Tukeva betonikynttelikkö ei pienestä horjahda – sopivan muotin saat näppärästi litran tölkistä
Tölkkiin valettu
Tukeva betonikynttelikkö ei pienestä horjahda – sopivan muotin saat näppärästi litran tölkistä
Betonikynttelikkö valetaan litran maitotölkkiin, jonka laidat kannattaa vahvistaa teipillä. Kynttelikössä on paikka kolmelle kynttilälle. Maalaa se lopuksi sisustukseen sopivaksi akryylimaaleilla.
Julkaistu 16.8.2023
Ihana

Betonikynttelikkö – tarvikkeet:

  • askartelubetonia
  • maito- tai mehutölkki muotiksi
  • kynttilöitä (tai vastaavia) muoteiksi
  • ruokaöljyä
  • maalarinteippiä
  • akryylimaaleja.

Betonikynttelikkö – ohje:

1. Leikkaa maitotölkin yksi sivu auki ja leikkaa ylimääräiseksi jäävästä pahvinpalasta kappale, jolla saat tasoitettua tölkin toisen pään. Teippaa päätypala tiiviisti kiinni maalarinteipillä.

2. Sivele tölkin sisus ruokaöljyllä, jotta betoni irtoaa kuivuttuaan helpommin.

3. Tee betonisekoitus pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada sitä tölkkiin. Älä täytä muottia aivan äärimmilleen, sillä kynttilöitä varten painettavat kynttiläpesät nostavat betonimassan pintaa. Tue tölkin reunat ryhdikkäiksi maalarinteipillä, jotta kyntteliköstä tulee tasaisen muotoinen.

4. Tee valokseen kynttiläpesät käyttäen muotteina kynttilöitä tai vaikka harjanvarren pätkiä. Suojaa tällöin muotit ensin tuorekelmulla ja sivele muovin ulkopinta vielä öljyllä. Kynttilämuotteja kannattaa kuivumisen aikana välillä pyöräyttää, jotta ne eivät jämähdä betoniin sen kuivuessa.

5. Anna betonin kuivua seosvalmistajan ohjeen mukaan. Kun kynttelikkö on läpikuiva, irrota valoksen tukena oleva purkki sen ympäriltä.

Piirrä kuivuneeseen kynttelikköön selkeät värialueet ja maalaa ne akryylimaaleilla.

6. Suunnittele kynttelikön kylkeen haluamasi kuvio lyijykynällä piirtämällä ja maalaa se akryylimaaleilla värialue kerrallaan.

Vinkki!

Jos haluat graffitityyliä, voit maalata myös spraymaalilla.

Jykevä betonikynttelikkö on osoitus siitä, että epätäydellisyys on itse asiassa täydellistä.
Kommentoi »