Donitsiseinä on juhlien uusi hitti! "Herätti suurta riemua ja lähti samantien kiertoon sukulaislasten juhliin" – Näin teet seinän itse!
Tee itse
Donitsiseinä on juhlien uusi hitti! "Herätti suurta riemua ja lähti samantien kiertoon sukulaislasten juhliin" – Näin teet seinän itse!
Suolaa & hunajaa -blogin Jonna Nummela nikkaroi lapsensa synttärijuhliin donitsiseinän ja latasi sen täyteen pakastedonitseja – eikä moista riemua ollut ennen nähty! Donitsiseinä on superhelppo tehdä ja kaipaa vain vähän täyttelyä juhlien aikana. Yhdysvalloissa donitsiseinät ovat suosittuja myös häissä.
25.4.2018
 |
Meillä kotona

Minkä ikäisen päivänsankarin juhliin seinä tehtiin? Oliko hän itse toivonut seinää?

Päivänsankari täytti kaksi, eikä ollut donitsia ennen nähnytkään, mutta riemastui nähdessään seinän. Enemmän tämä oli äidin hanke, mutta lapsi kannusti kovasti vieressä poraamisen yhteydessä. Pidettäköön sitä vaikka tasa-arvotekona, että näytän, että naisillakin pysyy pora kädessä.

Mistä idea tuli ja kauanko tekemiseen meni?

Löysin idean seinään sattumalta Instagramista jo jonkin aikaa sitten. Ostin levyn ja tarvikkeet K-raudasta, missä sahautin levyn sopivaksi. Aikaa seinän tekoon meni yhteensä muutama tunti, mutta maalin piti toki kuivua välillä.

(Ohjeet donitsiseinän tekemiseen löytyvät tämän jutun lopusta).

Kuva: Jonna Nummela. Lue Jonnan blogia täällä ja seuraa häntä Instagramissa täällä!

Millaisia kommentteja juhlavierailta tuli?

"Onko tuo aina teillä?" kysyi yksi kymmenenvuotias silmät pyöreinä. Seinä oli menestys ja lähti samantien kiertoon sukulaislasten juhliin. Kukaan ei ollut aiemmin nähnyt donitsiseinää, mutta se herätti suurta riemua sekä aikuisten että lasten keskuudessa. Kukapa ei donitseista pitäisi. Siksi uskallan sanoa, että donitsiseinä toimisi varmasti myös aikuisten juhlissa.

Mitä muita tarjottavia juhlissa oli? Korvasiko donitsiseinä jonkin perinteisemmän tarjottavan?

Hodaribuffet, donitsiseinä ja syntymäpäiväkakku. Haluan järjestää juhlat niin, ettei minun tarvitse olla koko ajan täyttämässä pöytää. Hodaribuffet ja donitsiseinä eivät kumpikaan juurikaan kaipaa huoltoa juhlien aikana, ja suuren osan tarjottavasta voi valmistella hyvissä ajoin. Näyttää vaivalloiselta, mutta on oikeasti vaivaton vaihtoehto, jossa tekeminen jakautuu useammalle illalle, vaikka teen itse hodaribuffetin tahnat, salsat ja pikkelssit. Donitsit ostin tällä kertaa valmiina, mutta aion leipoa seuraaviin juhliin donitsit itse, jotta pääsen kunnolla revittelemään päällysteillä.

Tyhjenikö seinä donitseista?

Muutamaan otteeseen lisäilin seinälle donitseja. Vieraita oli yhteensä kolmisenkymmentä, ja pieniä donitseja meni melkein viisikymmentä. Varsinkin lapsivieraista oli riemukasta poimia niitä seinältä.

Mitä teitte donitsiseinälle juhlien jälkeen? Keksittekö sille muuta käyttöä?

Donitsiseinä lähti kiertoon sukulaislasten syntymäpäiväjuhliin ja aikuisten vappujuhliin.

Jonnan ohje: näin syntyy donitsiseinä

  1. Osta pala puulevyä. Riittävän paksua, jotta se pysyy tukevasti pystyssä seinää vasten. Meillä levy oli 60 cm x 1 m. Siihen mahtuu 40 donitsia. Pienempikin riittää hyvin.
  2. Jos haluat, maalaa tai vahaa levy. Vahana voit käyttää vain keittiötasoihin sopivaa vahaa, joka on ok elintarvikekäyttöön.
  3. Osta 8 mm x 40 mm puutappeja (myös se vähän ohuempi käy, mutta lyhyemmät eivät riitä). Poraa levyyn 10 cm välein reikä, johon tappi juuri ja juuri mahtuu. Jos haluat tehdä isoja donitseja, harvenna väliä. Tuossa on rivissä Pirkan minidonitseja.
  4. Laita reikiin tapit. Jos tappi ei ole napakasti kiinni, voit käyttää liimaa apuna. Itse en käyttänyt liimaa, tapit pysyvät kyllä, kun poraat niille riittävän syvän reiän.

Erilaisia malleja löydät helposti, kun näppäilet Googlen kuvahakuun "donut wall". Hauskaa nikkarointia!

Oletko sinä tehnyt donitsiseinää? Lähetä meille kuva!

Kommentoi »