Aurinkotuoli – näin teet pyörillä ja laskettavalla selkänojalla varustetun laverin itse
Nikkarointiohje
Aurinkotuoli – näin teet pyörillä ja laskettavalla selkänojalla varustetun laverin itse
Pyörin ja köysin varusteltu aurinkotuoli siirtyy vaivatta terassilta nurmikolle tai rantahiekalle. Pystyyn nostettu selkänoja sopii lukuhetkeen, alas laskettu antaa ansaitut iltapäivätorkut.
Julkaistu 7.6.2023
Meidän Mökki

Aurinkotuoli pyörillä – tarvikkeet:

  • sahalautaa: 22×50 mm 25×50 mm 22× 100 mm 22× 125 mm
  • ilmakumipyörät, johon kierretanko, alumiiniputki, prikat ja mutterit
  • lukkoruuveja (6×70 mm) sekä prikat ja mutterit, 4 kpl
  • rst-uppokantaruuvit 4×40 mm ja 4×55 mm
  • saha, rautasaha, pora ja ruuvinväännin
  • senkkausporanterä 3 mm ja oksaporanterä 20 mm
  • hiomakone
  • pari puristinta
  • rullamitta, suorakulma ja kynä
  • Futura Aqua 3 tartuntapohjamaali (valkoinen) ja Futura Aqua 40 puolikiiltävä kalustemaali (valkoinen ja keltainen) sekä sivellin.

Aurinkotuoli pyörillä – ohje:

1. Aloita tekemällä loveukset selkänojan korkeussäätöä varten. Piirrä 80 cm:n pituiseen rimaan (25×50 mm) kolme loveusta ja sahaa ne. Tee toisesta rimasta identtinen. Kiinnitä rimat 190 cm:n pituisiin sivulautoihin. Poraa 20 mm:n reiät pyörien akselia varten.

2. Aseta kehikon päätylaudat sivujen sisäpuolelle. Mittaa ristikkäisten kulmien etäisyys yhtä pitkäksi, jotta kehikon rakenne on suora. Voit pitää apuna myös suorakulmaa. Poraa ruuveille siistit reiät matalalla upotuksella ja kokoa rakenne 55 mm:n ruuvein.

3. Poraa 58 cm:n pituisten selkänojan tukipuiden (25×50 mm) keskelle lukkoruuvin paksuiset reiät. Kiinnitä niihin 28 cm:n tuet, joiden päässä on reiät ja pyöristykset. Kiinnitä ruuvein rimojen päähän 60 cm:n pituinen rima (22×50 mm). Kokoa säätömekanismi pultein, prikoin ja mutterein.

4. Laske säätömekanismi alas. Kiinnitä tuet puristimin kehikon sisäpuolelle ja laita väliin prikat. Kiinnitä 60 cm:n pituiset kansilaudat (22×100 mm) ja rimat (22×50 mm) 40 mm:n ruuvein tukipuihin. Aloita päädystä ja käytä rimaa rakomittana. Sommittele ja kiinnitä samoin istuinosan laudat ja rimat.

5. Työnnä alumiiniputki ja kierretanko reikiin. Lisää prikat ja mutterit. Lisää prikkoja tai ohuet puukiekot pyörien ja laudan väliin, jotta pyörät ovat irti sivulaudasta. Mittaa putken ja tangon pituudet ja lyhennä ne rautasahalla. Kiinnitä renkaat.

6. Sahaa kaksi 25 cm:n korkuista jalkaa (22×100 mm) ja sahaa niihin viisteet. Käsittele valkoisella tartuntapohjamaalilla koko kaluste. Maalaa toinen kerros valkoisella kalustemaalilla. Telaa laudat ja jalat auringonkeltaisella sävyllä.

Kommentoi »