Asunnon viilentäminen helteellä – 6 vinkkiä, joiden avulla vältät kodin kuumenemisen tukalaksi pätsiksi
Sisustus
Asunnon viilentäminen helteellä – 6 vinkkiä, joiden avulla vältät kodin kuumenemisen tukalaksi pätsiksi
Asunnon viilentäminen onnistuu, kun huomioit auringon kierron ja pidät ikkunat auki vain silloin, kun ulkona on viileämpää kuin sisällä. Kotisi lämpötila pysyy siedettävissä lukemissa, kun huomioit muutaman asian!
16.7.2018
 |
Kotivinkki
  1. Kuumuuden torjunta seuraa auringon kiertoa. Sulje aurinkoisen ikkunan sälekaihtimet, verhot ja tuuletusluukku. Jos ulkona on viileämpää kuin sisällä, avaa varjoisan puolen luukut. Muista tarkistaa päivän mittaan!
  2. Illan viiletessä läpiveto vaihtaa nopeasti kodin ilman. Avaa siis asunnon vastakkaisten puolten tuuletusikkunat, jolloin niiden väliin syntyy virtaus. Jos asuntosi ei yllä läpi talon, asunnon viilentäminen voi onnistua avaamalla hetkeksi ovi rappuun ja siellä tuuletusparvekkeen ovi.
  3. Jätä ainakin yksi tuuletusluukku koko yöksi auki. Voit tehostaa sen vaikutusta laittamalla tuulettimen ikkunalaudalle puhaltamaan yöilmaan sisään. Tuuletin viilentää oloa muutenkin tehostamalla lämmön haihtumista iholta.
  4. Ilmalämpöpumppu on myös ilmastointilaite. Jos kodissasi on sellainen, säädä se helteillä viilennysasentoon. Sähkönkulutus on huhupuheista huolimatta pientä.
  5. Siirrettävä ilmastointilaite viilentää tehokkaasti yhden huoneen. Jääkaapin periaatteella toimiva masiina puhaltaa sisälle kylmää ilmaa ja siirtää kuumaa letkua pitkin ulos. Yritä pitää poistoilmaletkun ulosmenoaukko mahdollisimman pienenä, jottei viileys karkaisi ulos ja kuumuus siirtyisi takaisin sisään.
  6. Asunnon viilentämisessä olennaista on pitää pitää aurinko ulkona. Vanha kunnon markiisi on erinomainen tapa estää helteen pääsyä sisälle. Halvempi ja huomaamattomampi tapa on kiinnittää ikkunalasiin auringonsuojakalvo. Se vähentää sisälle tulevaa valoa mutta ei peitä maisemaa.
2 kommenttia