Elämyksellinen Avotakka-paviljonki Habitaressa sai kansainvälistä tunnustusta
Mainos
Elämyksellinen Avotakka-paviljonki Habitaressa sai kansainvälistä tunnustusta
Vastuullisuusteemaisen Avotakka-paviljongin rakenteet ovat uudelleen käytettäviä rakennustelineitä. Habitaren kansainvälinen ystävä, brittiarkkitehti Joseph Grima valitsi paviljongin messujen parhaaksi osastoksi.
Julkaistu 8.9.2022
Avotakka

Avotakka-paviljongin suunnittelun lähtökohtana on vastuullisuus. Viisi metriä korkean, 130 neliömetrin kokoisen osaston rakenteet ovat uudelleen käytettäviä rakennustelineitä. Suomalaisten valmistajien vastuullisista tuotteista rakentuvan kokonaisuuden ovat suunnitelleet Nemo arkkitehdit Maria Klemetti Laine ja Jussi Laine sekä Avotakan sisustustoimittaja Anna Aromaa.

Habitaren kansainvälinen ystävä, brittiarkkitehti Joseph Grima valitsi Avotakka-paviljongin (6b50) messujen parhaaksi osastoksi.

– Olen taustaltani arkkitehti ja arvostan tapaa, jolla osastoa on lähdetty toteuttamaan. Osasto muistuttaa samaan aikaan sekä pientä rakennusta että vaikuttavaa maisemaa. Suunnittelussa on käytetty mielikuvitusta. Arvostan kovasti pelkistettyjä ja yksinkertaisia materiaaleja, joita on hyödynnetty rakenteissa. Ilmapiiri osastolla on lämmin, ja siitähän arkkitehtuurissakin on oikeastaan kyse: miellyttävien paikkojen luomisesta, joissa ihmiset voivat tavata toisiaan ja olla yhdessä, Grima perustelee valintaansa Habitaren tiedotteessa.

Paviljongissa luonto on läsnä. Taustalla on Soft-Kalusteen Framework-sohva. Reeta Ekin Kartta-ryijy, Suomen Käsityön Ystävät, Aula 5. Rottinkikalusteet, Parolan rottinki. Oranssi pöytä sekä juomalasit, Finnish Design Shop. Vihersisusutus Garden Workshop, Harviala ja Berner/GreenCare.
Nemo arkkitehdit Maria Klemetti Laine ja Jussi Laine suunnittelevat elämyksellisiä tiloja.

Maria Klemetti Laine ja Jussi Laine kertovat halunneensa suunnitella osaston, jota ei ole rakennettu vain yhtä tarkoitusta varten.

– Osaston runkomateriaali on tarkoitettu käytettäväksi yhä uudelleen. Rakennustelineet ovat kehikko, joka täydentyy hienojen suomalaisten muotoiluyritysten kanssa luoduilla maailmoilla lehden sivujen tapaan. Tilallisesti halusimme leikkiä sisä- ja ulkotilan vuorottelulla ja tunnelmilla, Maria Klemetti Laine ja Jussi Laine kertovat.

Anna Aromaa iloitsee siitä, että osastorakenteet ovat kierrätettäviä.

– Normaalisti messuosastojen seinärakenteet hävitetään messujen jälkeen. Avotakka-paviljongin rakennustelineisiin kiinnitetyt suomalaiset sisustuspaneelit on mahdollista irrottaa ja käyttää näyttävinä seinäpinnoitteina Avotakan tulevissa sisustuskuvauksissa A-lehtien studiolla.

Osastolla voi astella liuskekivillä vehreiden mättäiden keskellä. Vihersisustus Garden Workshop, Berner/GreenCare, Harviala.
Soft-Kalusteen puurunkoinen Framework-sohva on verhoiltu Annalan Young Finnish Design -kokoelman Puisto-verhoilukankaalla. Reeta Ekin Kartta-ryijyn on kutonut Suomen Käsityön Ystävät.

Avotakka-paviljongissa on luonto vahvasti läsnä. Osastolle on istutettu puita, pensaita ja sammalmättäitä. Puiden lomassa voi käydä rentoutumassa ja kuuntelemassa osastolle suunniteltua Genelecin toteuttamaa äänimaisemaa.

Paviljongin sisustus on toteutettu yhteistyössä Avotakan kumppaneiden kanssa. Mukana on joukko tunnettuja kotimaisia yrityksiä: Aula 5:een kuuluvat Annala, Laatupaneeli, Soft-Kaluste ja Suomen Käsityön Ystävät sekä Drop, Genelec, Berner/GreenCare, Harviala ja Garden Workshop, Parolan Rottinki, Siparila, Franckly ja Finnish Design Shop. Paviljongin rakentamisesta vastaavat rakennustelineiden osalta Kataja Event ja muilta osin Messukeskus.

Huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare Helsingin Messukeskuksessa 7.–11.9.2022.

Suomessa käsityönä valmistetussa Drop Design Fire -tulisijassa on somisteena GreenCaren puutarhahaketta.
Puun takaa pilkottaa musta Drop-ulkoporeallas ja Annalan verhoilukankaasta toteutettu verho. Vihersisustus Garden Workshop, Berner/GreenCare, Harviala.
Drop-ulkoporealtasssa purjehtii Nemo Arkkitehtien pikkuinen puuvene.
Paviljongin nähtävyys on seinänkokoinen Harvialan hyönteishotelli. Lasse-lepotuoli sekä pöytä, Parolan rottinki. Gubin Tynel 9062-lattiavalaisin, Franckly. 6040R Smart Active-kaiutin, Genelec. Hyönteishotellin taustalla Siparilan sisustuspaneeli.
Paviljongin pinnoissa on hyödynnetty vanhoja Avotakka-lehtiä. Ulkokalusteet ovat Harvialan. Rakennustelineisiin kiinnitetyt sisustuspaneelit ovat Laatupaneelin ja Siparilan.
Kommentoi »