Digitaalisuus tulee avuksi keittiökauppaan – VR-lasit siirtävät mallikeittiön kotiisi

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Keittiömaailma
Digitaalisuus tulee avuksi keittiökauppaan – VR-lasit siirtävät mallikeittiön kotiisi
Uuden keittiön valinta on yksi suurimmista kodin remonteista ja valintojen tulee kestää aikaa ja katseita keskimäärin 10–15 vuotta. Keittiömaailman uuden ajan keittiömyymälässä digitaalisuus ja virtuaalitodellisuus helpottavat vahvasti valintojen tekemistä.
Julkaistu: 25.1.2019

Keittiömaailma on avannut Tampereen Ratinan kauppakeskukseen uuden ajan keittiömyymälän, jossa hyödynnetään digitaalisuutta, annetaan asiakkaille mahdollisuus suunnitella itse ja visualisoida omia valintoja. Uutta teknologiaa hyödynnetään esimerkiksi neljässä mallikeittiössä, joita voi tutkailla livenä myymälässä ja virtuaalisesti VR-lasien (virtuaalilasien) läpi. Jokainen keittiötarjouksen pyytänyt saa myös mukaansa VR-lasit, joiden avulla hän voi kotona tarkastella, miltä myyjän suunnittelema oma, uusi keittiö näyttäisi omassa kodissa.

Keittiömaailman Ratinan myymälässä on neljä mallikeittiötä, joita voi tutkailla myös VR-lasien läpi. Kuvassa Willa-keittiö.

Myymälässä voi hahmotella omia toiveita myös digitaalisten sovellusten avulla. Voit aloittaa keittiömatkan tekemällä keittiötyylitestin, jonka tuloksesta näet, millainen tyyli omien mieltymystesi takaa löytyy. Myymälän screeneillä voit myös arvioida tulevan keittiön hintaa; suunnittelutyökalussa voit vaihtaa keittiön muotoa, ovimallia ja ovien väriä sekä tasoja ja nähdä, kuinka valinnat vaikuttavat keittiön kokonaishintaan.

Keittiömaailman Ratinan myymälässä voit tehdä keittiötyylitestin ja hakea alustavaa hinta-arviota tulevalle keittiöllesi.

Testaa mekanismeja ja väriyhdistelmiä käytännössä

Uudet keittiöinnovaatiot ja toiminnalliset mekanismit on koottu kätevästi yhteen keittiötilaan, Tech Labiin, jossa laatikoita, kaapistoja ja mekanismien toimivuutta voi testata omin päin. Teknisten elementtien lisäksi keittiöinnovaatioissa näkyvät nyt muun muassa ilmastonmuutoskeskustelun myötä kasvaneet trendit kuten itse tekeminen, yrttien lisääntynyt kasvatus ja käyttö, kierrätys sekä hävikin vähentäminen.

Tech Labissä on teknisten mekanismien rinnalla esillä Urban Garden -yrttilaatikosto, jossa yrteillä on erinomaiset kasvuolosuhteet. Näin yrtit ovat myös kauniisti esillä, jolloin niitä tulee käytettyä enemmän.
Keittiömaailman Ratinan myymälän Tech Labissä kierrätysvaihtoehtoja ja vinkkejä kierrätyksen järjestämiseen ja hävikin vähentämiseen. Yksi näistä on Urban-vihanneslaatikko, jossa vihannekset, hedelmät tai leipä säilyvät pidempään tuoreina.

Esillä vai piilossa? Katso ero liu´uttamalla palkkia kuvassa!

A la Carten Urban-keittiön sähköisesti nousevalla ja laskevalla kulmamekanismilla sekä Found-seinäkaapilla kodinkoneet ja muut keittiön tavarat saa helposti piiloon ja esille.

Myös kodinkoneet, altaat ja hanat on koottu myymälässä selkeästi yhteen paikkaan. Esillä on muutamia suosituimpia laitteita, mutta koko valikoimaan voi tutustua kosketusnäytöillä, joilla valikoimasta on helppo valita omat suosikit vertailtaviksi.

Suuret kosketusnäytöt helpottavat tuotteiden selailua ja vertailua.

Kahvinkeittimen, leivänpaahtimen ja aamiaistarvikkeet sisäänsä kätkevä aamiaiskaappi on parin viime vuode aikana noussut suosituksi ja on edelleen in: myymälässä on esillä aamiaiskaapin erilaisia variaatioita, kevyempiä ja täydellisempiä aamiaiskaappimalleja.

Aamiaiskaappiin kätkeytyvät yhä useammin myös isommat kodinkoneet. Tällöin on tärkeää huomioida turvallisuus; Pocketti-aamiaiskaapin sivuille liukuvissa ovissa on sensorit, jotka sammuttavat sähkölaitteista virran ovien sulkeutuessa.

Värien valintaan apua teemoista ja tarinoista

Keittiön värimaailman suunnittelun avuksi myymälään on loihdittu näyttävä väriseinä, jossa on kuusi erilaisen teeman mukaan koottua väripalettia. Paletit on nimetty kuvaavasti Lumeksi, Aamuksi, Tivoliksi, Metsäksi, Hiljaisuudeksi ja Yöksi. Jokaiselle teemalle on luotu tarina, jonka yhteydessä tarjoillaan ammattilaisen vinkit värien käyttöön sisustuksessa.

Valmiiksi mietityt väripaletit auttavat oman keittiön värimaailman suunnittelussa.

Esimerkiksi Metsä-paletti tuo luonnon lähelle.

”Metsän sävyt ovat meille tuttuja, koska olemme puukansaa. Sävyjä ei tarvitse jättää vain tehosteeksi, vaan ne toimivat myös isompina pintoina. Sisustuksessa metsän väriskaala on hyvin suomalainen”, väritarinassa kuvaillaan.

Väriteemoja on viety pidemmälle Design studiossa, jossa Keittiömaailman ammattilaiset ovat koonneet väreistä valmiita moodboardeja suunnittelun ja valintojen avuksi. Samassa tilassa voit itse tai ammattilaisen avulla luoda oman moodboardisi unelmien keittiön väri- ja materiaalimaailmasta.

Keittiömaailman uuden aikakauden myymälä sijaitsee Kauppakeskus Ratinassa ja se on avoinna arkisin klo 10-19 ja lauantaisin klo 10-17.

Kommentoi »