Unelmien Talo&Koti

Cindy ja Anton remontoivat 1950-luvun talonsa lattiasta kattoon ja sisustivat sen kirppisaartein – ”Oma tyyli löytyi tämän talon myötä”

Cindy ja Anton remontoivat 1950-luvun talonsa lattiasta kattoon ja sisustivat sen kirppisaartein – ”Oma tyyli löytyi tämän talon myötä”
Rankka remontti sai Cindy ja Anton Björkskogin uupumuksen partaalle, mutta nyt he nauttivat onnistuneesta lopputuloksesta. Kirppislöydöin sisustetussa kodissa vain pienet yksityiskohdat hakevat vielä paikkaansa.
Julkaistu 20.3.2019
Cindy keräilee muun muassa ruskeita posliiniesineitä. Hän metsästää niitä yleensä kirpputoreilta. Hyvä löytöpaikka on Kokkolan SPR-kirppis. Kokoelma on esillä olohuoneen vitriinikaapissa.
Cindy polttaa mielellään kynttilöitä varsinkin talviaikaan. Ne luovat hänen kaipaamaansa kotoista tunnelmaa.

Koti valmistui kertarytinällä ja kovalla hopulla, mutta nyt Cindy nautiskelee yksityiskohtien hiomisesta. Charlie-poika pitää huolta, ettei kellään tule tylsää.

”Kotitalomme on rakentanut Antonin isoisän siskon mies 1950-luvulla. Lähellä asuu monia sukulaisia. Kun kuulimme, että talo on myynnissä, kauppoja ei tarvinnut miettiä kauan. Nykyään tapaamme Antonin serkkuja lähes päivittäin ja käymme usein sunnuntaisin hänen vanhempiensa luona syömässä.

Uusimme lähes kaiken. Näkyvin muutos oli väliseinien purku sekä ylä- että alakerrassa. Aiemmin talossa oli useita pieniä kamareita.

Sähköt ja putket uusittiin, samoin lämmitysjärjestelmä ja kaikki pinnat. Säästimme ainoastaan alakerran lankkulattiat, jotka kaivettiin esiin uudempien kerrosten alta. Keittiön lattian putsaaminen kipsitasoitteesta ja valtavasta määrästä nauloja oli aikamoinen urakka.

Keittiön ruokapöytä sijoitettiin talon valoisimpaan kohtaan. Talvella se on Cindyn lempipaikka, kesällä pöydän ääressä on usein liiankin aurinkoista. Mäntypuinen Ivar-seinäkaappi on Ikeasta.
Muuri oli aiemmin tapetoitu ja sitkeiden tapetti- ja liimajäämien peitossa. Se maalattiin harmaaksi Vintage Paint -kalkkimaalilla.
Cindy ja Anton ovat erityisen ylpeitä keittiöstään, jossa ei ole lainkaan yläkaappeja. Tila on heidän mielestään helppo siivota, koska siellä ei ole yhtään turhaa tavaraa. Vasemmalla pilkistää eteinen.
Keittiön pelkistetyt kattovalaisimet tuovat kätevästi lisävaloa työskentelyyn.

Remonttiaika oli rankkaa. Remppasimme alakerran puolessatoista kuukaudessa, ja Anton kävi samaan aikaan töissä. Sen rutistuksen jälkeen hän jäi sairauslomalle, ja itsekin sairastuin masennukseen. Väsymys tuli vasta sitten, kun alakerta oli saatu valmiiksi. Kaikkein työläintä oli asua remonttipölyn keskellä, kun yläkerran remonttia vasta aloiteltiin.

Emme siis enää lähtisi samanlaiseen souviin vaan palkkaisimme apua ajoissa. Emme onneksi ole joutuneet tekemään kaikkea yksin, vaan esimerkiksi puuseppä-isäni on antanut meille remppagurun neuvoja. Myös Antonin veli oli remontissa mukana. Hän suoritti opintojensa työharjoittelun meillä. Talon rakentaja oli onneksi aikanaan ollut työn jäljessä jämpti, joten rakennuksen nurkat ovat suorassa. Se on helpottanut hommaa valtavasti.

Melkein kaikki olohuoneen kalusteet, kuten sohvat ja sohvapöytä, ovat kirpputorilta. Kattovalaisin on Cindyn tekemä. Olkkarin ja ruokailutilan seinä purettiin, jotta taloon saatiin lisää avaruutta. Lattiavalaisin on Ikeasta.
Cindy neuloo mielellään vaatteita Charlielle. Hän on suunnitellut itse villapaidan mallin. Myös puikkokotelo on hänen tekemänsä.
Tulevaisuudessa haluaisimme laajentaa taloa. Haaveilen harrastushuoneesta, jossa olisi paikka ompelulle.
Ovet ovat alkuperäiset. Teksti kertoo, minne ne johtavat. Matto on Antonin äidiltä.
Eteisen tapetti on Boråstapeterin mallistosta.

Olen töissä sisustuskaupassa, joten olen pitkään seurannut erilaisia tyylejä ja saanut sitä kautta vaikutteita. Vaikeutena on ollut päättää, mikä niistä olisi oma juttu. Oma tyyli on löytynyt vasta tämän talon myötä.

Tyyliäni yhdistävät kirpparilöydöt, joita kotimme on täynnä. Konmaritus ei ole minun juttuni, vaikka onkin ajatuksena hyvä. Tykkään myös teollisuushenkisyydestä, jota näkyy esimerkiksi keittiössä.

Tykkäämme kestitä vieraita. Ihanin on hetki juuri ennen heidän saapumistaan, kun koti on siisti. Silloin huomaan, kuinka kauniissa kodissa asumme.”

Charlie nukkuu vielä vanhempien makuuhuoneessa. Seinät on maalattu samalla Kalklitir-maalilla kuin leikkihuonekin.
Charlie pitää Fia-koiraa omana leikkikaverinaan, eikä söpöläisellä ole mitään sitä vastaan.
Leikkihuoneen kattolyhde kaivettiin remontissa esiin. C-kirjain hyllyllä paljastaa, että nyt ollaan Charlien valtakunnassa.
Charlien leikeille pyhitetyn huoneen teltta ja unisieppari on ostettu Jollyroomista.

Cindyn sisustusvinkit

  • Yläkaapeille kyytiä. Ensin luulin, etten pärjää ilman keittiön yläkaappeja. Kun luovuin turhasta tavarasta, alakaapit riittävät mainiosti. Puuhatessa ei lyö päätään kaapinkulmiin, ja siivous sujuu joutuisasti.
  • Tervetuloa meille! Luontoaiheinen, vaaleapohjainen tapetti tekee eteisestä kutsuvan ja avartaa kapeaa tilaa. Se näkyy kivasti keittiöön ja olohuoneeseen.
  • Irtokaappien ihanuus. Olen hankkinut kirpparilta kookkaita kaappeja ja tuunannut niiden sisäosat käytännöllisiksi hyllyillä ja lokeroilla.
  • Lisää vihreää! Kun kuvaan kotiamme, ujutan jokaiseen kuvaan hiukan vihreää. Se näyttää raikkaalta.
Eteisen nurkkaan hankittiin kapea kenkäkaappi Jyskistä. Jakkara on kirppislöytö, ja peili oli paikallaan jo pariskunnan muuttaessa.
Kokkolassa sijaitsevan omakotitalon on rakentanut Antonin sukulaismies 1950-luvulla. Lähistöllä asuu edelleen sukua.

Katso lisää kuvia Cindyn blogista cindyekman.com tai Instagram-tililtä @cindyekman

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Väriä ja iloa sisustukseen! Tilaa laadukkaat seinätarrat Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »