä sisustukseen. Lattiaan sudittiin harmaata Betoluxia. Eevin äiti on aina haaveillut vanhan talon remontoinnista, ja tämä miniprojekti täytti hänen haaveensa viikossa.
Kaunis seinäkaappi on minikokoinen versio aikuisten keittiöistä 1940-luvulta. Kapeilla hyllyillä Eevi säilyttää vanhoja astioita ja hiekkaleivosvuokia. Pannulappu on lahjaksi saatu virkkaustyö. Sen tekoon tarvitaan vain viisi kerrosta pylväitä ja nirkkoreuna. E-kirjain on ketjuvirkattu.
Leikkikeittiön valikoimaan kuuluu myös korillinen mehukkaita vihanneksia.
Kuumailmapallo on söpö koriste yksin ja mahtava katseenvangitsija ryhmänä.
Riehakkaissa leikeissä tulee aina jano. Ja sitten tulee nälkä. Pieni tuokio vaaleanpunaisen limsan ja herkkujen äärellä saa tyttötrion rauhoittumaan. Kauniit astiat ovat Pip Collectionin valikoimaa. Niitä myy Stockmann.
Leikkimökin takaseinän naulakossa roikkuvat suloinen peili ja valosarja. Eevin äiti tuunasi valot yhdistämällä paristokäyttöisen tunnelmavalosarjan ja kirppikseltä löydetyt kauniit kattovalaisimen kuvut.
Leikkimökin takaseinää vasten on kutsuva sohva, joka on rakennettu Ikean Bestå-kaapeista ja niiden varaan kiinnitetystä kapeasta pöytälevystä. Eevin äiti verhoili istuinpatjan pehmeällä sametilla. Leikkimökin katonrajassa on hauskat pikkuhyllyt, jotka syntyivät yläpohjaa purettaessa: sivulaudat säästettiin salaisia aarteita varten.
Eevi innostuu hoitamaan omaa pientä lavapuutarhaansa samalla kun äiti puuhailee omien kasviensa kanssa. Krassit ja retiisit viheriöivät jo lupaavasti.
Eevi on kutsunut kylään parhaat ystävänsä, naapurin Lotan ja Ellin. Kolmikko suunnittelee avaavansa mökin ikkunan ja leikkivänsä kioskia. Ikkunan takana kasvavia viinimarjoja on hauska salakuljettaa avoimesta luukusta sisään.
Eevin ja ystävien leikkipaikkana toimii 1940-luvulla rakennettu 5-neliöinen leikkimökki, joka on siirretty paikalleen Järvenpäähän vuonna 2017.
Kommentoi »